ZEKİ DUYGULU SEMPOZYUMU’NUN 2. GÜNÜNDE BABASININ ŞARKILARINI SESLENDİRDİ..

Milas Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 10.’su yapılan Sanat Edebiyat Günleri’nin bu yılki konusu, Milaslı ünlü besteci Zeki Duygulu idi. Zeki Duygulu anısına düzenlenen “Lirik Sözün Bestecisi: Zeki Duygulu Sempozyumu’nun ikinci günü de 21 Eylül Cumartesi günü Aşkıdil Akarca Sahnesi’nde yapıldı.

ZEKİ DUYGULU SEMPOZYUMU’NUN 2. GÜNÜNDE  BABASININ ŞARKILARINI SESLENDİRDİ..

Halim Şafak Şanlıdağ’ın moderatörlüğünü yaptığı sempozyumun ikinci gecesinde konuklar, Özgün Arda Nural, Abdullah Akat, Selçuk Küpçük, Hasan Özgen ve Zeki Duygulu’nun ilk eşinden olan oğlu Metin Duygulu idi.

78 yaşındaki Metin Duygulu, sempozyum sonunda, Milas Türk Musikisi Derneği sanatçılarının sazları eşliğinde, babasının üç şarkısını seslendirdi. Kendisi de sanatçı olan Metin Duygulu, babasının eserlerini, yaşı nedeniyle zorlanarak icra ederken, yıllar sonra babasının eserlerini seslendiriyor olmanın heyecanı ve mutluluğu içindeydi.

Sempozyumdaki konuşması içinde de, çok kısa kimi anekdotlar paylaşmakla yetindi.

Özgün Arda Nural ve Abdullah Akat, ikinci gündeki konuşmalarında, Zeki Duygulu’nun ikinci eşi ve Karadeniz türküleriyle ünlenmiş Hamiyet Duygulu ve O’nun Karadeniz Türküleri Seslendirdiği Taş Plaklara dair görüşlerini paylaştılar.

“1950’ ve 1960’lı Yılların Türkiyesi’nden Zeki Duygulu’ya Bakmak” başlıklı konuşmasında ise Selçuk Küpçük, 1950 -1960 yıllarının Zeki Duygulu’nun en başarılı ve verimli yılları olduğunu belirtti.

Hemşehrimiz ve Zeki Duygulu’nun aynı zamanda akrabası olan ünlü yönetmenimiz Hasan Özgen ise konuşmasında, O’nu tanıdığında kendisinin oldukça küçük olduğunu belirtti ve bu nedenle çok kayda değer anılar olmadığını belirterek, ancak O’nun yaptıklarından ve başarılarından hep haberdar olduklarını belirtti. Hasan Özgen konuşmasında, bir küçük kentin, geçmişteki değerlerini unutmamasının önemini anlatırken, hafızasını kaybeden toplumların, önemsemeyen toplumların bir tür toplumsal demans hastası olmaya mahkum olduğunun altını çizerken, şehirleşmenin artarak büyümesinin de bu hastalığı beslediğini belirterek, bir düşünürün, “şehirler insanları yok etmek için büyütülüyor” saptamasının altını çizerek, bunun maalesef bir gerçeklik olduğunu kaydetti.

Moderatör Halim Şafak Şanlıdağ’ın, iki gün süren sempozyumda ele alınan konuları özetlemesi sonrası, etkinlik, Metin Duygulu’nun babasının üç bestesini seslendirmesiyle son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık