Vali Orhan Tavlı’nın Çanakkale Zaferi Mesajı

Vali Orhan Tavlı’nın Çanakkale Zaferi Mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, şunları belirtti:

“Çanakkale Zaferimizin 107. Yıldönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor; Çanakkale destanının tüm kahramanlarını saygıyla, minnetle, rahmetle yad ediyoruz.

Çanakkale Zaferi, dönemin en modern ordularını dize getiren, tarihin akışını değiştiren ve “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destandır.

107 yıl önce Arıburnu'nda, Seddülbahir'de, Kumkale'de, Kirte'de, Zığındere'de, Conk Bayırı’nda ve Anafartalar'da yapılan çarpışmalarda İtilaf Kuvvetlerine karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kahraman askerlerimizin inanç ve azmi, Aziz Milletimizin üstün fedakarlıklarıyla elde edilen eşsiz başarı, İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir.

Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, kahraman ecdadımızın bizlere emaneti olan bu cennet vatanı layıkıyla koruyacağız. Aziz Şehitlerimizden devraldığımız mirası, vatanımıza, birlik ve beraberliğimize sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere emanet edeceğiz. Çanakkale’de yatan yüzbinlerce şehidimizi yad ederken, vatanımıza, bayrağımıza ve milletimizi zafere taşıyan milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak, Çanakkale Savaşlarındaki ruhu, heyecanı, azmi ve kararlılığı her daim sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanın her köşesinden gelerek Çanakkale’de destan yazan fedakâr ecdadımızı, kahraman Mehmetçiğimizi, vatan, millet ve bayrak uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık