55. Kütüphane Haftası başladı…

Her yıl 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan ve bu sene “Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü” teması ile 55’ncisi düzenlenen ‘Kütüphane Haftası’, ilçemizde de bir dizi etkinliklerle başladı.

55. Kütüphane Haftası başladı…

Milas Kaymakamlığı ve Milas İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından tertip edilen hafta etkinliğinin ilki, önceki gün Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Milas İlçe Halk Kütüphanesi Müdiresi Şerife Öztürk, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Milas İlçe Halk Kütüphane Müdiresi Şerife Öztürk tarafından yapıldı. Öztürk konuşmasında hafta ile ilgili şunları söyledi:

“25-31 Mart 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan 55. Kütüphane Haftası’nın ana teması ‘Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü’dür. Bilgiye erişim, tüm kalkınma alanlarına yönelik faaliyetleri destekleyecek bir konudur. Kütüphaneler bilginin ve bilgiyi kullanmak isteyen, herkes tarafından erişilebilir kurumlardır. Halkın bilgiye erişimi, insanların yaşamlarını iyileştirir ve bu konuda fırsatlar sunar. Kütüphaneler yaş, cinsiyet, ırk, milliyet, din, dil, eğitim, kültür, sosyal ve ekonomik düzey gözetmeden yararlanılan kurumlardır. Okuma alışkanlığı aile ve okulda kazanılır. Bu nedenle okuma ilgisinin geliştirilebilmesi için aile ve okul, çocuğa gerekli desteği vermelidir.

İlçemiz Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde 29 bin 223 adet kitap mevcut olup, üye sayımız ise 3 bin 865 kişidir. 2018 yılı içinde 13 Bin 297 adet kitap ödünç verilmiştir. Kütüphanemizden yararlanan okuyucu sayısı ise 54 Bin 516’dır. Ödünç verme, üyelik ve internet erişim sistemi hizmetlerimizden bütün halkımız ücretsiz olarak yararlanmaktadır.”

55. Kütüphane haftasında bu yıl 8’ncisi gerçekleşecek olan geleneksel “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliğini “Okumak Değiştirir” sloganı ile kitap, kütüphane ve okuma konusunda dikkat çekmek amacıyla; 27 Mart Çarşamba günü 12.30-13.00 saatleri arasında, Milas Belediyesi Şehir Parkı’nda yapılacaktır. Tüm Milaslı vatandaşlarımızı kütüphanemizden daha çok yararlanmaya, okumaya davet ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Milas İlçe Halk Kütüphane Müdiresi Şerife Öztürk’ün konuşmasının ardından Milas Halk Kütüphanesi’nden en çok kitap alarak okuyanlara ödülleri, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan tarafından verildi.

İlk günkü etkinlik; slayt sunumu, öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve oratoryo sunumunun ardından koronun seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık