Toplu taşımaya zam!..

Muğla’da ortak basın bir basın açıklaması gerçekleştiren Şoförler Odası başkanları, 28 Şubat’ta gerçekleştirilen UKOME toplantısında toplu taşımaya yüzde 40 zam yapıldığını duyurdu. Açıklamada ayrıca, “Giderler, lastik tekerlekli taşımacılık sektörünü sürdürülemez bir hale getirmiştir.” denildi. Zamlı tarife 4 Mart tarihinden itibaren uygulanacak.

Toplu taşımaya zam!..
  • 02 March 2022, Wednesday 16:48

Muğla’da bulunan Şoförler Odası başkanları, ortak bir açıklama gerçekleştirerek taşıma esnafının mağduriyetine çözüm istedi. 

28.02.2022 tarihinde yapılan UKOME toplantısında alınan kararı anlatan başkanlar, toplu taşımaya yüzde 40 civarında zam yapıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Buna göre en kısa mesafede öğrenci ücreti 4,15 TL,. tam ücret 6,65 TL.olarak belirlenmiş ve diğer kademelerde aynı oran dahilinde artırılarak 04.03.2022 tarihi itibariyle uygulamaya geçilecektir. Aynı zamanda TM ve BB plakalı araçlarımızın mevcut uygulanan 10 yaş şartı 12 yaş olarak yeniden belirlendiğini aktarmak isterim. Bu karara göre özel toplu taşıma faaliyet gösteren esnaf arkadaşlarımız faaliyet süresince 12 yaş şartı ve araç değişikliği ile yeni katılımlarda 7 yaş şart kapsamında faaliyette bulunabileceklerdir. Tüm camiamıza hayırlı olsun.” denildi.
“SEKTÖR SÜRDÜRÜLEMEZ HALE GELDİ”

Yapılan ortak açıklamada, “Şehrimizde faaliyet gösteren 1426 ÖTTA DÖHA halk otobüsü esnaflarımız ve 300’e  yakın çalışanları ile birlikte her gün gelen akaryakıt zamları ve buna bağlı olarak diğer gider kalemlerinde meydana gelen artışlar tüm sektörlerde olduğu gibi lastik tekerlekli taşımacılık sektörünü sürdürülemez bir hale getirmiştir. Salgının başından beri kendi imkanlarımız ile kısmen Büyükşehir Belediyemizden dezenfekten, maske yardımları ile toplu taşıma faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Basından duyduğumuz ve pompa fiyatına yansıyan kuruşlarla ifade edilen fiyat artışlarının neticesinde esnafımızın en büyük gider kalemi olan akaryakıt fiyatlarında  yüzde 100 ün üzerinde artış yaşandığını hep birlikte görmekteyiz.” ifadeleri kullanıldı.

BEKLENTİLER…

Şoförler Odası’nın açıklamasında, “2018 yılından beri olan bu yana 1.000,00TL.olan desteklemelerin TEFE-TÜFE oranında artırılarak düzenleme yapılıp asgari ücret ve maaşlar gibi her yıl düzenli artırılması, 20 kalem civarındaki ücretsiz biniş kalemlerinin tekrar değerlendirilip azaltılması, ücretsiz taşıma hizmeti yapan halk otobüslerinden TUVTÜRK muayene alınmaması, sektörün giderlerinin düşürülmesi bu anlamda MTV vergisinden muaf tutulması, hükümet tarafından akaryakıttan alınan ÖTV ve KDV’nin toplu taşıma araçlarından alınmaması, önümüzdeki ay ilk UKOME toplantısında aynı oranlarda S plakalı (servis) T plakalı (ticari taksi) esnaflarımızı da zam yapılması hususunda talebimiz var.

Artık sözün bittiği ve kelimelerle anlatılamayacak derecede zor durumda olan esnaflarımıza devletimizin ve belediyemizin yapacağı düzenlemelere ihtiyacı vardır.” ifadelerine yer verildi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık