Başkan Tokat ve ekibinden STK’lara ziyaret…

Milas Belediye Başkanı ve 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde partisi tarafından yeniden başkan adayı olarak gösterilen Muhammet Tokat ve meclis üyesi aday adayları, ilçemizdeki bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Başkan Tokat, Milas adına yapılan her hizmetin altında ortak aklın payı olduğuna vurgu yaparak; “Ortak akıl ve işbirliği çerçevesinde yapılan bu hizmetlerde sivil toplum kuruluşlarımızın büyük katkıları var. Önümüzdeki dönemde de aynı doğrultuda hareket edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Başkan Tokat ve ekibinden STK’lara ziyaret…
  • 09 January 2019, Wednesday 11:57

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile birlikte, bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri ve bazı mevcut belediye meclis üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde meclis üyeliğine aday adayı olan isimler, ilk olarak TARİŞ 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül ve yönetimini ziyaret etti.

Geçmişten günümüze ilçemiz yararına her hizmette birlikte çalışıldığını belirten Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül; “Özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Milas Zeytin Hasat Şenliği gibi organizasyonlarda Milas Belediyesi üzerine düşenin fazlasını yapmıştır. Bu yaklaşım, özellikle tarım ve hayvancılıkla, zeytin ve zeytinyağı üreticisi tarafından takdirle karşılanmaktadır. Kooperatif olarak bu süreçte bizler de imkânlarımız ölçüsünde katkıda bulunarak, kentimizin gelişiminde pay sahibi olmaya çalıştık. Her şeyden önce biz, bir sivil toplum kuruluşu olarak üyelerini düşünen, başka ürünlerin yerine alternatif koyabilirsiniz ancak zeytinin yerine hiçbir şey koyamazsınız. Bu nedenle zeytin ve zeytinyağı üreticisinin faydasına olacak her hizmette ‘varız’ dedik ve taşın altına biz de elimizi koyduk. Önümüzdeki süreçte de yer almaktan kaçınmayacağız” diyerek Başkan Tokat ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Kendilerini sıcak ve samimi bir havada karşılayan Yönetim Kurulu Başkanı Gül ve arkadaşlarına teşekkür ederek söze başlayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise şöyle devam etti:

“Kamil Başkanımızın Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın gündeme geldiği dönemde yaptıklarını asla inkâr edemeyiz. Hiçbir karşılık beklemeden, en büyük fedakârlığı kendisi ve arkadaşları yapmışlardır. Bu anlamda Milas halkı adına teşekkür ediyoruz. Keza Zeytin Hasat Şenliği için de yıllardır benzer fedakârlıkları yapmaktan kaçınmamışlardır. Söylediği gibi zeytinin yerine hiçbir şeyi koyamayız. Dolayısıyla elimizdeki bu değere sahip çıkmamız, geliştirmemiz, ilçenin ekonomik yapısına katmamız gerekiyor. Aynı zamanda ilçenin tanıtımına da büyük katkısı bulunana zeytin ve zeytinyağının Milas markasıyla tanınması, tüketilmesi önemlidir. Bu noktada dün olduğu gibi gelecekte de Milas Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Çünkü ilçenin yararına olan tüm hizmetler bugüne kadar hep ortak akıl ile gerçekleşmiş ve halka ulaşmıştır.”

“Beyaz altına dönüşü sağlamalıyız”

TARİŞ 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’nin ardından TARİŞ S.S. 152 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Rukiye Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret edildi.

Yıllar önce pamuk-tütün ve zeytinin, Milaslıların ana geçim kaynağı olduğunu, günümüzde ise tütün pamuk üretiminden, hükümet politikası sonucu vazgeçildiğini belirten Başkan Tokat; “Belki tütünden vazgeçilmesini anlayabilirim ama pamuk üretiminden vazgeçilmesini doğru bulmuyorum. Bugün girdi maliyetlerinin yüksek olması, ürününü sattığı zaman para kazanamayan çiftçi, haklı olarak pamuk üretmeyi bıraktı. Son dönemlerde yeniden ekili alan olarak bir miktar artış görülse de, bölge ve ülke ekonomisi için son derece önemli bir ürün için yeterli değildir. Pamuk üreticisi teşvik edilmeli, ürün alım garantisi verilerek, halk arasında ‘beyaz altın’ olarak bilinen pamuk, yeniden Milas Ovası’nda yerini almalıdır. Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak büyümüş birisi olarak, üretmekten başka çaremiz olmadığını söylemek istiyorum” dedi.

Ziyaret için teşekkür eden TARİŞ S.S. 152 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Rukiye Çiftçi de, pamuk üretici sayısının yeniden arttığını görmenin, en fazla kendilerini mutlu edeceğini söyledi.

“Marka değeri alan ürün sayısı 50 oldu”

TARİŞ S.S. 152 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi’nin ardından bu kez, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve MİTSO yöneticileri ziyaret edilerek; coğrafi işaret, yeni çevre yolu, OSB, Milas Halısı ve diğer konularda görüş alış verişinde bulunuldu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, zeytin ve zeytinyağı için alınan coğrafi işaretin ardından ilçemizde, marka değeri alan ürün sayısının 50 olduğunu belirterek; “Birkaç yıl içerisinde sayının buralara ulaşması ilçemiz adına sevindiricidir. 10 milyon kök zeytin ağacının bulunduğu ilçemizde elbette zeytin ve zeytinyağı hak ettiği değeri bulmalıdır. Her yıl üzerine konularak düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Milas Zeytin Hasat Şenliği, bu anlamda Milas için son derece önemli organizasyonlardır. Beraberinde, dünyaca ünlü Milas halısının yeniden canlanması için MİTSO olarak hareket geçtik. Üreticimize, dokuyacakları halıların iplerini biz veriyoruz. Hatta dokunan halıların satılması konusunda da onlara her türlü desteği vereceğimizi garanti ettik.

OSB konusunda gelinen noktadan memnunuz. Bu yıl yer teslimi ile inşaat çalışmaları başlayacak, fabrikaların açılmasıyla da hem istihdam, hem de ekonomik yönden ilçemize büyük fayda sağlanacaktır.

Doğalgaz konusunda ise gelişmeleri Sayın Belediye Başkanımız kamuoyu ile paylaştı. Son olarak Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve ben Ankara’da bazı görüşmeler yaptık. Zaten doğalgazın geleceği ilçeler arasında Milas bulunuyor; ancak bizim amacımız daha önceden doğalgaza kavuşmak.

İlçemizden geçeceği söylenen yeni çevre yolu konusunda da net bir görüşümüz, şuradan geçsin diye bir düşüncemiz yok. Öncelikle konunun tartışılmasından yanayız. İlçemiz için hayırlı olan ne ise o olsun diyoruz” dedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçenin tanıtımı, gelişimi, ekonomik hareketliliğin artması adına önemli işlere imza atıldığını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise; “Gerçekten oda üyesi işadamlarımız, oda yönetimi her konuda işbirliğinden yana bir tavır sergiliyorlar. Fuar, zeytin hasat şenliği, OSB gibi ilçemizin geleceği adına son derece önemli olan konularda ortak akıl ve işbirliği içerisinde hareket etme düşüncesindeki MİTSO yöneticilerine ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da aynı düşünce ile hareket edeceğimizden kuşkum yok” diyerek, misafirperverlikleri için Başkan Özer ve arkadaşlarına teşekkür etti.

“Ziraat Odamız, Türkiye’deki örnek kurumlardan biridir”

MİTSO’nun ardında bu kez Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Meclis Başkanı Halis Şahin ve arkadaşlarını ziyaret eden Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve arkadaşlarını, MİZO hizmet binası girişinde Başkan Atıcı ve arkadaşları karşıladı.

Milas Ziraat Odası’nın yeni hizmet binasının yapımından açılışına kadar geçen her süreçte Milas Belediyesi’nin çok büyük katkısının olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı; “Her türlü destekleri için Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat, meclis üyeleri tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Binamızın girişindeki Atatürk Büstü’nde de belirttiğimiz gibi, ‘Gerçek müstahsil çiftçi, milletin efendisidir’ düşüncesiyle üretimden yana olan her çabaya destek vermek için bu görevdeyiz. 1997 yılında başkan seçildiğim zaman Oda’ya kayıtlı olan üye sayısı 22 bin idi ancak bugün itibariyle bu sayı, 14 bine düştü. Bunun da 4-5 bin kişisi sadece doğrudan gelir desteği almak için kayıtlı durumdaki üyedir. Yani geriye 8-9 bin aktif çiftçi kalıyor. Şahsen bu sayının en az 15 bin olmasından yana birisiyim.

Geçmişte ne yazık ki çiftçi-köylü hep 2’nci sınıf vatandaş muamelesi görüyordu. Bugün bu zihniyette olan birileri yine var ancak sayı geçmişe göre azalmış durumdadır. Geçmişte Salı Pazarı’na gittiğinizde her tarafta organik üretilmiş gıdalar görürdünüz ancak bugün gittiğinizde adeta manav pazarı gibi görülüyor. Yeniden köylünün üretmesini, çiftçinin tarlaya gitmesini sağlamalıyız. Eğer köylü üretmezse, ülke aç kalır” diyerek, ziyaret için Başkan Tokat’a ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve arkadaşları son olarak Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Özay Sabancı ve yönetimini ziyaret etti.

Ziyaret için teşekkür eden Oda Başkanı Özay Sabancı, sayısı giderek azalan mahalle bakkalına sahip çıkılması konusunu bir kez daha dile getirerek; “Büyük marketler, alış-veriş mağazaları sadece gıda ürünü satmakla kalmadı, beyaz eşyadan, kıyafete, teknolojik ürünlerden tuhafiye ürünlerine kadar her şeyi satmaya başladılar. Bu durumda küçük esnafın ayakta kalması zor, hatta imkânsızdır. Ağır vergi yükü de buna eklendiğinde küçük esnafın nefes alması imkânsız hale geldi. Eğer vatandaşımız da kendi mahallesindeki bakkalına sahip çıkmazsa, gelecekte hiçbir mahallede bir tane bakkal kalmayacaktır. Bu sadece ekonomik bir konu değildir, mahalle bakkalları aynı zamanda bulunduğu mahallenin tanınan, bilinen, gülen yüzüdür. Yeri geldiğinde veresiye defterine yazmaktan kaçmayan, insanların zor zamanlarında yanlarında olan sosyal bir kişiliktir. Yok olmasına izin verilmemelidir” dedi.

İlçedeki tüm Oda-dernek-birlik-kooperatif gibi Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası’nın da önemli bir görevi yerine getirdiğini, 2009’dan bu yana hayalindeki modern bir kentin oluşmasında tüm sivil toplum kuruluşlarının katkısı olduğunu belirten Başkan Tokat, ziyaret ettiği tüm kurumlarda altını çizerek belirttiği ortak akıl ve işbirliği çerçevesinde, katkıda bulunan Oda Başkanı Sabancı ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Gerçekleşen ziyaretler, günün anısına çekilen toplu fotoğraflarla son buldu.

 

  

 

 

  

 

       

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık