Yörükler, Genel Kurulu ‘Kıl Çadır’da yaptı…

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği, olağan genel kurulunu geçtiğimiz hafta Milas-Söke Karayolu üzerindeki kıl çadırında gerçekleştirdi.

Yörükler, Genel Kurulu ‘Kıl Çadır’da yaptı…

Divan Başkanlığını Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı’nın yaptığı genel kurulda Ayşegül Gezgin ve Kübra Göktaş da divan üyeliklerine seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan genel kurula, bir diğer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu da katılırken, genel kurulu gündemi gereği, derneğin faaliyet raporu, gelir-gider tablosu okunarak ibra edildi.

Yeni dönemin tahmini bütçesinin de okunduğu genel kurulda, 3 yıllığına görev yapacak yeni yönetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yeni yönetim kurulu asil üyeliklere; Erkan Turgut, Özay Gezgin, Can Helvacıoğlu, Ayşe Tavaslı, Mehmet Yılmaz, Tamer Ballı, Kahraman Akar, Murat Ataklı ve Bülent Sevinç seçilirken, Denetim Kurulu üyeliğine ise Kasım Özkan, Mehmet Günlük ve Hidayet Kabaçam seçildiler.

Derneğin bağlı olduğu fedarsyon üyeliklerine; Erkan Turgut, Can Helvacıoğlu, Levent Tavaslı, Mehmet Yılmaz ve Özay Gezgin seçilirken, üst birlik temsilciliğine ise Erkan Turgut seçildi.

Seçilen yeni yönetim kendi arasında yapacağı ilk toplantıda görev dağılımını gerçekleştirerek, dernek başkanı ve diğer görevleri üstlenecek isimleri belirleyecekler.

Kurucu Dernek Başkanı olan ve daha sonra 1’nci olağan genel kurul ile başkanlığa seçilen Erkan Turgut; “Yörük kültürünü yaşamak-yaşatmak ve gelecek kuşaklara doğru bir biçimde aktarmak adına yola çıkan bu ekip, geride bıraktığımız dönemde Milas’ta güzel işlere imza attı. İnşallah yeni oluşan yönetim kurulu, geçmişte yapılanların üzerine ilave ederek derneğin, dolayısıyla yörük kültürünün gelişmesine katkı sunarlar. Ben seçilen tüm arkadaşlarıma başarılar dilerken, önceki dönemlerde görev yapan arkadaşlarıma ve tüm üyelerimize verdikleri emek için teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık