Başkan Tokat’tan ‘Salı Pazarı’ Mesaisi…

Milas Belediye Başkanı ve aynı zamanda Millet İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat ve beraberindeki arkadaşları, Ege Bölgesi’nin otantik 10 halk pazarından biri olma özelliğini taşıyan ve her hafta Salı günü kurulan pazaryerini dolaşarak, pazarcı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Tokat’tan ‘Salı Pazarı’ Mesaisi…

Geçmiş yıllarda, özellikle yaz aylarında turist akınına uğrayan, sadece ilçe halkının değil çevre ilçelerdeki vatandaşların da ilgisini çeken Salı Pazarı, her ne kadar eski özelliğini tam anlamıyla bugün taşımasa da Milaslıların, her hafta yoğun olarak uğradığı, haftalık alışverişini yaptığı ve alışverişin yanı sıra insanların buluşma noktası olma özelliği de taşıması nedeniyle, siyasilerin de gözde uğrak yerlerinden biri…

Sabahın erken saatlerinden itibaren alışveriş yapmak isteyenlerle dolup-taşan pazaryeri, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle siyasilerin de vazgeçilmez uğrak yerlerinden biri haline gelirken, kimi zaman aynı anda pazaryerinde, birkaç siyasi parti temsilcileri ve adayları vatandaşla bir araya geliyor.

Dün de benzer bir durum pazaryerinde yaşanırken; mevcut Milas Belediye Başkanı ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın adayı Muhammet Tokat, AKP Adayı Barış Saylak ve DSP Adayı Mehmet Salih Ayas, Salı Pazarı’nı dolaşarak pazarcı esnafından ve alışveriş yapan vatandaşlardan oy istediler.

Bu kez onlar anlattı, başkan dinledi…

Beraberinde CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, bazı yönetim kurulu üyeleri, Millet İttifakı çerçevesinde İYİ Parti ve CHP’den meclis üyesi adayı isimlerle birlikte pazaryerini dolaşan Başkan Muhammet Tokat, pazarcı esnafının yayılma(yerleşme) sorunlarını dinlerken, özellikle ilçeye bağlı mahallelerden Pazar yerine sergi açmak için gelen kadınlardan taşıma sorununu dinledi. Birçok mahalleden Milas’a gelmekte zorlandıklarını dile getiren Pazar yerindeki kadınlar, taşıma sorununun çözülmesini isterken, Milas Belediyesi’ne işgaliye parasını ödemelerine rağmen, tezgâh yerleri ile ilgili sorun yaşadıklarını belirten bazı pazarcı esnafı da, sorunun ortadan kaldırılmasını talep etti.

Başkan Tokat; “Pazar yeri için encümen kararı olan hiçbir pazarcı esnafımızın böyle bir problem yaşadığını düşünmüyorum, ancak encümen kararı olmaksızın yatırdığı işgaliye bedeli karşılığında kendisine zabıta tarafından yer gösterilen esnafımız, böyle bir sorun yaşayabilir. Çünkü bir hafta önce kendisine gösterilen yer, ertesi hafta müsait olmadığı için başka bir yer gösterilmiş olabilir. Bu da, aslında o esnafı mağdur etmemek için bulunmuş bir çözümdür.

Yeni dönemde bu sorunu tümüyle ortadan kaldıracağız. Hiçbir pazarcı esnafından böyle bir sorun gelmeyecek” dedi.

Taşıma sorunu yaşadıklarını dile getiren vatandaşlara ise konunun asıl muhatabının Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Daha önce bu sorun bize iletilmişti ve bizler de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı Ulaştırma Daire Başkanlığı’na konuyu aktarmıştık. Bir kez daha onlarla görüşerek, en kısa zamanda sorunun çözüme kavuşmasını, dolayısıyla sizlerin yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldıracağız” dedi.

Başkan Tokat başta olmak üzere, pazaryerini dolaşan CHP ve İYİ Parti ilçe yöneticileri ve Millet İttifakı listesiyle meclis üyeliğine aday olan isimler, bir yandan seçim çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da Pazar alışverişlerini yaptılar.    

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık