“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anıldı

​​​​​​​Milas’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz Çarşamba günü Ulucami’de okunan mevlid ve şehitlik ziyaretiyle başlayan program, akşam saat 22:00’de Atapark Meydanı'ndaki anma etkinlikleriyle devam etti. ​​​​​​​Darbe girişimini lanetleyen siyasi parti başkanları ve protokol, millet iradesine, demokrasiye vurgu yaparak, darbecilere karşı her daim birlik mesajı verdi.   

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anıldı

Anma programına; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Yapar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kurum amirleri, ilçedeki siyasi parti başkanları, temsilcileri, STK temsilcileri, oda başkanları, gaziler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla anma programına katılan vatandaşlar, Atapark’ta kurulan ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka seslenişini izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan anma programında, siyasi parti başkanlarına söz verildi.

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU

Kürsüye gelerek birer konuşma yapan siyasi parti başkanları, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimini lanetledi ve demokrasi şehitlerini, gazilerini minnetle andı. 15 Temmuz’da millet iradesinin hainlere karşı galip geldiğinin altını çizen konuşmacılar, birlik ve beraberlik mesajı vererek, vatan söz konusu olduğunda ülkenin tek yürek olarak düşmana karşı her şartta mücadele verebileceğine işaret etti.

“Bugün buraya milletimizin demokrasi zaferini kutlamak, kalpleri ülke sevgisi ile dolu olarak tüm mukaddes değerleri uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmak ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak için bir araya geldik.” diyerek söze başlayan Milas Kaymakamı Eren Arslan ise 15 Temmuz gecesi harekete geçen vatan hainlerinin, aziz milletimize silah doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunduğunu hatırlattı ve kanlı darbe girişiminin ölümü göze alan milletimiz tarafından başarısızlığa uğratıldığını söyledi.

15 TEMMUZ’DA MİLLET EĞİLMEDİ, TÜRKİYE YENİLMEDİ

Türki milletinin darbecilere darbe yaparak dünya tarihine damga vurduğuna değinen Kaymakam Arslan, “Aziz milletimizin önünde saygıyla eğiliyorum. 15 Temmuz gecesi milletimiz kararlı duruşlarıyla tarih yazmışlardır. O gece aziz milletimiz, ülkemizin geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi düşmana karşı galip gelmiştir. Darbeciler hüsrana uğratılmıştır. FETÖ tüm devlet geleneklerini çiğneyerek, gizli bir ajandayla devletin yönetimini ele geçirmeye çalışmıştır. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sokakları, meydanları, köprüleri tutun’ talimatıyla ülkemizin geleceği için fedakarca direnmiş, terör örgütünün hain planlarını bozguna uğratmıştır. Milletimiz atılan bombalara rağmen meydanı darbecilere bırakmamıştır.” dedi.

Ülke birliğinin, kardeşliğinin ve beraberliğinin önemine vurgu yapan Kaymakam Arslan, “15 Temmuz’un yıldönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi sonsuz, minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yad ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sağlıklı ömürler diliyorum. Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutturmayacağız.” dedi.

Anma programında 15 Temmuz'u konu alan sine vizyon gösterileri ve fotoğraf sergisi katılımcılar tarafından ilgiyle izledi.

Etkinlik, sela okunması ve demokrasi nöbeti ile devam etti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık