Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Veteriner adayları ‘Beyaz’ önlüklerini giydi…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Veteriner adayları ‘Beyaz’ önlüklerini giydi…
  • 27 October 2018, Saturday 6:59

Bu sene ilk kez öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı Milas Veteriner Fakültesi’nin 41 öğrencisi, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi. Bugün aynı zamanda Türkiye’de ilk veteriner fakültesinin kuruluş yıldönümü olması da törene farklı bir anlam kattı.

Fakülte Kampusu’nda düzenlenen törene; AKP Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Milas Kaymakamlığı’na vekalet eden Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Milas Garnizon Komutanı Hava Yarbay Emel Demiryakan, ilçemizdeki resmi kurumların daire amirleri,  üniversite ve üniversitelere bağlı fakültelerin, meslek yüksekokullarının dekan ve müdürleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Koç, ilçemizdeki siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu, oda ve derneklerin başkan ve yöneticileri, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, ilçemizde özel sektör temsilcisi olarak görev yapan veteriner hekimler, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve gazilerimiz, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve bazı mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan törende ilk konuşmaları, törene katılan Muğla milletvekilleri yaptı. Başka bir yerde programları olduğu gerekçesiyle kısa birer konuşma yapan AKP, CHP ve İYİ parti Muğla Milletvekilleri, veteriner fakültesinin Milas için önemine vurgu yaparak, hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Milas Veteriner Fakültesi’nde görevli akademik personel tarafından verilen teknik bilgi ile ülkemizdeki veteriner fakültelerinin geldiği nokta, bölge ve ülke ekonomisine olan katkısının yanı sıra özellikle veterinerlik mesleğinin hayvan sağlığı konusunda ne denli önemli bir görevi üstendiğine dikkat çekildi.

Törene katılan Muğla Veterinerler Odası Başkanı Serkan Alpözen de bir konuşma yaparak, hem beyaz önlük giyerek mesleğe ilk adımını atacak olan öğrencilere başarılar diledi, hem de ülkemizde veteriner fakültelerinin kuruluş yıldönümünü kutladı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, fakültenin kurulduğu ilk günden beri her türlü desteği sağladıklarını belirterek, ilçemize yeni gelen öğrencilere ‘hoş geldiniz’ dedi ve onların güvenli ve huzurlu bir eğitim-öğretim dönemi geçirmeleri için ellerinden gelen katkıyı sunacaklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda bir veteriner olan Hacı Koç ise, insan sağlığı kadar, yaşadığımız dünyada hayvanların da yaşam hakları bulunduğunu belirterek, veteriner hekimlerin hayvan sağlığı konusunda ne kadar önemli bir görevi üstlendiklerine dikkat çekti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise, fakültenin kuruluş sürecini aktararak; “Üniversite olarak geleceğe dönük çok önemli projelerimiz var. Bu projelerin arasında Milas Veteriner Fakültesi için planlananlar da bulunuyor. Bu sen ilk kez öğrenci almamıza rağmen ülkemizdeki 30 veteriner fakültesinin arasında 10’ncu sırada tercih edildik. Bu, başlangıç olarak bizlere gurur veren bir durumdur. Önümüzdeki dönemde tam donanımlı hayvan hastanesi ve fakülte bünyesinde kurulacak laboratuarlarla gelecekte, ülke içinde ilk beşe girme mücadelesi verecek bir fakülte haline geleceğiz” dedi.

Törende son konuşmayı ise Milas Kaymakamlığına vekalet eden Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz yaptı. Bodrum’da bir güzel sanatlar fakültesi ve bir yüksekokulun bulunduğunu, bu nedenle ilçeye önemli bir sosyal-kültürel ve ekonomik katkının sağlandığını belirterek; “Umarım Bodrum’a bir de turizm fakültesi açılır” dedi.

Muğla’nın her ne kadar bir turizm kenti olduğu düşünülse de tarım ve hayvancılığın ilk sırada yer aldığını belirten Kaymakam Yılmaz; “Bu nedenle veteriner fakültesi Milas’a kurulmakla gerçekten son derece doğru bir iş yapılmıştır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bu sene fakülteye kayıt yaptıran 41 öğrenci, 3’erli gruplar halinde sahneye davet edilerek, törene katılan protokol üyeleri tarafından beyaz önlükleri giydirildi.

Törenin başlamasından önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden oluşan koro, törene katılan davetlilere tam anlamıyla bir müzik ziyafeti sunarken, törende MİFAD (Milas Folklor Araştırma Kulübü Derneği) halk oyunları ekibi de bir gösteri sundu.

Tören, öğrenciler ve protokole katılan davetlilerin birlikte çekildiği toplu fotoğraf ile son bulurken, törenin ardından konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

   

    

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis