YAYA GEÇİDİ NÖBETİ..

Milas Kaymakamlığı Başkanlığı’nda ilçedeki kurum amirleri ve öğrencilerin katılımıyla, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganı ile yaya geçici nöbeti tutuldu, sürücüler bilgilendirildi.

YAYA GEÇİDİ NÖBETİ..
  • 02 October 2019, Wednesday 17:30

İçişleri Bakanlığı’nın 2019 yılını "Yaya öncelikli Trafik Yılı" olarak ilan etmesi sebebiyle yaya güvenliğinin sağlanması için çeşitli etkinliklerle bilgilendirme faaliyeti başlatıldı. Muğla merkez ve ilçelerinde olduğu gibi Milas’ta da okullar ve kamu kuruluşlarının hizmet binaları önünde, dönel kavşaktaki yaya geçitlerinde “farkındalık nöbeti” tutuldu.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Emniyet Müdürü Erman Akkaya, Milas Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, ilçede görev yapan kurum amirleri ve çalışanları, trafik polisleri ve jandarma ekipleri, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrencilerin katılımıyla düzenlenen Yaya Geçidi Nöbeti’nde sürücülere broşür dağıtıldı ve bilgilendirme yapıldı.  Nöbet esnasında yaya geçidini kullanan vatandaşlara da yardımcı olundu, sürücülerden yol istendi. Muğla genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen farkındalık etkinliğine ilgi gösteren vatandaşlar ise Yaya Geçidi Nöbeti’ni faydalı bulduklarını, bir süredir sürücülerin zaten yaya geçitlerinde yayalara yol verdiklerinin hissedilir bir şekilde arttığını ifade etti.

YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK YILI

Trafikte sürücülerin yayalara öncelik vermelerini sağlamak için geçen yıl 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesinde bir değişiklik yapılmıştı. Bu değişiklikle sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan, ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundaydı. Bu düzenlemeden hareketle; İçişleri Bakanlığı 2019 yılını "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan ederek ülke genelinde eş zamanlı olarak, "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" kampanyası başlatmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık