Milas Belediyespor Voleybol Takımında Hedef Birinci Lig

​ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR

Milas Belediyespor Voleybol Takımında Hedef Birinci Lig

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR

Milas Belediyesi Büyük Erkekler Voleybol Takımı antrenörü Osman Çakıray 2016-2017 Voleybol sezonunda ki hedeflerini gazetemize açıkladı.

2015-2016 sezonunda Türkiye Üçüncü Lig Büyük Erkekler Voleybol Liginde yer alan Milas Belediyespor Voleybol Takımı antrenörü Osman Çakıray, “Geçen sezon ligde başarılı maçlar yapmamıza rağmen, oyuncu bazında yaşadığımız talihsiz sakatlıklar nedeniyle ligi istediğimiz yerde bitiremedik” dedi.

2015-2016 sezonu değerlendirmesini yapan ve yeni sezonla ilgili beklentilerini açıklayan antrenörümüz Osman Çakıray ile geçtiğimiz hafta içinde bir araya geldik.

Voleybolseverler adına biz sorduk antrenörümüz cevapladı;

H.A- 2015-2016 Voleybol sezonunu değerlendirir misiniz?

Ligi beklediğiniz ve istediğiniz yerde bitirebildiniz mi?

O.Ç- 2015-2016 Voleybol sezonunda 10 takımlı bir ligde yer aldık. Ligimizde 2 takım Çanakkale takımlarıydı. Bursa, İzmir, Balıkesir, Antalya, Denizli ve kendi ilimizin bir takımı ile mücadele ettik.

Kendi ligimizde şampiyonluk mücadelesi yapan takımları yenme başarısı gösterdik. Play Off mücadelesine çıkan ligin ilk iki takımını yenerek ligdeki gücümüzü ispatladık. Ancak sezon sonunda ligi üçüncü sırada tamamlayarak play off maçlarına katılma hakkını yitirdik.

Bana göre sezon içinde ilk sezonumuz olmasına rağmen iyi işler yaptığımızı söyleyebilirim.

 H.A- Play Off grubuna kalamayışınızın başlıca sebepleri nelerdir?

O.Ç- Öncelikle kendi ligimizde deplasmanda oynar gibiydik. İki kez Çanakkale deplasmanına gittik. Maçlarımızı kendi evimizde oynadığımızda bile müsabaka hakemlerinin yanlış kararlarına maruz kalarak puanlar kaybettik.

Ayrıca sporcu anlamında talihsiz sakatlıkların oyunumuz da olumsuz etkileri oldu.

Yine de her olumsuzluğu rağmen ilk sezonumuzda ligi üçüncü olarak tamamlama başarısını gösterdik

H.A- Olumsuzlukları biraz daha ayrıntılı açabilir misin?

O.Ç- Başta Milas Spor Salonunun zeminin çok sert olması hem antrenmanlarda hem de maçlarımız sırasında talihsiz sakatlıklara neden oldu. Antrenmanlarımızı yaptığımız spor salonunda salonun beklentilere cevap verememesinden kaynaklı bir dizi sıkıntıları da yaşamamıza neden oldu.

Özellikle salonumuzun seyirci koltuklarının az olması bizleri desteklemeye gelen seyircilerimizin de az olmasına neden oldu.

H.A- Milas Belediyespor yönetimi ile taraftar desteğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

O.Ç- Öncelikle kulübümüzün başkanı ve Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’a ve yönetimde yer alan diğer yöneticilerimize geçen sezon bize verdikleri önemli ve olumlu destekler için teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz sezon içinde antrenmanlarımızda ve hem kendi sahamızdaki lig maçlarımızda hem de deplasmana giderken ve yabancı saha maçlarımızda bizleri yalnız bırakmadılar ve her şartta desteklerini bizlerden esirgemediler. Bu desteklerde sporcularımızınmüsabakalardaki performansına olumlu olarak yansıdı.

Özellikle Milas’ta kendi sahamızda oynadığımız lig müsabakalarımızda başta Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği Başkanı olmak üzere yönetim üyelerine, Yeni Milasspor Amigosu Şeker’e, Yeni Milasspor Kulübü Başkanı Hasan Özmen ile yönetim ekibine ve de tüm taraftarlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

Kendi sahamızda taraftarlarımızın destekleri ile onları mutlu eden son derece güzel ve heyecanlı lig maçları oynadık ve bu heyecanı sanıyorum ki taraftarlarımız da yaşattık.

 H.A- Geçen sezon ile ilgili son olarak neler söyleyeceksiniz?

O.Ç- 2015-2016 Voleybol sezonunda Türkiye Voleybol Federasyonun farklı bir uygulaması nedeniyle ligi üçüncü sırada bitirmemize rağmen play off grubuna kalmadık. Doğu ve güney doğuda voleybol liglerinde bazı gruplarda 5 ve 6 takılma lig maçlarının oynanması orada ligi ilk ikide bitiren takımların play off gruplarına alınması haliyle bizim şansımızı da olumsuz olarak etkiledi.

H.A- Geçen seneki sporcu kadronuzdan bahseder misiniz?

O.Ç- Geçen sene kadromuzu oluştururken oyun sistemimizi bozmayacak sporcuları kadromuza almaya dikkat ettik. Sporcularımızın sadece oyunları ile değil sporcu kimlikleri karakterleri ve ahlakları ile ilgili olarak seçici davrandık

Kadromuzda yer alan tüm sporcularımız geçen sene hem antrenmanlarda hem de ligi maçlarımızda ellerinden gelen bütün gayreti göstererek lig mücadelemizde bizleri mahçup etmemişlerdir. Bu nedenle geçen sene kadromuzda yer alan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum.

  • Yarın Sürecek –
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık