Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Vali Orhan Tavlı’dan aşı çağrısı

​​​​​​​            Muğla Valisi Orhan Tavlı, Menteşe Devlet Hastanesindeki Covid-19 Aşı Uygulama Noktalarını ziyaret ederek ilimizde devam eden aşı çalışmaları hakkında İl Sağlık Müdürü İskender Gençer’den bilgi aldı.

Vali Orhan Tavlı’dan aşı çağrısı
  • 31 August 2021, Tuesday 11:01

Ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da Covid-19 ile mücadelede aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 18 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız için uygulanan aşılama çalışmaları; Yüksek Öğretim Kurumlarına kayıt yaptıracak 18 yaşından küçükler ve velilerinin talebi doğrultusunda 12 yaşından büyük ve kronik hastalığı olan çocuklarımız için de başlatıldı.

Pandemi ile mücadelenin en etkili silahının aşı olduğuna dikkat çeken Vali Orhan Tavlı “İlimizde yürüttüğümüz aşılama çalışmaları sayesinde ülkemizde ilk maviye dönen il olan Muğla; %94,2 birinci doz aşılanma oranıyla halen ilk sırada yer almaktadır. Bu hastalığa karşı daha güçlü mücadele edebilmek için biz bu oranı yeterli görmüyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ikinci doz ve gerekiyorsa üçüncü doz aşılarını da bir an evvel yaptırmaları, pandemiyle etkin mücadelede oldukça önemli. Tüm vatandaşlarımızı sağlık kurumlarımıza, Aile Sağlığı Merkezlerimize ve 44 mobil aşı noktasında aşı olmaya davet ediyorum. Rehavete kapılmadan kendiniz ve sevdikleriniz için lütfen aşınızı olun, güvende olun. Sorumluluk bilinciyle randevu olup aşı yaptıran tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Koronavirüs salgını ile mücadelede başta sağlık çalışanları olmak üzere, ilgili tüm kurumlarımızın büyük bir özveriyle çaba gösterdiğini ifade eden Vali Orhan Tavlı, vatandaşlarımızın da bu çabaya destek verip hem kendi sağlıklarını hem de sevdiklerinin sağlığını düşünerek aşılarını yaptırmalarını istedi.

Vali Orhan Tavlı “Aşının yanında maske, mesafe ve hijyen kurallarına da dikkat etmemiz gerekiyor. En ufak belirtide bile hemen en yakın sağlık kuruluşuna gidip testimizi yaptırıp, hastalığın yayılımını engellemeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis