‘Turkuaz’a dönüşen ‘Sarı’ basın kartları değiştirildi

Yıllardır gazetecilerin kullandığı ve ‘Sarı Basın’ kartı olarak bilinen kartlar, ‘Turkuaz’ rengi olarak değiştirildi ve dün, Milas Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantı ile sahiplerine teslim edildi.

‘Turkuaz’a dönüşen ‘Sarı’ basın kartları değiştirildi

Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın da katıldığı toplantıda kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla İl Müdürü Sezgin Sağun; “Ülkemizde, değişen sistemle birlikte Başbakanlık İletişim Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak değişti. Bununla birlikte sarı basın kartı olarak bilinen kartlar da, Avrupa standartlarına uygun olması açısından değiştirilerek Turkuaz rengini almıştır.

Bugün de Milas Kaymakamımız Sayın Eren Arslan’ın da katılımıyla, hem kart sahibi basın mensubu arkadaşlarımızla tanışmak, hem de değişen kartları kendilerine teslim etmek üzere küçük çaplı bir dağıtım töreni düzenledik. Başta Kaymakam Bey olmak üzere katılan tüm basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Daha sonra ikinci etap kart dağıtımını da yapacağız. Aslında posta adreslerinize gönderilebilirdi ancak bizler bizzat gelerek hem sizlerle tanışmak, hem de kartları doğrudan sizlere teslim etmek istedik” diyerek Turkuaz Basın Kartı’nın, hangi alanlarda hak sahibine ne gibi faydalar sağladığını anlattı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan düzenlenen dağıtımda şu açıklamayı yaptı:

“Her şeyden önce mesai kavramı tanımaksızın gece-gündüz sahada olan, toplumun doğru ve hızlı bir şekilde bilgilenmesi için çaba harcayan basın çalışanlarının, toplumsal yararları tartışılamaz. Zaten ülkemiz için de ne denli önemli oldukları ortadadır.

Aslında biz daha çok etkinliklerde, toplantılarda karşılaştığımız muhabir arkadaşlarımızı yakinen tanıyoruz ancak bu tür toplantılarla onların dışındaki basın mensuplarını da tanımış oluyoruz.

Sizlerden toplum adına isteğimiz, uzun yıllar bu mesleğe emek vermiş tecrübe sahibi basın çalışanları olarak bilgi ve birikiminizi Milas için kullanmanızdır.

Değişen şartlara göre kurumsal olarak basının da bu değişimden uzak olması mümkün değildir. Tam aksine değişime en hızlı adapte olması gereken bu meslek çalışanlarıdır. Bu manada elbette kurumsal kimlik çok önemlidir. Nasıl ki insanlar kıyafetleriyle ya da başka özellikleriyle değerlendiriliyor, Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı gibi en üst seviyede basınla ilgili böyle birimin olması, basının bugünkü gücü, değeri, kıymeti anlamında çok önemlidir.

Mesai olmayan, zor ve meşakkatli bir göreve ömrünü adayan, her daim sahada olan, kamuoyunu doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme ve fikirleri paylaşmak; iyiyi, güzeli, doğruyu vurgulayıp ona ulaşabilmek için tüm kamu otoriteleriyle birlikte çalışan siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum.”

Yapılan açıklamaların ardından değişerek Turkuaz rengini alan basın kartları, hak sahiplerine dağıtıldı.

   

    

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık