Turhan Selçuk 100 Yaşında

​​​​​​​Karikatür tarihimizin büyük ustası Milaslı Turhan Selçuk’un 100. yaşı Kadıköy'de düzenlenecek etkinlikle kutlanacak.

Turhan Selçuk 100 Yaşında
  • 23 December 2022, Friday 10:28

Türk karikatür sanatının gelmiş geçmiş en büyük ustalarından Milaslı Turhan Selçuk'un 100. yaşı İstanbul Kadıköy'de kutlanacak.

Bugün saat 21.00'de başlayıp bir buçuk saat sürecek etkinlik, Baba Zula’nın özel konseri ve sürpriz konuklarla yapılacak.

TURHAN SELÇUK KİMDİR?

Karikatür ustası Turhan Selçuk, 30 Temmuz 1922 tarihinde Muğla'nın Milas ilçesinde dünyaya geldi.  Selçuk, Türkiye'de Semih Balcıoğlu ve Ferit Öngören ile beraber Karikatürcüler Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı.

Gazetemizin başyazarlığını yapan İlhan Selçuk'un da kardeşi olan karikatürist Turhan Selçuk, son olarak Cumhuriyet gazetesi çizeri olarak çalıştı. Acıbadem Maslak Hastanesi'nde karın içindeki aort damarının yırtılması nedeniyle ameliyat oldu. Bu ameliyat sonrasında yoğun bakıma kaldırılan Selçuk, 11 Mart 2010 tarihinde İstanbul'da yaşamını yitirdi.

Milas Belediyesi tarafından Turhan Selçuk anısına her yıl  "Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması" düzenlenip, ödüller verilmektedir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık