Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

COĞRAFİ İŞARETLİ MİLAS ZEYTİNYAĞLARI DENETLENDİ

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescili bulunan Milas zeytinyağı markalarının zeyitnyağlarını denetleyerek, denetim tutanaklarını Türkiye Patent ve Marka Kurumu'na gönderdi.

COĞRAFİ İŞARETLİ MİLAS ZEYTİNYAĞLARI DENETLENDİ
  • 21 February 2019, Thursday 10:04

MİTSO'nun Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan, Milas ilçesi sınırları içindeki yörenin yerel zeytin türü olan memecik zeytinlerinden çıkarılan Milas zeytinyağına coğrafi işaret menşei tescili almasının ardından, ürettikleri Milas zeytinyağlarının kalitesini coğrafi işaret ile belgelendiren 8 markanın zeytinyağları denetlendi. MİTSO'nun Zeytinyağı Coğrafi İşaret Denetleme Komisyonunda görev alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Belediye Başkanlığı adına Saim Tanış, Milas Ziraat Odası adına Başkan İsmail Atıcı, TARİŞ Milas 153 No'lu Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül; MİTSO'dan coğrafi işaret alan 8 markanın zeytinyağlarının akredite olmuş bir laboratuarda yapılan denetim raporlarını incelediler. Yapılan incelemede söz konusu zeytinyağlarının Milas zeytinyağının coğrafi işaret standartlarına uygun olduğu belirlendi. Denetim raporları daha sonra Türk Patent ve Marka Kurumu'na gönderildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer yapılan denetimlerin olağan denetimler olduğunu belirterek, "MİTSO olarak Milas zeytinyağına coğrafi işaret aldık. Ürettikleri zeytinyağlarının coğrafi işaret standartlarına uygun olduğunu belgeleyen üretici firmalarımız da bizden coğrafi işaret etiketleri alarak ürünlerini etiketlediler. Bizden coğrafi işaret etiketi almış olan ürünlerin her yıl denetlenmesi gerekiyor. Biz de denetleme kurulumuzla bu denetimleri yaptık ve sonuçlarını Türk Patent ve Marka Kurumu'na gönderdik" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık