Milas Belediyesi’nden Vatandaşlara Bez Torba…

Milas Belediyesi doğa kirliliğine neden olan plastik torbaların kullanımını azaltmak amacıyla pazarlarda alışveriş yapan vatandaşlara bez torba (ekolojik pazar çantası) dağıtıyor.

Milas Belediyesi’nden Vatandaşlara Bez Torba…

Milas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Salı Pazarı girişinde vatandaşlara 2 bin iki yüz adet bez torba dağıtıldı.Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar da bez torba dağıtımına katılarak vatandaşları bilgilendirdi.

Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, “Bilindiği üzere plastik torbalar doğada uzun süre kalarak çevreye büyük zararlar veriyor. Bu poşetlerin en çok kullanıldığı alanlar ise semt pazarları. Bizler burada bez torbaların kullanımını yaygınlaştırmak ve plastik kullanımının önüne geçmek istiyoruz. Çünkü çocuklarımıza daha temiz bir doğa bırakmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, ‘devamı gelecek mi?’ şeklindeki sorumuza, bunlar zaten elimizde vardı, ama yenilerini de yaptırıyoruz, önümüzdeki dönemde devamı gelecek. Poşetlerin marketlerde artık parayla satılması sonrası, bu türden torbalara vatandaşların ihtiyacının arttığını gördüklerini, bu nedenle ileride de yeni bez torbalar dağıtarak, naylon poşet kullanımının ortadan kaldırılmasına katkı sağlamak amacında olduklarını belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık