Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı yanan mahalleleri ziyaret etti

​​​​​​​BOZALAN VE ÇÖKERTME'DE YANGININ YARALARINI SARMA ÇABASI

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı yanan mahalleleri ziyaret etti
  • 30 September 2021, Thursday 10:52

           Geçen ay çok büyük bir orman yangını geçiren ve ormanların yanısıra zeytinliklerin ve bazı evlerin de yandığı Milas'ın Bozalan ve Çökertme mahallelerinde yangının yaralarını sarmak amacıyla toplantı yapıldı. Toplantıda zeytinlikleri yanan, çam ormanlarının yok olması nedeniyle bal üretimi yapamayacak hale gelen yöre halkına yeni geçim kaynakları kazandırmak için neler yapılabileceği değerlendirildi.

             Milas'ın halılarıyla ünlü Bozalan ve Gökova Körfezi kıyısındaki koyunun güzelliğiyle gündemde olan Çökertme mahallelerinde Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve TOBB KGK Başkanı ve OPET'in kurucusu Nurten Öztürk ile OPET'in sosyal sorumluluk projeleri çalışanları birlikte Bozalan ve Çökertme mahallelerinde orman yangını sonrasında neler yapılabileceğini araştırmak üzere toplantılar yapıldı.  Bozalan'daki toplantı Muhtar Dursun Kayıhan ve Bozalan halkının katılımıyla yapılırken  Çökertme'de ise Muhtar Ertan Konar ile görüşme yapıldı. Bozalan ve Çökertme'ye TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk ile birlikte gelen OPET'in Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın, Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Duygu Çakır, Sosyal Sorumluluk Projeleri Eğitimleri Müdürü Ufuk Başaran da katıldılar ve muhtarlarla mahalle halkının istekleri ve önerileriyle ilgili notlar aldılar.

            TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk, Bozalanlılara ve Çökertmelilere seçimle 6 kadın ve erkekten oluşan birer komite kurmalarını, bu komitenin hangi alanlarda çalışma yapılacağını belirlemelerini halıcılık, arıcılık, köy pansiyonculuğu gibi konularda kurslar düzenlenebileceğini anlattı ve köylerin boya ve badanası için kendilerinin kurslarda dokunan halıların satışına yardımcı olacaklarını ve mahallelerdeki evlerin ve sokakların temiz ve güzel görünmesi için boya yardımında bulunabileceklerini belirtti. Çökertme'de köy pansiyonculuğunun geliştirilebileceğini ifade eden Nurten Öztürk, kendilerinin de buna yardımcı olabileceklerini bildirdi.

            Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, mahalle halkına yeni meslekler edindirme, yeni beceriler kazandırmak amacıyla açılacak kurslara İlçe Milli Eğitimi ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi olarak destek vereceklerini ifade etti.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Bozalana daha önce halıcılığı geliştirmek için ücretsiz halı ipi desteği verdiklerini anlatarak "Halı dokumak isteyenlere yine ücretsiz olarak halı ipi vermeye ve dokunacak halıların satışına yardımcı olmaya hazırız" diye konuştu.

            Bozalan'da yapılan toplantıda Muhtarı Dursun Kayıhan, mahallelerinin halılarıyla ünlü bir mahalle olduğunu belirterek "Zeytinliklerimiz yandı. Burada herkesin üçer, beşer ton zeytinyağı olurdu. Şimdi bitti. Adaçayı, kekik topladığımız yerler de yandı. Tek dayanacağımız halıcılık ve arıcılık. Daha önce her evde halı dokunurdu. Satışlar iyi idi. Fakat şimdi alan satan yok.. Satış desteği olursa yine halı dokuruz. Arıların beslenebilmesi için arı yemine ihtiyacımız var" diye konuştu.

            Çökertme Muhtarı Ertan Konar ise mahallelerindeki gençlerin turizmde çalıştığını belirterek mahallelerinde turizmin ve köy pansiyonculuğunun geliştirilmesi için destek istedi. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis