Zeybekoğlu: Darbelerle hesaplaşabilecek tek güç CHP’dir!

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. Yılında yayınladığı mesajda “15 Temmuz hain darbe girişimine yekvücut karşı olan partimiz, Türkiye’nin demokratik birikimine yaslanarak, Cumhuriyeti Demokrasiyle taçlandırma mücadelesini her geçen gün büyütmektedir.” dedi.

Zeybekoğlu: Darbelerle hesaplaşabilecek tek güç CHP’dir!

Zeybekoğlu halkın 15 Temmuz mücadelesine sahip çıkarak şöyle dedi: “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun vurguladığı gibi: "İki ayrı 15 Temmuz var. Bir, Saray'ın 15 Temmuz'u. İki, halkın 15 Temmuz'u. Halkın 15 Temmuzunda sokağa çıkan 100 binler var, bedel ödeyenler var, demokrasi sevdalıları var..."

Zeybekoğlu, “İktidarın “ne istediler de vermedik” dediği FETÖ’cülerin hain darbe girişimine Gazi Meclis’i kalemiz yaparak direndik. AKP ne yaptı ? Saray Rejimi kurarak, TBMM’yi devreden çıkardı. Hem FETÖ’nün hain darbe girişimiyle hesaplaşabilecek tek güç CHP’dir. Bunun en açık kanıtı, aradan 4 yıl geçmesine rağmen darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmaya dönük esaslı bir adımın atılmamış olmasıdır” diyen Zeybekoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor. Tek güvencemiz ve umudumuz yine halkımızın azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı direnişte canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz.”

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık