“Geleceğe köklerimizi salalım”

Fatih İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Sevil Ay koordinatörlüğünde başlatılan proje kapsamında ‘minik eller’, ağaç fidanlarını toprakla buluşturdu. İlçe Milli Eğitim ve Orman İşletme Müdürlüğü’nce ortaklaşa yürütülen projenin uygulama sahası, rengârenk görüntülere sahne oldu.

“Geleceğe köklerimizi salalım”

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Ali Rıza Kozak, Fatih İlkokulu Müdürü Bülent Hekimoğlu, projenin koordinatörü Ana sınıfı öğretmeni Sevil Ay, Milas Orman İşletme Müdürlüğü görevlisi orman muhafaza memurları, öğrenci velileri ve 3 anasınıfı öğrencilerin katıldığı, ‘Bu Yeni Yılda Doğayı Sevindir, Geleceği Umutlandır’ adlı proje için uygulama sahasında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Okul Müdürü Hekimoğlu; “Projenin amacı, anaokulu öğrencilerimize ilk öğrenme yaşı olan anaokulu döneminde ağaç dikme bilincini ve ağaç sevgisini kazandırmak, doğa ve yaşam sevgisini öğretmek. Öğrencilerimize ağaç ve doğa sevgisini derste anlatmak sanırım bu kadar anlamlı olmazdı. Öğrencilerim bu güzel anı yaşarak öğreniyorlar. Okul öncesi yaşta olan çocuklarımıza bu tür projelerle ağaç-doğa sevgisinin daha çok aşılandığını düşünüyorum” derken, proje koordinatörü Sevil Ay ise öğrencilerin çevreye karşı daha duyarlı olmasını sağlamak ve bu yönde bilinçlendirmek adına fırsat buldukça öğrencileri doğa ile buluşturacaklarını söyledi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise öğrencilerle birlikte velilerin de projeye dâhil olmasının çok anlamlı olduğunu belirterek; “Henüz öğrenme çağındaki çocukların anne ve babaları, onlar için en önemli örneklerdir. Çocuk, anne-babadan, öğretmeninden ve çevresindeki diğer büyüklerinden ne görürse, kendi yaşamında da onları örnek alır ve uygular. Bugün gördüğüm bu manzara karşısında gerçekten çok mutlu oldum. Üzerinde yaşadığımız bu topraklarda, bizlerle birlikte yaşama ortak olan tüm canlıları barındıran doğayı korumak hepimizin birincil görevidir. Bu bilinci daha küçük yaşlarda kazandırmak, projenin de adında olduğu gibi geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır.

Şahsım ve kurumum adına projede emeği geçen öğretmen arkadaşlarımı, uygulama safhasındaki yavrularımızı ve onlarla birlikte bu heyecanı yaşayan velilerimizi kutluyorum” dedi.

Fatih İlkokulu’ndaki 3 ayrı anasınıfında okul öncesi eğitim gören minikler, fidan dikimi sonrasında büyüklerle birlikte fidanlara ilk ‘can suyu’ verirken, etkinliğin sonunda ellerindeki dövizlerle büyüklere mesaj vermeyi de ihmal etmediler.

 

 

 

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık