Trafik Haftası’nda Radyo Gözlem’in Konuğuydu:

POLİS MEMURU HÜSEYİN AYDIN TRAFİĞİN ÖNEMİINİ ANLATTI

Trafik Haftası’nda Radyo Gözlem’in Konuğuydu:

Bu yıl 04-10 Mayıs 2020 tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası dolayısıyla Milas İlçe Emniyet Trafik Denetleme Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Hüseyin Aydın Radyo Gözlem’in konuğu oldu.

Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası’nın önemi amacıyla Milas İlçe Emniyet Trafik Denetleme Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Hüseyin Aydın 7 Nisan 2020 Perşembe günü saat 12.30’da Radyo Gözlem’de yayınlanan programa katılarak vatandaşları bilgilendirdi.

Hüseyin Aydın; “Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de yaşanan Kovid-19 salgını sebebiyle Milas’ta trafiği sağlıklı bir şekilde sağlamak için yoğun bir mesai yaşıyoruz. Sıkıntılı günleri aştık çok şükür, şuan Milas’ta trafik konusunda bir sıkıntımız yok. Rutin denetlemelerimiz devam ediyor, devam da edecek. Milas’ın malum sıkıntısı park sorunuydu. Araçların dışarı çıkmamasıyla bu süreçte bu azaldı. Bu yönde bir rahatlama oldu. Milas ve Muğla trafik ve araç konusunda yoğun. Milas, araç sayısı açısından Muğla genelinde 3. sırada yer alıyor. Bir haneye 2 aracın düştüğü bir ilçe. Yapısal olarak dar bir alanda olmamızı trafik açısından sıkıntı yaratıyor. Trafik yoğunluğunu azaltmak için motorsuz araçlara yönlenmemiz gerekiyor. İstatistiklere baktığımızda yüzde 56’nın üzerinde hızdan dolayı kazaların olduğunu görüyoruz. Ayrıca alkol ve kurallara uyulmaması da kazaların oluşmasının en büyük etkenleri. İlçemizde de en fazla kaza sebebi hız, alkol ve kurallara uymama. İlçemizde 2019 yılında denetlemeler sonucunda kazalar yönünden yüzde 13’lük azalma olduğunu gördük. Yaralanmalarda da yüzde 7’lik bir düşüş oldu. 2018 yılında ölümlü, yaralamalı ve maddi hasalı toplam kaza sayısı 399 iken, 2019 yılında ölümlü, yaralamalı ve maddi hasalı toplam kaza sayısı 288’e düşmüştür. İlçemizde Mobese sayımız geçen yıldan bugüne 33 artarak 120’nin üzerine çıktı. İlçemizin her anını görüntüleyebildiğimiz anlamına geliyor. İlçemizin her noktasında faal mobese kamaralarımız var. Bu da güvenlik açısından, trafik kazaları açısından, hırsızlık olayları açısından büyük katkılarını görüyoruz. Mobese ile ilçemizde meydana gelen olayların azaldığını istatistiklerden görebiliyoruz. Mobesenin faydalarını vatandaşlarımız da görüyor. En ufak bir kazada veya bir olayda biz görüntüleri inceleyerek kimin haklı kimin haksız olduğunu tespit edebiliyoruz.

Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası; dünyada, ülkemizde trafiğin ne kadar üst düzey önemli olduğunu vurgulamak, insan hayatının çok kıymetli olduğunu anlatmak, kazalarda insanların hayatını kaybetmesini önlemek için çok önemli. 1 yılda 3 bin 500 - 4 bin insanımız trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Şuan bir virüsle savaşıyoruz. Bakanlığımızın açıkladığı verilere göre bugüne kadar Kovid-19 salgını sebebiyle Türkiye’de 3 bin 641 kişi hayatını kaybederken, biz her yıl bu kadar insanımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Onun için bu hafta çok önemli. Bizler de elimizden geldiğince vatandaşlarımızı bilgilendiriyor ve trafik kazalarını en aza indirmek için tüm denetimlerimizi titizlikle yerine getiriyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık