Milas Belediyesi Milasspor Haftayı Puansız Kapattı

​​​​​​​Milas Belediyesi Milasspor, ligin 11. hafta maçında konuk ettiği Ortaköyspor'a, 2-1 yenilerek, haftayı puansız kapattı.

Milas Belediyesi Milasspor Haftayı Puansız Kapattı
  • 06 January 2024, Saturday 11:59

Muğla Süper Amatör Küme Ligi A grubunda Milas'ı temsil eden Milas Belediyesi Milasspor, 5 Ocak Cuma günü saat 14’te Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda lig 3’üncüsü Ortaköyspor ile karşı karşıya geldi. Aldığı bu yenilginin ardından lig sıralamasında üçüncü sıraya geriledi.

Milas Belediye Milasspor-Ortaköy lig maçını Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Zeybek, Milas Belediye Başkan Aday adaylarından Fevzi Topuz, Halil Mutlu, Suat Özcan, Milas Belediyesi Milasspor Kulüp yöneticileri, Ortaköyspor Kulüp Başkanı ve yönetim ekibi, Dr. Alp Milasspor Kulüp Başkanı ve ASKF Başkan Yardımcısı Ersin Köksal,  Milas Gençlik ve Spor Müdürü Tayfun Durmuş Uslu, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir ve çok sayıda Milaslı futbolseverlerde izledi.  Maçın hafta içi oynanmasına rağmen Milaslı futbolseverlerin ilgisi büyük oldu.

Hakemler: Mustafa Kara, Melih Yavuz ve Fahrettin Yetgin.

Milas Belediyesi Milasspor: Ali Tokat (kaleci), Orhun Kaan Ergen, Erman Taşkın, Ahmet Sönmez, Mehmet Ali Deniz, Taner Çekiç, Batuhan Karagöz, Serkan Osma, Erkan Kahraman,  Sinan Bozkır, Melih Rahman Nişancı.

Ortaköyspor:  Mustafa (kaleci), Mahmut, Mükerrem, Mustafa, Muhammet,  Süleyman Can, Ö. Faruk, A. Hakan, Utku, Serhan, M. Berke,

Maçın ilk yarısında iki takım adına gol atakları nerdeyse yok denecek kadar azdı.

İlk yarıda ilk golü 12. Dakikada Milas Belediyesi Milasspor buldu. Orta sahadan Ortaköy ceza sahasına atılan topla buluşan Erkan sert bir vuruşla topu filelerle buluşturdu.  İlçemiz temsilcisi bu golle maçta 1-0 öne geçti.

Attığı golün sevincini daha yaşayamayan Milas Belediyesi Milasspor,  14. Dakikada kalesinde beraberlik golü gördü. Ortaköy atağında Milas ceza sahasına ortalanan topa kaleci Ali'den önce vuran Muhammet plase bir vuruşla takımının beraberlik golünü attı.

Dakika 30'da Milasspor net bir gol şansını değerlendiremedi.

Dakika 33'te Milasspor galibiyet golüne çok yaklaştı.

Milas Belediyesi Milasspor futbolcusu Erkan'ın pası sonrası topla buluşan Erman plase bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Ortaköy kalecisi Mustafa filelerle buluşmakta olan topa çıkardı ve mutlak bir gole engel oldu.

İlk yarı 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

Müsabakanın ikinci yarısında ilk dakikalarda Milasspor ataklarla rakip ceza sahasına yüklendi ve kendisini öne geçirecek golü atmaya çalıştı.

55. dakikada ceza sahasına gelen topa Erkan kafayı vurdu. Kaleci Mustafa yine başarılı bir müdahaleyle gole engel oldu.

57. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Erkan’ın sert vuruşu kaleci Mustafa’da kaldı.

68. dakikada  Milasspor atağında gelişen gol pozisyonunda Erkan’ın kafa vuruşu üst direkten geri dönerken, Ortaköyspor savunması topu uzaklaştırdı.

69. dakikada Ortaköy kontra atakta Milas ceza sahasına girdi. Hakan sert bir şutla topu kaleye gönderdi. Milasspor kalecisi Ali Tokat başarılı bir kurtarışla topu çıkardı.

Maçta dakikalar 74'ü gösterirken Milas Belediye Milasspor ile konuk takım Ortaköyspor’da oyuncu değişikliği yapıldı. İlçemiz takımından Melih oyundan çıktı yerine oyuna Serhat Siyahtaş girerken, konuk tamımdan ise ikinci yarıda oyuna dahil olan Serkay Akasoy çıktı yerine Mahmut Korkmaz girdi.

Dakika 75'te saha içinde yaşanan gerginlikler neticesinde maçın orta hakemi Milasspor'dan Serkan Osma'ya, Ortaköyspor'dan Muhammet Aralık 'ya sarı kart gösterdi.

Pozisyon sonrasında ise Milasspor yedek kulübesinde ki futbolcu Oğulcan Aksu ve Ortaköy antrenörü Gökhan Göncü kırmızı kart gören isimler oldular.

Maçın uzatma dakikalarında olaylı ve hızlı ataklar yaşandı.

Dakika 90+8’de Ortaköy atağında Milas ceza sahası içinde Ömer Faruk topla buluştu. Topu kaleye gönderdi. Milas Belediyesi Milasspor adına günün başarılı ismi kaleci Ali Tokat bu pozisyonda topu ayağıyla kurtararak mutlak bir golü önlese de kaleci Ali'den dönen topa Ortaköy futbolcuları sahip oldu ve topu yine Milas ceza sahasına gönderdiler. İlk pozisyonda golü kaçıran Ömer Faruk bu kez topu Milas kalesine düzgün bir vuruşla gönderdi ve Ortaköyspor’u öne geçiren gol kaydedildi.

Maçta konuk takım attığı bu son dakika golüyle 2-1 öne geçti.

Milas Belediyesi Milasspor’un beraberlik golü arayışları sürerken, taca çıkan topa Ortaköysporlu yeden kulübesinde oturan bir futbolcunun topu vurarak uzaklaştırması sahayı karıştırdı. Hakem bu futbolcuya sarı kart gösterirken,  Ortaköyspor teknik direktörüne de yaptığı itirazlardan dolayı kırmız kart göstererek oyun dışına gönderdi.   Olayların ardından maçın bitiş düdüğü çaldı ve karşılaşma konuk takımın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

 

MYLASA TAYFA TARAFTAR GRUBU İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI

Maç sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Mylasa Tayfa Taraftar Grubu, “Milas Belediyesi Milasspor Kulüp Başkanımıza ve Yönetimimize Açık Çağrımızdır” başlığı ile Teknik Direktörümüz Aşkın Dilli hocanın istifasını talep etti.

Açıklama şu şekilde;

Milas Belediyesi Milasspor Kulüp Başkanımıza ve Yönetimimize açık çağrımızdır:

Mylasa Tayfa Taraftar Grubu olarak şu zamana kadar oynana maçlarda gerek verilen mücadele olsun, gerek verilen sözler olsun, hiçbiri olmamış ve hiçbir söz tutulmamıştır. Lig başladığından bu yana oynanan futbol taraftarımızı üzmüştür.

Öte yandan hep aynı kadroyla oynanması ve yedek futbolcularımıza şans verilmemesi, bizleri şüpheye düşürmüştür. Daha play-off’lara gelmeden verilen mücadeleler ortada ve hiçbirşey yapılmamaktadır.

Milas Belediyesi Milasspor Kulübü Teknik Direktörümüz Aşkın Dilli hocanın istifasını istiyoruz. Milas Belediyesi Milasspor Kulübümüzün Play-off maçlarını düşünerek hareket etmesini istiyoruz. Daha gidecek çok yolumuz var ancak böyle gidemeyiz.”

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık