UZUN: “BAYRAMLAR NE YAZIK Kİ BURUK OLDU, KIRIK OLDU, EKSİK OLDU”

​​​​​​​Milas’ta düzenlenen “Bayramlaşma” programına katılarak partilileriyle biraraya gelen CHP Muğla Milletvekili Av. Cumhur Uzun, “bizim kültürümüzde sevinç olan, paylaşma olan, mutluluk olan bayramlar ne yazık ki buruk oldu, kırık oldu, eksik oldu. Bunun bir kısmı tabi afetlerden oldu. Ancak bu afetlere rağmen biz aradan geçen zamanda o yaraları doğru düzgün saramayan bir yönetimin etkisiyle, kırıklığımızı, burukluğumuzu derinleştiren günler yaşadık. Hala da yaraları içimizde” dedi.

UZUN: “BAYRAMLAR NE YAZIK Kİ BURUK OLDU, KIRIK OLDU, EKSİK OLDU”

CHP Milas İlçe Teşkilatı’nın bulunduğu Arasta Park’ta, geçmiş dönem milletvekilleri, milletvekili adayları, ilçe yöneticileri ve partililerin katılımıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Yapılan konuşmalarda, bu bayramı, muhalefette kutladıkları son bayram olarak nitelendirerek önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, ardından da 15 Mayıs’ta daha büyük bir coşku ile milletçe bayram coşkusunu yaşayacaklarına vurgu yaptılar.

Başta CHP Milas İlçe Başkanı Av. Tüze Çetinkaya ve ilçe yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşmaya; CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, geçmiş dönem milletvekilleri Av. Akın Üstündağ, Av. Zeki Çakıroğlu, Fevzi Topuz, Fahrettin Üstün, belediye Başkan Yardımcısı Harun Reşit Çavuşoğlu, Belediye Meclis Üyesi Halil Mutlu, Hüseyin Çöllüoğlu, Mehmet Ateş, Milletvekili Adayları; Cumhur Uzun, Fatma Gebeş Çimen ve Süreyya Öneş Derici’nin yanı sıra Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve bazı mahalle muhtarlarıyla partililer katıldı.

“ESKİ BAYRAMLARI ÇOK ÖZLEDİK.”

İlçe Başkanı Av. Tüze Çetinkaya; “Bildiğiniz gibi bu sene buruk bir bayram geçiriyoruz. Ülkemizde yaşanan felaketler, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, esnafımızdan çiftçisine tüm sektörlerde yaşanan sıkıntılar bu dönem kat be kat arttı. İnşallah bu bayram, muhalefetteki son bayramımız olur. Biraz olsun bunun sevincini ve gururunu biraz da olsa yaşıyoruz. 15 Mayıs’tan itibaren ülkemize huzuru, mutluluğu ve bereketi getireceğiz. Takip ettiğimiz kadarıyla deprem bölgesinde hala daha sıkıntılar geçmiş değil. Son olarak Maraş’ta fırtına ve sel felaketi nedeniyle iki vatandaşımız daha hayatını kaybetti. Gerçekten haberleri izlediğimiz zaman oradaki durum içler acısı. İktidarın acizliği devam ediyor. Depremin ardından fırına ve sel felaketine rağmen herhangi bir adım atılmış değil. Şu anda sadece Cumhuriyet Halk Partili belediyeler vatandaşın yanında yer almaya devam ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere diğer belediyelerimiz yaraları sarmaya çalışıyor. Eski bayramları çok özledik. Önceden bayramlaşırken hepimizin yüzü gülerdi ama bugün hem deprem dolayısıyla hem de ekonomik olarak vatandaşın zor durumda olması nedeniyle artık gülmeyi unuttuk. Ancak içimizde çok büyük bir umut var. 14 Mayıs’a kadar tüm işimizi-gücümüzü bırakıp, gece-gündüz demeden çalışıp, 15 Mayıs’tan itibaren bu meydanda başarmanın gururunu yaşayacağız. Bugün hepinizin gözünde o umudu görüyorum. Geçen bayramlardan farklı apayrı bir heyecan içerisindeyiz. Çünkü 14 Mayıs’ta iktidarı kucaklayacağız. Burada bulunan dostlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimizin ve tüm yurttaşlarımızın bayramını kutluyorum” dedi.

ÇÜNKÜ BAYRAM TADINDA GÜNLER YAŞAYAMADIK

İlçe Başkanı Çetinkaya’nın ardından Milletvekili Adayı Fatma Gebeş Çimen, Süreyya Öneş Derici, Cumhur Uzun ve mevcut milletvekili Suat Özcan birer konuşma yaptılar.

Tüm Muğla halkının bayramını kutlayarak sözlerine başlayan milletvekili adayı Av. Cumhur Uzun, “bizim kültürümüzde sevinç olan, paylaşma olan, mutluluk olan bayramlar ne yazık ki buruk oldu, kırık oldu, eksik oldu. Bunun bir kısmı tabi afetlerden oldu. Ancak bu afetlere rağmen biz aradan geçen zamanda o yaraları doğru düzgün saramayan bir yönetimin etkisiyle, kırıklığımızı, burukluğumuzu derinleştiren günler yaşadık. Hala da yaraları içimizde... Bölgesel olarak bunun yanında ülkemizde de buruk oldu. Çünkü bayram tadında günler yaşayamadık. Bayram ihtiyaçlarımızı bir türlü karşılayamadık. Öyle bir yönetim anlayışının 21 yıldır ülkeyi getirdiği halden bugüne kadar biriktirdiği olumsuzluklardan nasibimizi aldık ki bugün ülkede yaşanan olumsuzluktan ben etkilenmedim diyen hiç kimse kalmadı. Dolayısıyla belki de ‘Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime’ sözü tam da bugünler için söylenmiş. Elbette bireysel olarak acılar yaşamıyor olabiliriz ama ülkenin içinde bulunduğu durumdan acıyı yaşamamak neredeyse imkansız. Biz bugün, eskiden kollarını açıp gelsin torunum diyen dedelerin, harçlık veremeyeceği torundan saklandığı günlere geldik. Biz bugün, bayramda çocuklarına giysi alamamamın ıstırabını yaşayan, pantolon alamadığı için intihar eden babaların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bir bayram sofrası çeşitliliğini sofrasına koyamayan ev kadınının ıstırabını yaşıyoruz. Bu kötü günler bu bayramla birlikte son bulsun diye diliyor, sadece dilemiyor buna gerçekten inanıyoruz. Çünkü 14 Mayıs günü geldiğinde bayramları bile bayram coşkusuyla yaşatamadığı bu iktidardan hep birlikte kurtulacağız. Bu nedenle sabredeceğimiz çok az günler kaldı. Ancak o az günde de yapacağımız çok iş var. Birlikte başaracağız, birlikte güzel bayramlara kucak açacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bayramlaşmaya katılanlar günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık