‘10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER’ GÜNÜ MESAJLARI

‘10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER’ GÜNÜ MESAJLARI

Muğla Valisi Esengül Civelek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sayın Civelek’in mesajı şöyle:

“İçinde bulunduğumuz bilgi çağında iletişim ve haberleşme alanlarında yaşanan hızlı teknolojik gelişmeler ve dönüşümlerle birlikte bilgiye ve habere erişim kanallarının arttığı ve hızlandığı günümüz dünyasında, basın mensupları; vatandaşların doğru ve tarafsız haber alma hakkını gözeterek kamuoyunun bilgilendirilmesinde kilit rol oynamaktadır.

Basın mensuplarının meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi büyük önem arz etmektedir.

Doğru, objektif, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, kamuoyunu aydınlatmak için her koşulda, özveriyle, sorumluluk duygusu içinde çalışan basın mensuplarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nü kutlar, sağlıklı, mutlu, başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim.”

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI’NIN MESAJI

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tokat  yayımladığı mesajında: ” Gazeteciler, hayatın birçok alanında, bilgiye ulaşıp sunmaya çalışırlar. Günümüzde, görsel-işitsel ve yazılı basın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, toplumsallaşma sürecinde önemli rol üstlenmiştir. Basın, Demokrasinin temel taşlarından biridir. Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Topluma doğru haber verme, objektif, onur, erdem, adalet ve vicdanı bırakmadan önemli bir mesleği icra eden gazeteciler milletin vicdanına ses olmaktadır. Özveri ile görevlerini icra etmeye çalışan gazetecilerin, 2019 yılında daha güzel şartlarda çalışmalarını umut ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle toplumun haber alma ihtiyacını zor şartlarda fedakarca karşılayan, demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunan Gazeteciler; ülkemizin, şehirlerin ve İlçemizin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına da yardımcı olmaktadır. Zorlu ve meşakkatli görevlerinde tüm gazetecilere başarılar dileyerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım”dedi.

BAŞKAN GÜRÜN BASIN EMEKÇİLERİNİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için bir kutlama mesajı yayımladı ve tüm basın emekçilerinin gününü kutladı.

Gelişen teknoloji sayesinde bilgiye ulaşma sürelerinin kısaldığını, haber değeri taşıyan gelişmelerin daha gazetelere basılmadan öğrenilerek tüketildiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bu bilgi çağında doğru, tarafsız bilginin, haberlerin toplumun aydınlanması açısından daha çok önem kazandığını, toplumun gerçek, doğru bilgilere ilkeli, kalemine, mesleğine sadık gazetecilerle ulaşabileceğini belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Çağdaş ve gelişmiş toplumlarda yasama, yürütme, yargıdan sonra basın 4.kuvvet olarak görülür. Basının 4.kuvvet olmasında, toplumun doğru bilgiye ulaşmasında, dünyada ve ülkemizde olup bitenlerden haberdar olunmasında en büyük katkıyı veren kuşkusuz basın emekçileridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basın için; “Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve doğru yolu göstermede, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özetle bir milletin saadet hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde basın, başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” demiştir ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda bir milletin bağımsızlık mücadelesinde doğru bilgilenmesi için 1918 yılında Minber, 1919 yılında İrade-i Milliye, 1920 yılında Hakimiyet-i Milliye gazetelerini, 1920 yılında da ilk Türk haber ajansı olan Anadolu Ajansı’nı kurmuştur. Basını bir okul, bir rehber gören Türkiye Cumhuriyeti’nden ne yazık ki basın özgürlüğü sıralamalarında sonuncu, tutuklu gazeteci sayısında birinci bir ülke konumuna geldik. Oysa basın doğruyu, gerçekleri olduğu gibi yazarak toplumu aydınlatabilmeli, gazeteciler de mesleklerini özgür, demokratik bir ortamda yapabilmelidir. Bu düşüncelerle tarafsız, ilkeli, gerçek haberleri ile halkını bilgilendiren, kalemine, mesleğine sadık bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, Atatürk devrimleri yolunda çağdaş bir Türkiye için basın emekçilerine de büyük görevler düştüğüne inanıyorum.” dedi. 

CHP MİLLETVEKİLİ MÜRSEL ALBAN: AKP TEK TİP GAZETECİ İSTİYOR

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, mesleği gazetecilik olan muhabir, yazar, kameraman, foto muhabiri, haber müdürü, yazı işleri sorumlusu, genel yayın yönetmeni tüm basın çalışanlarının gününü kutladı.

CHP’li Alban, “AKP yönetimi tek tip, yandaş gazeteci istiyor. Gerçekleri yazmayan, görmeyen, duymayan… Yolsuzlukları, vurgunları, adaletsizliği halka anlatmayan gazeteci istiyorlar” dedi. Gazetecilere sürekli olarak dava açıldığını, amacın yargıyı sopa gibi kullanıp gazetecileri sindirmek olduğunu ifade eden Alban, bugün artık basının işten atılmalarla, baskılarla, tutuklamalarla anıldığını kaydetti.

Yönetim başına geldiği günden bu yana, AKP yönetiminin hedef aldığı meslek grubunun başında gazetecilerin geldiğini vurgulayan Alban, “farklı görüşü savunan gazeteciler için açılan davalar her geçen yıl artmakta, ekonomik kriz bahane edilerek ya yandaşlık ya da işten atılma tehdidi ile karşı karşıya bırakılmış olan gazetecilerimizin üzerindeki baskılar, sürekli ağırlaşmaktadır” dedi. 

Her türlü zorlama ve baskıya karşı özgürce işini yapmaya çalışan gazetecilerin yandaş iş adamı patronları tarafından haberlerinin sansürlendiğini belirten Alban, AKP yönetiminin gazetecileri bir savcı gibi suçladığını, işten atılmaları için talimatlar verebildiğini  öne sürdü.

Milletvekili Alban yazılı açıklamasında son olarak “Güvencesiz çalıştırmanın yasaklandığı, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırıldığı ve gazetecilerin haklarının verildiği 10 Ocak’larda “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlamak dileği ile tüm gazetecilere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

M.YAVUZ DEMİR’İN MESAJI

Muğla Milletvekili M.Yavuz Demir’in mesajı:

“Çok değerli basın mensubu arkadaşlar,

Basın, demokratik ve günlük yaşamımızın olmazsa olmazlarındandır. Basınımız, ülkemizin kuruluşundan bu yana verdiği önemli mücadelelerde her zaman yanında olmuştur.

Basının en önemli öğesi olan haber de, toplumumuzun sorunlarının dile getirilmesinde bizlerin en büyük yardımcısıdır. Bunu da sağlayan siz değerli çalışan gazetecilerdir. Binbir emeklerle ürettiğiniz haberler, fotoğraflar ve görüntüler ülke basınımızda, zaman zaman da uluslararası basın kuruluşlarımızın sayfalarında yer alarak bizleri temsil etmektedir. Bu anlamda siyaset kurumunun şekillenmesinde basının yeri oldukça büyüktür.

Yeryüzü cennetimiz Muğlamızda gazetelerde, televizyon kanallarında, internet sitelerinde, radyolarında kamuoyunun bilgilendirilmesi adına hakkıyla görevlerini yapan gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, üstün başarılar diliyorum.”

YELDA EROL GÖKCAN’IN MESAJI

AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın mesajı ise şöyle:

“Gökcan, mesajında, gazetecilerin toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren, demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde önemli bir görevi üstlendiğini belirtti.

Gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra ettiklerini ifade eden Gökcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Bizlerin gönlünde ayrı bir yeri olan yerel basınımızın değerli gazetecileri ilimizde olan gelişmeleri, yapılan faaliyetleri ve çalışmaları hemşehrilerimizle paylaşıp vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görerek güzel şehrimizi kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişmesinde aktif rol oynamaktadır. Bu vesile ile yeryüzü cenneti Muğla’mızda yerel ve ulusal gazetecilik görevini yapan tüm gazeteci meslektaşlarımın gününü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.”

“DEMOKRASİ İÇİN VAZGEÇİLMEZ UNSUR: GAZETECİ”

Eski Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü yerine kurulan Cumhurbaşkanlığı’na bağlı İletişim Başkanlığı Muğla İl Müdürü Sezgin Sağun da, 5 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sayın Sağun’un mesajı şöyle:

“Demokrasi için vazgeçilmez unsur olan ve 4. güç olarak anılan medyanın en temel öğesi gazetecidir. Gazeteci, esas işi habercilik olan kişidir. Gazeteciliğin; haber malzemesi sayılan bilgilerin toplanması, yazılması, düzenlenmesi ve dağıtılmasını içeren bir işlem olduğu düşünülürse gazeteci; erişmek istediği kitle için en önemli diye nitelendirdiği bilgileri toplayarak, haber haline getiren ve toplumun bilgi almasını sağlayarak kişileri düşünmeye sevk eden meslek mensubudur.

Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteciler, günümüzde ağır çalışma şartları içerisinde mesleklerini icra etmeye çalışmaktadırlar.

Medyanın demokrasi için vazgeçilmez olduğunu 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha gösteren değerli gazetecilerimizin 2019 yılında daha güzel şartlarda çalışmalarını umut ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutlar, çalışmalarında başarılar diler, ebediyete intikal eden gazetecilere de Allah’tan rahmet dilerim.”

BASIN İLAN KURUMU MUĞLA ŞUBE MÜDÜRÜ’NÜN MESAJI

Basın İlan Kurumu Muğla Şube Müdürü M.Ali Köseoğlu da Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“İletişim araçlarının gelişmesiyle birlikte, haberin ve buna bağlı olarak bilginin hızla yayıldığı bir dönemden geçiyoruz. Tüm dünyada yaşanan gelişmeler ve ülkemizin içinden geçtiği süreçler, doğru ve tarafsız haberciliğin önemini gün geçtikçe artırmaktadır.  Başta halkımız olmak üzere, tüm insanlığın en önemli ihtiyaçlarından birisi de temiz su gibi, temiz haberdir. Haberi ve haberciliği kirletmeden, milli menfaatleri gözeterek ve ülkemizin gelişmesine katkı sunmak yönünde; bir kısmı doğasından kaynaklı her türlü zor şarta rağmen, mesleğin gereklerini yerine getirmeye çalışan gazeteci arkadaşlarımızın mücadelesi alkışlanmaya değerdir. Bu duygularla, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm meslektaşlarıma sağlık ve afiyetle nice başarılı çalışmalar diliyor, başta şehit ve gazilerimiz olmak üzere, aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı hayırla yâd ediyorum.”

MİLAS SÜT BİRLİĞİ BAŞKANI’NIN MESAJI

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan GEZGİN de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı… Basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini ifade eden Başkan GEZGİN, mesajında şunları kaydetti:

“Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile kurumlar ve sivil toplum örgütleri arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. İlçemizdeki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların ilçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; ilçemizde faaliyet gösteren yerel gazete, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri başta olmak üzere üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle görev yapan tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutluyorum. Gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

MİTSO BAŞKANI REŞİT ÖZER’İN MESAJI

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedenyye yaptığı açıklamada, Değerli basın mensupları; Türkiye'de gazetecilerin haklarının ilk kez yasal güvence altına alındığı gün olan 10 Ocak 1961 tarihinden bu yana kutlanmakta olan "Çalışan Gazeteciler Günü"nüzü kutlar, "Milletin müşterek sesi" olan haberlerinizin her zaman toplumumuz için birer ışık, "Dördüncü kuvvet" olan varlığınızın demokrasi ve en temel insan hakları için özgür bir ses olmasını diler, tüm gazetecilerin her zaman iş güvenliği ve huzuru içinde sürdürecekleri mesleklerinde üstün başarılar temenni ederim.” Dedi.

 

                                                

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık