Hastane kadrosuna iki doktor daha eklendi…

•    Şimdiki hastane Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Olacak •    Yeni Hastane, şimdikinin 3 kat kapalı alana sahip.  •    Yeni Hastane’nin yolu proje aşamasında.. •    Başhekim’den ‘Acil Servis’ uyarısı..

Hastane kadrosuna iki doktor daha eklendi…
  • 29 November 2018, Thursday 13:41

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, makam odasında düzenlediği basın toplantısıyla, hastane kadrosuna dâhil olan iki yeni hekimi tanıttı. Başhekim Çubukçuoğlu, mevcut hastanenin durumu ve yeni yapılan devlet hastanesi ile ilgili de geniş bilgi verdi. Başhekim Çubukçuoğlu’nun Milas halkından bir de isteği var…
75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, hastane kadrosuna yeni katılan iki doktoru tanıtarak, hastanenin kadro açısından iyi bir noktaya geldiğini söyledi. Çubukçuoğlu; “Gelecek başka hekimlere, uzman doktorlara elbette ihtiyacımız var ancak Türkiye’deki genel ortalamaya bakıldığında Milas olarak iyi bir sayıdayız” dedi.
Günlük ortalama hasta sayısının gününe göre değiştiğini, özellikle Pazartesi günleri sayının 2 bini aştığını söyleyen Başhekim Çubukçuoğlu; “Geçen yıla göre bu sene ortalamanın yüzde 30 arttığını görüyoruz. 2018 yılı için günlük ortalama 1750 civarındadır. Bu rakam gerçekten ciddi bir sayıdır. Toplam 550 personel ile sadece Milas halkına değil, çevre il ve ilçelerden gelen hastalara da hizmet vermeye çalışıyoruz. Yaz aylarında ise geçiş noktası durumunda olan ilçemizde, tatil amaçlı gelen hastaları da eklediğinizde, birçok il ve ilçedeki yoğunluğun iki katı yoğunlukla karşılaşıyoruz” dedi.
Atama yoluyla hastane kadrosuna; 1983 Datça doğumlu, Akdeniz Tıp Fakültesi mezunu, uzmanlık yeri Ege Üniversitesi olan ve mecburi hizmetini de Artvin’de tamamlayan Psikiyatri Uzm. Dr. Nur Özge Akçam ile 1985 Hatay doğumlu olan, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, uzmanlık yeri Kocaeli Üniversitesi olan ve mecburi hizmetini Kars’ta tamamlayan Kadın doğum Uzmanı Op. Dr. Cihan Deniz Keleş katılırken, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu her iki hekime de ‘hoş geldiniz’ diyerek görevlerinde başarılar diledi. 

“TOKİ Evleri’nin bulunduğu yerdeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden vazgeçildi”

Birkaç ay önce TOKİ Evleri’nin bulunduğu alanda bulunan sosyal tesisin ağız ve diş sağlığı merkezi olacağı söylenmiş, ilçemizdeki yerel basın kuruluşlarında da bu konuda haber yapılmıştı. Ancak yeni hastanenin yapılıyor olması ve mevcut devlet hastanesinin de ağız ve diş sağlığı merkezi olarak düşünülmesi nedeniyle TOKİ Evleri’nin bulunduğu alandaki sosyal tesisin ağız ve diş sağlığı merkezine dönüştürülmesi planından vazgeçildi.
Başhekim Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu; “Oradaki binanın ağız ve diş sağlığı merkezine dönüştürülmesi için yaklaşık 2 milyon lira bütçe harcanacaktı ve bildiğiniz gibi geçici olarak düşünülmüştü. Bu aşamada öyle bir bütçenin harcanması doğru bulunmadı. Dolayısıyla planlamadan vazgeçildi” dedi.

“33 bin metrekare kapalı alanda sağlık hizmeti verilecek”

İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde yapımına başlanan ve hızla devam eden yeni devlet hastanesi ile ilgili de bilgi veren 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu; “Mevcut hastanemizin toplam kapalı alanı 11 bin metrekaredir. Yeni yapılan hastane ise toplam 33 bin metrekare kapalı alanda sağlık hizmeti verecek. Dolayısıyla bugün polikliniklerin bulunduğu alandaki o kalabalığı yeni hastanede göremeyeceksiniz. Daha modern, sağlık hizmetinin daha iyi koşullarda verilebilmesi için planlanmış bir hastanemiz olacak. 
Öte yandan mevcut hastanede 3 ameliyathane varken, yenisinde 5 ameliyathane olacak. Kadın ve doğum ameliyathanesi ayrı bir bölümde ve hemen yanında, yeni doğan servisi de yine günün teknolojisine uygun tıbbi cihazlarla donatılacak” dedi.

“Bağlantı yolu henüz netleşmedi”

Yeni yapılan devlet hastanesine nasıl ulaşılacağı en fazla merak edilen konu ve bu konuda da Başhekim Çubukçuoğlu; “Bağlantı yolu ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü birkaç alternatif proje üzerinde çalışıyor. Giriş ve çıkış yolu, şehir içerisindeki bağlantı yolları nasıl olacak sorusu yakında cevap bulacaktır. Elbette konunun bir de imar durumu açısından önemi var. Bu konuda Milas Belediyesi ile görüşülüyor ve bu görüşmeler sonuç alınıncaya kadar devam edecek. En rantabıl proje hangisi ise mutlaka uygulamaya o konulacak. Çünkü bu konuda Milas Belediyesi devre dışı bırakılamaz, mutlaka imar açısından en sağlıklı proje uygulanacaktır” dedi.

Başhekimden halka, ‘acil servis’ uyarısı…

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, 550 personel ile sabah saat 8 ila akşam 16’ya kadar hizmet verildiğini, saat 16’dan sonra ise hastanede sadece nöbetçilerin kaldığına dikkat çekerek; “Dünyanın her yerinde sistem aynıdır. Saat: 16.00’dan sonra acil serviste yalnızca ani gelişen sağlık sorunları, kalp krizi, trafik kazası, yüksek bir yerden düşme, bebeklerde yüksek ateş gibi vakalar için acile gelinir. Oysa ülkemizde ve bölgemizde durum böyle değil! Vatandaş gündüz işlerinin yoğunluğunu bahane ederek akşam saatlerinde acile geliyor. Oysa o anda gerçekten acil bir hasta gelebilir, bir trafik kazası vakası gelebilir. Doğal olarak acildeki personel o vakaya yönelir. Bu durumda acilde muayene olmak için bekleyen vatandaşlar ‘neden bizim hastamıza bakmıyorsunuz’ diye personelimizle tartışıyor. 
Bu konuda gerçekten toplum olarak bilinçlenmemiz gerekiyor. Elbette hastanemize gelen her vatandaşa sağlık hizmeti vermek zorundayız, kimseyi geri çevirmek gibi bir şansımız yok ancak öncelik sırası dediğimiz vakalar var ve bu noktada diğer hastalarımızdan, hasta yakınlarımızdan anlayış bekliyoruz.
‘Marifet iltifata tabidir’ diye bir söz var. Hastanemizde görevli tüm personelimiz gerçekten büyük bir özveriyle çalışıyor. Kendi özel hayatlarını bir kenara bırakmış, kendi sorunlarını unutmuş, sadece görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Elbette görevimiz, ancak vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olmasını, anlayış göstermesini istiyoruz. Bugün 112 Çağrı merkezine ulaşan aramaların yüzde 95’i asılsız ihbar ya da sağlık sorunu ile ilgisi olmayan aramalardır. Toplum olarak bazı alışkanlıklarımızı terk etmemiz gerekiyor” dedi.

 

 

  
      


 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık