Yeni TOKİ Evleri İçin 878 başvuru sahibinde kura heyecanı…

İlçemizde ikinci etap yapılacak olan TOKİ konutları için dün, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda kura heyecanı vardı. 50 adet 2+1, 50 adet 3+1 konut için başvuruda bulunan 878 başvuru sahibi, noter huzurunda çekilen kura için toplandı. Kurada adı çıkanlar sevinç gösterilerinde bulunurken, adı çıkmayanlar ise buruk bir şekilde salonu terk etti.

Yeni TOKİ Evleri İçin 878 başvuru sahibinde kura heyecanı…

İlçemiz İsmetpaşa Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak olan ikinci etap TOKİ konutları için dün kura çekimleri yapıldı. 50 adet 2+1 ve 50 adet 3+1 daire için toplamda 878 başvuru sahibi, noter huzurunda yapılan kura çekimleri için Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda toplandı.

TOKİ Milas Proje Uzmanı ve Sorumlusu Hasan Hüseyin Çelik, yapılacak kura çekimleriyle ilgili verdiği bilgide; “Milas’ın İsmetpaşa Mahallesi’nde 50 tane 2+1 ve 50 tane de 3+1 konut yapıyoruz. Konut fiyatları 187 bin lira ile 264 bin lira arasında değişiyor. En düşük konut taksitimiz 831 bin, en yüksek konut taksitimiz ise 1980 liradır. Bu konutlara ilişkin vade süreleri ise 120 ila 180 aydır. Peşinat oranları ise hem 2+1, hem de 3+1 için yüzde 10 ile yüzde 20 orandadır.

4 ayrı kategoride başvuruları aldık. Başvuru bedeli ise bin lira olarak belirlendi. Bugün çekilecek kura sonrası konut sahibi olamayanlar bankaya yatırdıkları bin liralık başvuru bedellerini önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren geri alabilirler.

2+1 konut için 302, 3+1 konut için de 576 başvuruda bulunuldu. Yani toplam 878 başvuru var. 27 başvuru da tarafımızdan uygun görülmeyerek iptal edilmiştir. Çünkü bu başvuru sahiplerinin adına başka bir konut görünüyor, bu nedenle başvuru iptal edilmiştir” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından noter huzurunda kura çekimine geçildi. 4 ayrı kategori için ayrı ayrı yapılan kura çekimlerinde konut sahibi olmaya hak kazananlar sevinçle yanlarındakine sarılırken, konut sahibi olma hakkını kazanamayanlar ise salondan buruk bir şekilde ayrıldı.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık