Uyuşmazlıkla sonuçlanan toplu sözleşme görüşmeleri sonrası KESK ÜYESİ BELEDİYE MEMURLARINDAN 1 GÜNLÜK GREV..

KESK Şubeler Platformu, hükümet ve yetkili sendika arasında süren ve anlaşmazlığa giren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonrası, ülke çapında 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Milas Belediyesi’nde çeşitli birimlerde çalışan  Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu üyeleri de dün saat 08.30’da Milas Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde toplanarak, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler. 

Uyuşmazlıkla sonuçlanan toplu sözleşme görüşmeleri sonrası  KESK ÜYESİ BELEDİYE MEMURLARINDAN 1 GÜNLÜK GREV..

Milas Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Çöllüoğlu ve Mehmet Çayırlı ile birim amirlerinin de katıldıkları eylem öncesinde, sendika tarafından personele çay, simit ve peynir ikramında bulunuldu. 
KURULUN TARAFSIZ OLMASI ŞARTTIR
KESK Üyesi ve işyeri delegesi Gözde Uslu tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır.
Açlık sınırının 2.100. yoksulluk sınırının 6.800 TL'yi aştığı, elektrikten doğalgaza, çaydan tütün ürünlerine iğneden ipliğe her şeye fahiş oranlarda zamların devam ettiği, gerçek enflasyonun % 30‘ları bulduğu koşullarda hükümet 3 milyon kamu emekçisine, 2 milyon emekliye, aileleri ile birlikte 20 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik teklif etmiştir. Toplu sözleşmede 21 Ağustos itibari ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlamıştır. Adı üzerinde taraflar arasında hakemlik görevi yapmak için görevlendirilen bir kurulun tarafsız olması şarttır. Ancak mevcut yasalara göre toplu sözleşmede taraf olan hükümet tarafsız olması gereken Hakem Kurulu üyelerinin çoğunluğunu belirlemektedir. Böyle bir Hakem Kurulundan kamu emekçilerinin lehine bir karar çıkmasını beklemek çok zordur.
İKTİDARIN ÇIKARINI EMEKÇİLERİN ORTAK ÇIKARI ÜZERİNDE TUTANLARIN
Bizler hakları ellerinden alınan, sefalet ve kölelik teklif edilen milyonlar olarak bir araya gelmediğimiz, yıllardır elimizden avucumuzdan alanları, hak kayıplarımızı görmeyip yoksulluk sınırı üzerinde bir maaşı kendimize fazla gördüğümüz sürece; sermaye yanlısı emek karşıtı bir düzende bizimle sefalet oranında maaş zamları ile alay edilmesi, maaşlarımızın TÜİK vasıtası ile çarpıtılmış enflasyon rakamlarına, hiçbir zaman tutmayan enflasyon hedeflerine göre ayarlanması, yıllardır hepimize yaşattıkları kayıplara rağmen her seferinde tarihi başarı nutukları atanların, aynı siyasi düşüncede oldukları iktidarın çıkarını emekçilerin ortak çıkarı üzerinde tutanların, yıllardır yaşadığımız kayıpları görmezden geldikleri tekliflerini ‘makul’ gibi göstermesi, bu teklifi bile kafalarına göre yarı yarıya indirmesi, evrensel, gerçek bir toplu pazarlık sistemi ile hiçbir ilgisi olmayan mevcut fason ‘toplu sözleşme’ sisteminde hepimizin kaybetmeye devam etmesi kaçınılmazdır!
GEMİNİN GERÇEK SAHİPLERİ OLARAK
Bu karanlık tablodan tek çıkış yolu; yetkinin asıl sahipleri olarak bizlerin ortak sorunları için bir araya gelmesinden, 'hak verilmez mücadele ile alınır’ ilkesi ile ortak mücadeleyi yükseltmesinden geçiyor.
Bu karanlık tablodan tek çıkış yolu; 'hepimiz aynı gemideyiz’ diyenlere karşı ‘Geminin gerçek sahipleri olarak hakkımızı, emeğimizin, alın terimizin karşılığını istiyoruz’ diyerek tüm farklılıklarımıza rağmen birbirimize kenetlenmekten geçiyor.
KAMU EMEKÇİLERİNİ BİZİ YOK SAYAN
En başından beri kamu emekçilerinin ortak çıkarları için mücadele eden bir konfederasyon olarak. KESK olarak, tüm konfederasyonları, sendikaları, hangi sendikanın üyesi olursa olsun ya da herhangi bir sendikanın üyesi olmasın tüm kamu emekçilerini bizi yok sayan, alay eden teklifler sunanlara karşı haklarımızı korumak için, insanca bir yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek için 27 Ağustos Salı günü üretimden gelen gücümüzü kullanarak 1 gün iş bırakmaya omuz omuza vermeye, g(ö)reve çağırıyoruz!”
Okunan açıklamanın ardından alanda toplananlar, işyerlerinden ayrılmayarak, akşam mesai bitimine kadar iş bıraktılar.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık