YİNE, YENİDEN MUHAMMET TOKAT…

Dün yapılan yerel seçimleri, iki dönem belediye başkanlığı yapan ve bu seçimlere de Millet İttifakı’nın başkan adayı olarak katılan Muhammet Tokat, bir kez daha kazandı. Gün boyu süren oy verme işleminin ardından akşam saatlerinden itibaren Arasta Park’taki CHP İlçe Binası önünde toplanan kalabalık, seçim sonuçlarının gelmeye başlamasının ardından, Başkan Tokat’ın seçimi kazandığı anlaşılınca, kortej eşliğinde yürüyerek, Atapark’taki zafer kutlamalarına katıldı. Başkan Tokat, alanda toplanan binlerce Milaslıya, Atatürk Heykeli önünde toplanan belediye personelleri arasından seslendi.

YİNE, YENİDEN MUHAMMET TOKAT…

Büyükşehir OSMAN GÜRÜN (CHP)

Milas MUHAMMET TOKAT (CHP)

Menteşe BAHATTİN GÜMÜŞ (CHP)

Bodrum AHMET ARAS (CHP

Marmaris MEHMET OKTAY (CHP)

Fethiye ALİM KARACA (CHP)

Datça GÜRSEL UÇAR (CHP)

Yatağan MUSTAFA TOKSÖZ (AKP)

Köyceğiz KAMİL CEYLAN (AKP)

Ula İSMAİL AKKAYA (AKP)

Dalaman MUHAMMET KARAKUŞ (AKP)

Ortaca ALİM UZUNDEMİR (MHP)

Kavaklıdere MEHMET DEMİR (AKP)

Seydikemer YAKUP OTGÖZ (AKP)

 

31 Mart 2019 yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Osman Gürün kazandı.

Muğla’nın en büyük ilçeleri olan Bodrum, Milas, Fethiye Marmaris, Menteşe ve Datça’da CHP’li belediye başkanları seçimleri kazanırken, AKP Yatağan, Köyceğiz, Ula, Dalaman, Kavaklıdere ve Seydikemer, MHP ise Ortaca Belediye Başkanlıklarını kazandılar.

BÜYÜKŞEHİR...

Dün akşam gazetemiz yayına hazırlandığı sırada, saat 23:30 civarında, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde CHP adayı Osman Gürün %36,97 oy alarak seçimi kazanırken, AKP’li Mehmet Nil Hıdır %27,86 oy aldı. Bağımsız aday Behçet Saatçi ise %25,94 oy alırken, DP adayı Mehmet Kocadon %3.51 oy aldı.

MİLAS’TA DURUM...

Milas’ta iki aday yarışıyordu. Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Muhammet Tokat oyların %51,47’sini alırken, Cumhur İttifakı’nın AKP’li adayı Barış Saylak %45,46 oy almış görünüyor. Buna göre Muhammet Tokat üçüncü dönem yine Milas Belediye Başkanı oldu.

Başkan Tokat 3’ncü döneme ‘merhaba’ dedi…

2009-2014 ve 2014-2019 yılları arasında iki dönem Milas Belediye Başkanlığı yapan Muhammet Tokat, CHP ve İYİ parti’nin oluşturduğu ‘Millet İttifakı’ adayı olarak 3’ncü kez girdiği seçimlerden de zaferle çıktı.

5 yıllığına yeniden belediye başkanı seçilen Muhammet Tokat, dün akşam saatlerinden itibaren Arasta Park’taki parti binasında önünde bekleyen kalabalığa kısa bir konuşma yaparak; “Bu onuru ve gururu sizlere yaşattığım için son derece mutluyum. Aynı zamanda bana 3’ncü dönem belediye başkanlığı yapma onurunu ve gururunu yaşatan tüm hemşehrilerime de şükranlarımı sunuyorum.

Gerçekten son derece enteresan bir seçim dönemi geçirdik. Bu dönemde karşımızda, hiç olmadığı kadar seviyeyi düşüren ve belden aşağı siyaset yapan bir aday profili ile yarıştık. Sonuçta, dönemin adamları değil, halkın adamları kazandı. Bu gurur hepimizin” dedi.

Atapark’ta görsel şölen eşliğinde kutlama…

Binlerce Milaslının beklediği alana, havai fişek ve slogan eşliğinde giren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, öncelikle alandaki kalabalığı selamladı. 31 Mart tarihi, eşi Elif Tokat’ın doğum günü, kendisin de 1 Nisan tarihi doğum günü olması nedeniyle sürpriz doğum günü pastasını sahnede eşi ile birlikte kesen Başkan Tokat, ardından; “Seçim sürecinde bir söz vermiştim. 31 Mart akşamı kutlama konuşmamı, belediye personellerimin arasında yapacağım demiştim. Şimdi Atatürk Heykeli’nin yanında bekleyen arkadaşlarımın yanına gidiyorum ve onlarla birlikte bu zaferi kutlayacağız” dedi ve bekleyen belediye personellerin yanına gitti.

“Bu dönem gerçekten her yönüyle farklı bir seçim süreci geçirdik. Bağımlı, bağımsız, devşirme adayların katıldığı bir yarışı; koltuk sevdalı, makam sevdalıları değil, dönemin adamları değil, halkın adamları kazandı. Muğla’da Sayın Dr. Osman Gürün ile birlikte başka yerlerden de çok güzel haberler alıyoruz. Milas’tan ve Muğla’dan yakılan cumhuriyet, Atatürk, demokrasi ve parlamenter sistemin ateşi yarın sabah bütün Türkiye’yi aydınlatacak.

Bu dönem ekonomik yönden çok güçlü, profesyonel bir kampanya yürüten bir adayla yarıştık. Bu süreçte onlar hep belden aşağı siyaset yapmaya, yalan-yanlış şeylerle halkın gözünde bizleri karalamaya çalışsa da, Cumhuriyet sevdalısı, aydın insanların kenti Milas ve Muğla halkı, onlara prim vermedi.

Ben ve arkadaşlarım asla seviyeyi düşürmedik. Onların yaptığı gibi bilgisayar başında 10-15 dakikada çizilecek hayali projeler yerine, gerçek ve somut projelerle halkın karşısına çıktık. Yaptıklarımız ve yapamadıklarımızla halkın önünde olduk. Belediyenin yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle maaş alamadıkları halde hizmet etmekten bir an bile geri durmayan tüm personelimle gurur duyduğumu ve hepsinin alnından öptüğümü her fırsatta söyledim. Ben bunu söyledikçe birileri de onların birçoğunu işten çıkaracağını açıkladı. Hep söylemiştim. 31 Mart akşamı Milas halkı size öyle bir ders verecek ki, değil sen; ben dahil hiç kimse senin gibi davranmaya cesaret edemeyecek demiştim. Bu dersi veren Milas halkına sonsuz teşekkür ediyorum.

Sizlere senet olarak imzaladığım üç temel hususu bir kez daha hatırlatarak sözlerime son vermek istiyorum: Bize sunulan makamlar, mevkiler, fırsatlar ne olursa olsun asla doğruluk ve dürüstlükten vazgeçmeyeceğim. Halka ve memleketime hizmet aşkından vazgeçmeyeceğim. Cumhuriyet ve Atatürk’ün yolundan asla ayrılmayacağıma bir kez daha söz veriyorum” diyerek, tüm Milas halkına verdiği destek için teşekkür eden Başkan Tokat, konuşmasının sonunda Atapark’taki kalabalıkla birlikte kutlamalara devam etti.

  

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık