Jandarmadan İnfaz Koruma Memurları’na yönelik operasyon…

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, düzenlediği operasyonla 4’ü cezaevinde İnfaz Koruma Memuru olarak görev yapan gardiyanlar olmak üzere, İnfaz Koruma Memurlarına rüşvet verdikleri tespit edilen 6 kişiyi de gözaltına aldı. Konuyla ilgili 10 kişi dün Milas Adliyesi’ne sevk edildi. 4 İnfaz Koruma Memuru tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla, diğer 5 şüphelinin de serbest kaldığı öğrenildi.

Jandarmadan İnfaz Koruma Memurları’na yönelik operasyon…

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Milas Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan titiz planlama sonucunda Milas Kapalı Ceza infaz Kurumunda uzun yıllardır görev yapan 4 infaz koruma memurunu gözaltına aldı.

Milas Kapalı Cezaevi’nde görev yapan infaz koruma memurları, 2016 yılından bu yana yatan ve tahliye olan hükümlü ve tutuklulara, ailelerinden gelen malzemelere ve iaşelerine el koydukları, yasak olmasına rağmen kendi cep telefonları ile menfaat karşılığında aileleri ve yakınları ile görüştürdükleri, iyi hal raporunun hazırlanması ve gönderilmesi karşılığında kendilerine çeşitli menfaat sağladıkları iddiasıyla önceki gün gözaltına alındılar.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından suç delillerinin tespiti ve olayın aydınlatılmasına yönelik elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda 23 Nisan 2019 tarihinde (4) şüpheliye yönelik (5) ayrı adreste eş zamanlı olarak yapılan operasyonda Milas Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan İnfaz Koruma Memurları; M.A., T.A., A.G. ve M.S. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınırken, soruşturmanın devamında söz konusu İnfaz Koruma Memurlarına rüşvet verdikleri tespit edilen S.Ç., S.Ç., C.D., S.Ç., O.K. ve L.K. isimli (6) şüpheli de soruşturma savcısının talimatı ile gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde, araçlarında ve işyerlerinde yapılan aramalarda suça konu olduğu değerlendirilen çok sayıda materyal ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan; M.A., T.A., A.G.,M.S., S.Ç., S.Ç., C.D., S.Ç., O.K. ve L.K. isimli şahıslar dün Milas Adliyesi’ne sevk edildiler. Şüpheli 4 gardiyan tutuklanırken, 1 şüpheli Adli Kontrol Şartı ile, diğer 5 şüpheli ise adli makamlarca serbest bırakıldı.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık