Yörüklerden tablet ve bilgisayar yardımı

Yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla yüz yüze eğitim kısmen başlasa da öğrencilerin büyük bir bölümü uzaktan erişimle okul hayatına devam ediyor. Yaklaşık bir yıldır internet ve tablet sorunu yaşayan özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına toplumun birçok kesimi tarafından tablet dağıtıldı. Bu kez Başkanlığını veteriner hekim Mevlüt Kiriş’in yaptığı Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, belirlenen 10 öğrenciye tablet ve kırtasiye malzemesi dağıtımı yaptı.

Yörüklerden tablet ve bilgisayar yardımı

Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın açıklamasında derneğin kuruluş aşamasından bugüne birçok faaliyetin yapıldığı ancak son bir yıldır pandemi nedeniyle etkinliklerden uzak kalındığına dikkat çekerek; “Doğal olarak bizler de tüm toplum gibi sokağa çıkma konusunda dikkatli davrandık. Mümkün olduğu kadar kurallara uyarak bu süreci bütün milletimizle birlikte bertaraf etmeye gayret gösterdik. Pandemi nedeniyle üyelerimiz başta olmak üzere çevremizdeki vatandaşlara maske dağıttık.

Hepinizin bildiği gibi yörüklük bir yaşam biçimidir. Doğal hayatın içinde hayvanlarıyla birlikte yaşamak, doğal beslenmek yörükler için vazgeçilmezdir. Yörükler hayvanlarına kendi çocukları gibi bakar ve davranır. Aslında bu sosyal mesafe kuralı tam da yörüklerin yaşam biçimini gösteriyor. İnsanların yaşadığı çadırların ve hayvanların ağılları birbirinden uzaktadır. Olası bir salgından en az etkilenmek adına yüzyıllardır yörükler böyle yaşarlar.

Yönetim kurulu olarak, 2011’den bugüne bu kültürü yaşatmak için gayret ediyoruz. ‘Babamız, annemiz yörüktü demek’ için değil bu kültürü yaşamak ve yaşatmak için çalışıyoruz” dedi.

TABLET VE KIRTASİYE YARDIMI…

Dernek Başkanı Kiriş, yönetim kurulu üyesi Zafer Özkan’ın fikri doğrultusunda özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına ulaştırılmak üzere tablet ve kırtasiye yardımında bulunduklarını belirterek; “Salgın nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime ara verildi ve yaklaşık bir yıldır uzaktan eğitim yapılıyor. Doğal olarak dar gelirli ailelerin çocukları bu konuda mağduriyet yaşadılar. Milli Eğitim Bakanlığımız, belediyemiz ve hayırsever vatandaşlarımız bu çocuklara tablet ulaştırmaya çalıştılar ancak mutlaka eksik kalınmıştır. Dernek olarak biz de Zafer arkadaşımızın önerisiyle ve kendi çabamızla 10 tane tablet ve kırtasiye malzemesi temin ettik. Bir kısmını biz karşılarken, bir kısmını da hayırsever esnaflarımız karşıladı. Sizler aracılığıyla da bu dostlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca Çizgi Kırtasiye Sahibi Semaynur Sürgün’e, Sedef Kırtasiye Sahibi Emin Lofçalı, Aşkın Kırtasiye Sahibi Aşkın ve Coşkun Demirçivi ve Hediye Çeki desteği veren Maden Ticaret Sahibi Ramazan Maden’e desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

İhtiyaç sahibi çocuklarımızı da kaymakamlığımız, belediyemiz ve muhtarlarımız aracılığıyla tespit ettik ve bugünden itibaren bu malzemeleri kendilerine ulaştıracağız” dedi.

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık