TOKAT, ‘SAYLAK’I KENDİ KÖYÜNDE VURDU!..

Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Meşelik Mahallesi’nde, konuşmasının tamamında, aynı köyde doğup büyüyen AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ı eleştirdi. Saylak’ın 52 yaşına kadar inandığı her şeye ihanet ettiğini belirten Tokat; “Ne oldu da birden gökten vahiy mi geldi ki, bir anda ‘büyüksün reis’ diye bağırmaya başladı? Cumhuriyete bağlı, Atatürkçü Meşelik, bunun hesabını 31 Mart’ta çok fena soracak” dedi.

TOKAT, ‘SAYLAK’I KENDİ KÖYÜNDE VURDU!..

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler ve adayları, ilçemize bağlı tüm mahallelerdeki çalışmalarında sona yaklaştılar. Önümüzdeki hafta ilçe merkezindeki mahallelerde çalışmalarını sürdürecek olan adaylar, seçmenin oyunu almak için son kozlarını oynuyor. Mevcut Milas Belediye Başkanı ve 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere Millet İttifakı’nın adayı olarak giren Muhammet Tokat, seçim çalışmaları kapsamında bu kez, başkanlık yarışındaki rakiplerinden biri olan AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın doğup büyüdüğü Meşelik Mahallesi’nde vatandaşın karşısına çıktı ve konuşmasının tamamında AKP Adayı Saylak’ı eleştirdi.

Başkan Tokat; “İkimiz de muhtar bir babanın oğullarıyız. Okul arkadaşıyız ve aynı sıralarda oturduk. İkimiz de hayata aynı dönemde atıldık. Ben aileme bakabilmek için tırnaklarımla kazıyarak bir avukatlık bürosu açtım, arkadaşımız ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayesinde Milas Belediyesi’nde veteriner olarak göreve başladı.

2009 seçimlerde partimizden ayrılan Hürol Önder’in karşısında Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olmasını istedim. O dönem Hürol Önder hem ona, hem de bana verip veriştiriyordu. Ancak arkadaşımız Hürol Önder’in karşısına aday olarak çıkmaya cesaret edemedi. Hesap-kitap yaptı, baktı ki seçimi kayıp olarak gördü ve aday olmadı.

Ben hesap-kitap adamı değilim. Benden görev bekleniyorsa, kazanma veya kaybetme hesabı yapmam. Dümdüz bir adamım. O dönem ilçe başkanım ve arkadaşlarıma dedim ki, ‘Seçime girer, çatır çatır da bu seçimi alırız’ dedim ve aldık. Şimdi o Hürol Önder ile el ele verdiler, yıllarca savunduğu fikre karşı birlikte mücadele veriyorlar.

Allah herkese akıl vermiş, elbette insanlar kendi inandığı doğruların peşinde koşar. Bir insan fikrini değiştirebilir, tuttuğu takımı değiştirebilir hatta partisini de değiştirebilir ancak bunun gerekçesini insanlara doğru bir şekilde anlatmalıdır. Yalanla, dolanla, karşısındakileri karalayarak-kötüleyerek yapmamalıdır. Birilerini kötüleyerek, iftira atarak iyi olamazsınız. Çıkacaksınız insanların karşısına, doğrusu ne ise onu söyleyeceksiniz. İnsanları inandırabilirsen ne alâ…

Bu konuda anlayamadığım tek nokta, 52 yaşına kadar savunduğun tüm fikirleri, doğruları bir anda kenara atacaksın ve bir anda değişeceksin. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Daha düne kadar AKP ve Erdoğan’a söylemediği laf kalmamıştı, bugün ‘büyüksün reisim’ diyor. Ne oldu, gökten vahiy mi indi de bir anda değişti?

Hep söylediğim bir şeyi burada da tekrar etmek istiyorum; önüme hangi fırsatları sunarlarsa sunsunlar, hiçbir makam veya menfaat teklifi beni yolumdan döndüremez. Söyleyeceklerim size senedimdir. Dürüstlük ve doğruluktan aşla şaşmayacağım. Vatandaşıma hizmet aşkından vazgeçmeyeceğim. Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılıktan asla ödün vermeyeceğim.

Ben Meşelik Mahallesi’ndeki herkesin oyuna talibim, ancak herkesin oyunu alacağım diye öyle takla falan atmam. Oy verenden de, vermeyenden de Allah razı olsun. Memleketim için en hayırlısı ne ise olsun” dedi.

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri, eski dönem CHP Muğla Milletvekili Av. Zeki Çakıroğlu, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Milas İlçe Gençlik Kolları Başkanı Dursun Yıldız, Millet İttifakı listesinden meclis üyeliğine aday olan isimlerin katıldığı Meşelik çalışmasının ardından Koru Mahallesi’ne geçildi.

“Koru’da, ‘Cem Evi’ Gerginliği!..

İlçemize bağlı Koru Mahallesi’nde, deyim yerindeyse mahşeri bir kalabalık tarafından davul-zurna ve konfetilerle karşılanan, hatta omuzlara alınan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, tam sözü İYİ Parti eski Milas İlçe Başkanı ve Millet İttifakı listesinden meclis üyesi Mehmet Çayırlı’ya vermek üzereyken, araya bir vatandaş girdi. ‘Başkan Bey hani Koru’ya cem evi yapacaktınız? Söz vermiştiniz’ deyince bir anda bazı Korulu vatandaşlar devreye girdi. Bir anda ortam gerildi. Mahalle muhtarı Birol Dalan ve aynı zamanda Koru Mahallesi sakini olan Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal devreye girdi. “Başkan Bey konuşsun, ardından kim ne söyleyecekse söylesin” dediler ancak vatandaş konuşmakta ısrar edince Çayırlı mikrofonu alarak; “Değerli Koru Mahalle sakinleri. Eğer konuşmama izin vermiş olsaydınız, neden Millet İttifakı’nı kurduk, bunun gerekçelerini anlatacaktım.

Ve şunu söyleyecektim; Bugün ülkenin ne hale geldiğini görmüyor musunuz? Bugün Suriye’de, Irak’ta olanlar yarın bizim de başımıza gelebilir. Çünkü artık bu ülkede her şey ‘tek’ bir adamın iki dudağı arasından çıkacak söze bağlı. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir demokrasi rejimi yoktur. Biz ülke elden gidiyor diyoruz, siz cem evi diyorsunuz. Yarın eğer hürriyetimiz, özgürlüğümüz elden giderse cem eviniz olsa ne olur, olmasa ne olur?

Sayın Cumhurbaşkanı her seçim öncesi yaptığı gibi bu seçimde de milleti ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya devam ediyor. Seçim bitti mi başlıyor, birlik-beraberlik ve kardeşlik demeye… Bugün Millet İttifakı’nı PKK ile birlikte yürümekle suçluyor. Oysa daha düne kadar kendileri birlikte yol yürüyorlardı. Bugün İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e ‘FETÖ’cü diyorlar, kendileri dün Hoca efendi diye yere-göğe sığdıramıyorlardı. Merak etmeyin. Bütün bu olup bitenleri milletimiz görüyor. Atılan bu iftiraların cevabını da 31 Mart’ta sandıkta verecektir.

Demokratik ortamda vatandaşın her türlü isteği yerine getirilir. Bugün olmaz da bir yıl, iki yıl sonra olur. Önemli olan birlik ve beraberlik içinde, huzur içinde yaşayabileceğimiz bir vatan toprağımız olsun. Hep söylüyoruz; ya tek adamı seveceksiniz, ya da bu vatanı…” diyerek sözü Başkan Tokat’a bıraktı.

“Yaptıklarımı değil, yapamadıklarımı konuşuyorsunuz”

Kısıtlı bütçe imkânlarına rağmen başta Koru Mahallesi olmak üzere ilçemize bağlı tüm mahallelere en fazla hizmetin kendisinin döneminde yapıldığını belirten Başkan Muhammet Tokat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Koru Mahallemiz, tarihinin en fazla hizmetini bu dönemde almıştır. Sadece Koru değil, tüm mahallelerimize elimizden geldiği kadar hizmet götürdük. Parasızlığı, bütçe sıkıntısını bahane etmedik. Muhtarlarımızdan ya da vatandaşlarımızdan gelen talepleri geri çevirmedik.

Seçim çalışmaları kapsamında gittiğimiz mahallelerden artık farklı hizmet talepleri geliyor. İnsanlar artık sadece yol, su veya parke taşı istemiyor. İnsanlar, kütüphane, düğün yeri, spor sahaları, kadınlar için çeşitli spor aletlerinin olduğu parklar istiyorlar. Demek ki önceki ihtiyaçlar giderilmiş, yeni ihtiyaçlar sırayı almış. Elbette bu talepleri de karşılayacağız. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bize oy versin ya da vermesin, hiç kimsenin böyle güzel bir ortamı bozmaya hakkı yok.

Cem evi meselesine gelince; bakın burada Oda Başkanımız Sayın Nurol Paskal da var. İşin başından beri de süreci yakından takip ediyor. Milas Belediyesi olarak bir proje hazırladık, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yöneticileriyle defalarca bir araya geldik ve görüştük. Ancak ortaya hep farklı fikirler atıldı. Nihayet Muğla Büyükşehir Belediyesi, bugün resmi açılışını da yaptı, Ortaca’da bir cem evi inşa etti. Onlarla görüştük ve Ortaca’ya yapılan Cem Evi projesinin bir benzeri için Milas’ta da hareket geçildi. Yaklaşık 15 gün önce de Cem Evi’nin yapılacağı araziye tabelası dikildi. Önümüzdeki dönem Milas’a Cem Evi’ni kazandıracağız. Koru’ya da yapacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın. Ama bunu ‘ben yaptım oldu’ şeklinde değil, birlikte yapacağız. Birbirimizle kavga ederek değil, ortak noktayı bularak, karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde bunu yapacağız.”

Başkan Tokat’ın bu kısa konuşmasının ardından Koru toplantısı sona ererken, Mahalle Muhtarı Birol Dalan söz alarak; “Değerli mahalle sakinlerim. Geride bıraktığımız dönemde her isteğimize evet diyen Sayın Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Eminim önümüzdeki dönem de, tüm isteklerimiz yerine gelecektir. Çünkü 31 Mart’ta Muhammet Başkanım yeniden belediye başkanı seçilecektir. Bundan hiç kuşkum yok” dedi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık