Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı renkli geçti

Bu yıl 93’ncü yıldönümünü dört gün süren etkinliklerle kutladığımız 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları renkli görüntülerle geçti. Deniz şehitlerimiz anısına denize çelenk bırakılması ile başlayan kutlamalar; yağlı direkten bayrak alma, denizden tabak çıkama yarışması ve Dragon Festivali, büyük bir ilgi ile izlendi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı renkli geçti

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93. yılı kutlama etkinlikleri 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 10’da Güllük Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla başlamıştı, daha sonra Milas Belediyesi tarafından açılan Güllük Kültür Sanat Merkezi’ndeki kurslarda yıl boyunca eğitim gören kursiyerlerin el emeklerini ve hünerlerinin sergilendiği nakış, biçki-dikiş, ahşap şekillendirme, dekoratif ahşap süsleme ve rölyef çalışmaları sergisi açılışı gerçekleştirildi. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın birinci gün etkinlikleri akşam Selcan Gökçan Şahir konseri ile sona ermişti.

Bayramın ikinci gününde ise Gülük'te Körfez içi deniz dibi temizleme çalışmaları yapıldı. Güllük Liman Başkanlığı, Kılıç, Gümüşdoğa ve Noordzee firmalarıyla yapılan ortak dalışlara, 8 profesyonel dalgıç katıldı. Denizden çıkarılan bir kamyon dolusu çöp, görenleri hayrete düşürdü. Yapılan deniz dibi temizliğinde; tabaktan tencereye, ayakkabıdan klozete, poşet, şişe ve araba lastiği gibi atıklar çıkarıldı. Toplanan atıklar Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 3’ncü gününde ise saat 10’da Merkez İskele’de yüzme yarışmaları ve balıkçı motorları tekne yarışları yapıldı. Aynı gün saat 14’te ise Kabotaj Bayramı’nın belki de yıllardır en renkli ve eğlenceli görüntüleri yine sahnelendi. Geleneksel hale gelen yağlı direkten bayrak alma yarışmasını İbrahim Erbey kazanırken, denizden tabak çıkama yarışması ve aynı gün akşam saat 20’de konser etkinliğiyle 3’ncü gün etkinlikleri sona erdi.

Kutlamalar kapsamında 7 Temmuz Pazar günü Güllük Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen Dragon festivali şampiyonluğunu Harbour Master takımı elde ederken, sabah saat 10’da başlayan ve 8 takımın katılımıyla gerçekleşen yarışlar büyük bir ilgi ile takip edildi. Yarışmaları; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Güllük Liman Başkanı Can Sayın ve vatandaşlar takip etti.

İki ayrı etapta dörder grup olarak yarışan takımlardan finale kalan Harbor Master, Titanic Otel, Gençlik Spor ve Lujo Otel’in şampiyonluk yarışı görülmeye değerdi. Çekişmeli geçen mücadelenin ardından Titanic Otel dördüncü, Gençlik Spor üçüncü, Lujo Otel ikinci olurken, şampiyonluğu Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç ve Güllük Liman Başkanı Can Sayın’ın da yer aldığı Harbour Master takımı elde etti. Yarışlar sonrası dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu ve Milas Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Erbey tarafından takdim edildi. Yarışlar ödül töreninden sonra sona erdi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93. yılı kutlama etkinliklerinin son gününde akşam Milas Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bahardan Esintiler Defilesi’ ve ‘Efes Bandosu’ konseri yer aldı.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis