TİP'liler Migros işçilerine destek verdi

Greve gitme kararı alan Migros işçilerine destek olmak amacıyla Türkiye İşçi Partisi tarafından mağaza içerisinde düzenlenen eyleme Migros mağaza müdürlerinden onay çıkmadı. Partililer, basın açıklamasını mağaza önünde yapmak zorunda kaldı.

TİP'liler Migros işçilerine destek verdi

Yurt genelinde grev yapan Migros işçisine destek amacıyla Türkiye İşçi Partisi Milas İlçe Başkanlığı, Yeşil Sol Parti’nin desteğiyle Milas’taki Migros mağazasının içerisinde basın açıklaması yapmak istedi.

Müşterilerin şaşkın bakışları arasında mağaza içerisinde açıklamaya başlayan eylemciler, mağaza müdürlerinin izin vermemesi üzerine polisin uyarısıyla eylemlerini mağaza önünde sürdürdü. TİP üyeleri adına konuşan Semile Ayata, açıklamada müşterilere seslenerek, “Migros mağazasındasınız, ekmek reyonuna gidip bir bakın, 4 liralık ekmek var mı? Bu mağazanın depo çalışanları, her şeyin fiyatı iki kat artmış iken sadece yüzde 8 maaş zammı aldılar. Dediler ki, ‘Olmaz, saatlik ücretlerimiz 4 lira artsın. Migroslarda o ekmeklerden var. Düşünün burada gördüğünüz ürünleri taşıyan o işçiler buralardan bile ekmek alamıyor. Kendi çalıştıkları mağazaların rafları bile onlara uzak. İstedikleri bir ekmek parasıydı. Ama ne oldu? Son bir senede karı yüzde 60 artan, cirosu katlanan Migros, kendi depo işçisine yüzde 8 teklif etti. Kabul etmeyen 250 işçiyi işten çıkardı. Bizler Migros işçilerinin ekmek davasının yanındayız. Sizler de yanlarında olun. Birbirimizle dayanışma vakti. Elektriğimizi, doğalgazımızı, çocuğumuzun sütünü, emekçinin ekmeğini çalanlar karşılarında Türkiye İşçi Partisi’ni bulacaklar ama yetmez; Türkiye İşçi Partililer olarak diyoruz ki karşılarında haklı bulsunlar. Hep beraber bu emek hırsızlarına güzel bir ders verelim. Emekçinin alamadığı ekmeği kendini gırtlaklarına basan Migros mağazalarını protesto edelim, alışverişi keselim. Migros depo emekçilerin yanında olalım.”dedi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık