Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen Akyaka’da Dalış Yapacak

Serbest Dalış dünya rekortmeni milli sporcumuz Şahika Ercümen, Akyaka Kadın Azmağı'nda son yıllarda artan kirliliğe dikkat çekmek için, Muğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği’nin desteği ile Azmak’ta bir dalış gerçekleştirecek.

Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen Akyaka’da Dalış Yapacak
  • 07 September 2019, Saturday 12:15

9 Eylül 2019 günü yapılacak olan programda, Milli Sporcu Ercümen,sabah Akyaka Kadın Azmağında bir dalış gerçekleştirecek. Programın öğleden sonraki kısmında ise Azmak kıyısında çevre temizliği yapılacak. Aynı günün akşamı çevre kirliliğine dikkat çekmek için bir basın açıklaması ve dalış sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan bir sergi yer alacak.

Muğla Sinema ve Fotoğraf sanatı derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Günay etkinlik ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Muğla bütün yönleri ile bir cennet. Özellikle doğal koruma alanı olan Akyaka Kadın Azmağı çok büyük özen gösterilmesi gereken bir yer. Son yıllarda bu yöreye artan ilgi ne yazık ki kirlilik oranını çok fazla arttırdı. Bu şekilde devam ederse bu muhteşem güzellikleri kaybedeceğiz.

Dünyada bir çok rekora imza atmış olan milli sporcumuz Şahika Ercümen ile burası ile ilgili görüşlerimizi paylaştık. Kendisi de bizlere destek olmak için buraya geldi. Kadın Azmağı'nın sadece keyifli bir manzara değil, hem su  üstü hem de su altı ile muhteşem bir ekolojik denge olduğunu göstermek için kendisi Azmak'ta bir dalış gerçekleştirecek. Bizde hem su altında hem de su üstünde fotoğraflarını çekip bir sergi hazırlayacağız. Bu vesile ile bu muhteşem doğanın korunması için farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bu projeye maddi ve manevi destek veren duyarlı tüm Muğlalılara çok teşekkür ediyoruz."

Milli sporcu Şahika Ercümen’in bu etkinlikte yer alması için Muğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği’nin yanı sıra Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve bölgedeki pek çok işletme, bu projeye destek verenler arasında.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis