“Üye sayımız bini geçti”

Milas’ta görev yapan gazetecilerle bir araya gelen İYİ Parti üyeleri, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Teşkilat Başkanı Levent Tavaslı ise, “Yeni yeni AKP’den partimize katılımlar oluyor.” dedi.

“Üye sayımız bini geçti”
  • 22 March 2022, Tuesday 14:16

İYİ Parti Milas yönetimi, gündeme ilişkin görüşlerin paylaşıldığı basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, İlçe Başkanı Kasım Özkan sağlık sorunları, Gençlik Politikaları Başkanı Nebil Uçarsu ise program dolayısıyla katılmadı. Toplantıda ilk sunumu, İlçe Başkan Vekili Aşkın Kılınç yaptı. 

Başkanvekili Kılınç, İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana gezilmedik il ilçe bırakmama konusunda kararlı olduklarını söyledi. 

Türkiye’deki enflasyonun gelişmemiş ülkelerle benzer oranda olduğunu belirten Kılınç, “Merkez Bankası’nın devre dışı bırakılması sonucu döviz başını alıp gitmiştir, kendi paramız da ayaklar altına inmiştir. Bu anlamda enflasyon Avrupa’da yüzde 5’lerde seyrederken, bizde yüzde 120’leri aşmıştır. Dünyada geri kalmış ülkelerle enflasyon konusunda aynı konumda olmaktayız.” dedi.

İYİ Parti Muğla İl Teşkilat Başkanı Mehmet Çayırlı ise İYİ Parti’nin en önemli özelliklerinden birinin de kurumsallaşma olduğunu dile getirdi. Çayırlı, “Bu partiyi kolay kurmadık. Her türlü iftiraların yapıldığı; herkesin korktuğu, vatandaşın bırakın yönetim kurulunu, üye olmaktan çekindiği bir ortamda kurduk. Çok şükür İYİ Parti’nin bugün bir siyasi kimliği oluştu. Partimiz Milas’ta kurumsal bir yapıya sahip. İsimler gelip geçicidir, önemli olan kurumsallıktır. Kasım Başkanımız sağlık sorunları nedeniyle aramızda olmasa bile Başkanvekilimiz Aşkın Kılınç oturumu yönetiyor.” dedi.

Kadın Politikaları Başkanı Nazan Yakabaşı ise, “Atatürk’ün yolunda Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak için uğraşıyoruz. Kadınlarımızın sorunlarına çare bulmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bazı kırsal mahallelerimize gittik ve orada kadınlarımızla görüştük. Şu an herkes mutfaktan bahsediyor. Tencerelerde yemek yok diyorlar. Hayvanlarımıza saman bile alamıyoruz diyorlar. 8 Mart’ta Sırtlan’a gittik. Oradaki bir kadın ‘Hadi biz burada ot buluyor, yiyoruz. Milas’taki kadınlar ne yapıyor?’ dedi. Bu beni çok etkiledi. Kırsaldaki vatandaşlarımız siyasetçiler için ‘sadece seçim zamanında geliyorsunuz’ dediler. Bizim seçim haricinde oraya gitmemiz onları çok mutlu etti.” dedi.

Teşkilat Başkanı Levent Tavaslı ise, partinin tüm mahallerde örgütlendiğini ve temsilcilerin belirlendiğini kaydetti. Tavaslı, ilk kurulduğunda 180 üyenin bulunduğunu ve şu anda üye sayısının 1000’i geçtiğini belirterek, “Şu anda üyesi olmayan ancak seçimde birinci çıktığımız mahalleler var. İlk seçimimizde yüzde 17 oy oranına ulaştık. Bize sadece MHP’den değil; Doğruyol Partisi, Anavatan, CHP’den partiye katılımlarımız oldu. Yeni yeni AKP’den de katılımlarımız var.” diye konuştu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık