Turnuvanın anlamına uygun bir maç oynadılar

Milas kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kadınlar Arası Voleybol Turnuvası’nın şampiyonluk maçı, izleyenlerin nefesini kesecek kadar güzel, heyecanlı ve mücadeleli geçti.

 Turnuvanın anlamına uygun bir maç oynadılar

 Maçın Hakemleri: Eşref Mete, Mustafa Emekli, Rıza Turan

Milli Eğitim: Filiz Beycur, Ülker Olgun Taş, Gizem Derelioğlu, Elvan Çilek, Gülşah Ceylan, Buket Açar, Âlime Gözde Ulaş, Eylem Karataş, Gamze Merve Çakır, Tuğçe Arıkan Çetin

Milas Belediyesi: Sinem Koşar, Tuğçe Tarakçı, Cansu Orhan, Ezgim Tokat, Rabia Özden, Aysun Yılmaz, Şule Demirbacak, Özlem Altıkulaç, Merih Acar, Ülkü Özen, Bahar Aslangiray, Ayşen Turgay

Turnuvanın finaline grup birincisi olarak gelen Milas Belediyesi ile, B grubu biricisi olarak çıkan Milli Eğitim Voleybol Takımlarının şampiyonluk maçı, 10 Mart Cuma günü Saat 19.30’da Milas Atatürk Spor Kompleksi’nde oynandı.

Turnuvanın şampiyonluk maçını Milas Kaymakamı Eren Aslan ve eşi, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın eşi Elif Tokat, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, Milas Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Koordinatörü Durmuş Tayfun Sarı, Milas Belediyesi Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri ve çok sayıda voleybolseverler de tribünlerden izleyerek, turnuva şampiyonluk maçına çıkan iki takıma destek oldular.

Kadınlar Voleybol Turnuvası Şampiyonluk karşılaşması için sahaya çıkan iki takımın mücadelesinin hakemliğini Eşref Mete, Mustafa Emekli ve Rıza Turan yaptılar.

Son yılların en güzel kadınlar finalini gerçekleştirdiler

Final maçına kadar başarılı müsabakalar oynayan Milas Belediyesi ve Milli Eğitim Voleybol Takımları arasındaki şampiyonluk maçının ilk seti beklendiği gibi oldukça çekişmeli ve mücadeleli geçti.

Az hata yapan 2 takımın maçında ilk sette Milli Eğitim servislerde etkili ve savunmada dikkatli ve başarılıydı. Tecrübeli sporculardan oluşan Milas Belediyesi karşısında Milli Eğitim Takımı ilk sette daha az hata yapan takım oldu. İlk seti 25/17 alan Milli Eğitim skoru 1-0 yaptı.

Karşılaşmanın ikinci setinde her iki takımda inanılmaz bir oyun sergilediler. İki takımın birbirlerinden üstünlüğü olmayan bir oyun sergilemesi, setin seyir zevkini oldukça yükseltti.

25’te bitmesi gereken set uzadıkça uzadı. İki takımda 2 farklı sonucu bir türlü yakalayamadılar. Hem Milli Eğitim, hem Belediyespor’un sporcuları gerçekten bu sette inanılmaz bir performans ortaya koydular.

27-27, 29- 29 eşitlik sayıları setin ne kadar sert geçtiğini gösterdi. Servis atışını kullanan Milli Eğitim 2 güzel servis ile seti 31/ 29 alarak skoru 2-0’a taşıdı.

Maçın üçüncü setinde yine Milli Eğitim az hata ile oynadı. Milas Belediyesi savunma yaptı ve etkili servislerle sayı aldı. Ancak Milli Eğitim özellikle bu sette takım oyununu iyi kullandı ve hem servis atışlarında hem savunma ve bloklarda etkili oldu.

Seti 25/16 alan Milli Eğitim maçtan 3-0 galibiyetle ayrılarak turnuvada şampiyonluğunu ilan etti. Müsabaka sonunda her iki takımın sporcuları birbirlerini kutlayarak, sporda görmek istediğimiz güzelliği sergilediler. Maçı tribünlerden izleyen seyirciler ise her iki takımı başarılı ve güzel oyunları nedeniyle ayakta alkışlayarak destek verdiler.

Başarıları ödüllendirildi

Kadınlar Voleybol Turnuvası şampiyonluk karşılaşması sonrasında turnuvanın ödül töreni de gerçekleştirildi.

Sevgi Barın’ın sunumuyla başlayan ödül töreninde konuşan Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Zeynep Çınar turnuvanın önemini vurgulayarak, turnuvaya katılan ve dereceye giren tüm takımları kutladı. Turnuva için zaman ve emek harcayan herkese teşekkür eden Zeynep Çınar, şampiyonluk maçının son derece başarılı ve güzel geçtiğini söyleyerek her iki takımın da sporcularını kutladığını belirtti. Turnuvada bir kaza geçiren turnuva hakemi Nurullah Sarı’ya da geçmiş olsun dileklerini ileten Zeynep Çınar, beşinci turnuvanın daha çok katılımlı olacağı inancında olduğunu vurguladı.

Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük de konuşmasında turnuva için zaman ayıran, emek veren herkese teşekkür ederek turnuvaya katılan tüm takımları ve şampiyonluk mücadelesi veren Milli Eğitim ve Milas Belediyesi’ni kutladığını söyledi. Turnuva hakemi ve Turnuva Komitesi Üyesi Nurullah Sarı’nın geçirdiği kazanın herkesi üzdüğünü de dile getiren Mehmet Günlük, Sarı ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ödüller verildi

Yapılan konuşmalar sonrasında turnuva komitesince turnuvanın geneli üzerinden belirlenen turnuvanın enleri ile tüm katılımcı takımların sporcularına ve atrenörlerine madalya ve teşekkür sertifikaları verildi. Ayrıca Turnuvada ilk üç dereceye giren takımlara da kupaları varildi.

Turnuva ödülleri madalya ve kupaları, turnuvanın adına ve anlamına yakışır bir şekilde olması için, turnuvayı izlemeyen gelen kadınlar verdiler.

Ayrıca Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal da turnuvada ilk üç dereceye giren takımların kupalarını vererek başarılarını kutladılar.

 Turnuva Değerlendirilmesi

Basın Ödülü: Hüseyin Açar, Sercan Ergin

Hakemler: Eşref Mete, Mustafa Emekli, Rıza Turan, Nurullah Sarı

En İyi Smaçör: Sinem Koşar- Belediye

En Pasör: Ezgim Tokat- Belediye

En İyi Servis Atan Sporcu: Merve Çakır- Milli Eğitim

En Centilmen Sporcu: Özge Bodur- Hastane

En Kıdemli Sporcu: Şadiye Yeniadım- SGK

En İyi Yönetici: Mevlüt Korkmaz- İsmetpaşa

En Centilmen Takım: SGK

Turnuva Dördüncüsü: Devlet Hastanesi

Turnuva Üçüncüsü: İsmetpaşa

Turnuva İkincisi: Milas Belediyesi

Turnuva Birincisi: Milli Eğitim

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık