Yasağa ihlalde büyük düşüş

Milas’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan 4 günlük sokağa çıkma ve diğer kısıtlamalara uymayan 37 kişiye idari para cezası uygulandı. Milas’ta ceza kesilen kişi sayısı 52, bir önceki hafta ise 102’ydi.

Yasağa ihlalde büyük düşüş

İçişleri Bakanlığınca, 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta dört günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla birlikte, güvenlik güçlerince denetim yapıldı. Güvenlik güçleri denetimler kapsamında, görevli olan ve sokağa çıkma yasağından muaf olan vatandaşlara kolaylık sağlarken, sokağa çıkma yasağını delenler hakkında işlem başlattı.
Milas’ta da sokağa çıkma yasağı boyunca seslik hâkimdi. Genel olarak sokağa çıkma yasağına uyulduğu gözlendi.
Sokağa çıkma yasağının ardından Milas’ta da Milas Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe merkezinde, Milas Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ise kırsalda denetim gerçekleştirdi. Halkın sağlığının ve güvenliğinin korunması amacıyla mesai harcayan güvenlik güçleri, vatandaşlarımızın sokağa çıkmamaları yönünde anonslar yaptı. 23-26 Nisan tarihleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, Milas genelinde 37 kişiye toplamda 81 bin 135 lira idari para cezası uygulandı. Cezaların 16’sı İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında, 21’i ise Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında kesildi.
Geçtiğimiz 18-19 Nisan tarihlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağında da ilçe merkezinde ve kırsalda 52 kişiye yaklaşık 140 bin lira idari para cezası uygulanmıştı. Bir önceki hafta ise ceza miktarı 102, tutarı ise 200 bin lira olmuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık