Muğla Optisyen Gözlükçüler Odası Kuruldu

Muğla merkez ve tüm ilçelerdeki Optisyen ve Gözlükçüleri bir çatı altında toplamak ve faaliyetlerini, kurulan oda üzerinden yürütmek amacıyla Muğla Optisyen Gözlükçüler Odası resmen kuruldu. Kurucu oda yönetimi listesi ise TUMOG Genel Merkezi tarafından onaylandı.

Muğla Optisyen Gözlükçüler Odası Kuruldu

Başkanlığını Mahmut Yetim’in yaptığı Tüm Optisyen Gözlükçüler Derneği’ne (TUMOG) bağlı olarak kurulan Muğla Optisyen Gözlükçüler Odası, geçtiğimiz günlerde Hakan İnan başkanlığında oluştu ve yönetim kurulu listesi TUMOG Genel Merkezi tarafından onaylanarak resmen faaliyetine başladı.

Yasa gereği 100’ün üzerinde optisyen-gözlükçünün bulunduğu yerlerde kurulabilen oda için Muğla genelindeki optisyen ve gözlükçüler uzun süren bir çalışmanın ardından kuruluş çalışmalarını tamamlayarak, Hakan İnan başkanlığında yeni yönetimini oluşturdu. İlçemizden ise yönetime, Levent Optik adlı işletmenin sahibi Levent Akyer girdi.

Hakan İnan Başkanlığı’nda oluşan yönetimde; Cem Özaslan, Mehmet Ali Çeşmebaşı, Davut Akmeşe, Levent Akyer, Ebru Hatipoğlu Ertuğrul ve Sinan Çetinkaya yer alırken, Denetleme Kurulu ise; Akın Aman, Ömer Öcal ve İbrahim Saydam’dan oluştu.

Derneğin Haysiyet Kurulu’na ise; Hasan Basri Akşehirli, Hamdi Kırkalı, Arzu Güzel, Mesut Orhan ve Erdal Selvi seçildiler.

İlçemizden dernek yönetim kuruluna giren Levent Akyer, derneğin kuruluş amacının ve hedeflerinin, optisyenlik mesleğinin kanunlarımızda yer aldığı şekilde bir sağlık mesleği olarak icra edilmesini sağlamak ve saygınlığını korumak olduğunu belirterek;

“Kamu kurum ve kuruluşları ile yapılacak görüşmelerde mesleğimizin ve meslektaşlarımızın daha etkin bir şekilde temsil edilmesi, oda ve birlik kanunumuz çıkana kadar meslek adına ortak akılla alınacak kararları ilgili kuruluşlara iletmek ve kurumsal bir model oluşturmak için konfederasyon ve federasyon çatısı altında derneğimizi kurmuş bulunmaktayız.

Hedefimiz; derneğimiz bütün birimleri ile kanun ve yönetmelikler çerçevesinde, tarafsız, güvenilir, etkin ve kaliteli bir hizmet anlayışıyla hareket ederek;

-Optisyenlik mesleğini yapmaya haiz tüm bireylerin gelişimine katkıda bulunarak kalkınmalarında öncü rol oynamak,

-Optisyenlik mesleği mensuplarını en iyi şekilde temsil etmek, bu doğrultuda etkin politikalar belirlemek ve uygulamak,

-Her alanda üyelerimiz adına yapılacak tüm girişimlerde mükemmeliyeti bir ilke olarak benimsemek,

-Optisyenlik müesseselerinin hak ve hukukunu en üst seyide koruyacak olan Oda ve Birlik kanunumuzun çıkması için gerekli girişimlerde bulunmak,

-Mesleğimizin kamu kurum ve kuruluşları nezdinde etkin bir şekilde temsili için mesleki birlik ve beraberliği tesis edip korumak,

-Meslektaşlarımıza faydalanabilecekleri her türlü eğitim ve gelişim unsurları konusunda sürekli bilgi akışı sağlamak,

-Meslektaşlarımız arasında Kooperatifçilik kültürünün gelişmesi ve yaygınlaşması için politikalar üretmek, ülkemizin sağlık politikalarına uygun projeler ve yöntemler geliştirerek mesleğimizin gelişimi için Optisyenlik Meslek Yüksek Okulları ile işbirliği yapmak.

-Sivil toplum ve sosyal sorumluluk bilincinden hareketle, halkımızın göz ve görme sağlığı kalitesini artırmak için kamu yararına politikalar üretmek” dedi.

Akyer, Hakan İnan başkanlığında oluşan yeni yönetim listesi ve kuruluş evraklarının, kendisi ile birlikte Başkan Hakan İnan ve Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Çetinkaya tarafından Ankara’da birlik genel merkezine teslim edildiğini ve onaylandığını söyledi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık