Akbelen’in Avukatları, Nihat Özdemir (LİMAK) ve İbrahim Çeçen (ICTAŞ) Hakkında Anayasa Mahkemesine Başvuruda Bulundu

​​​​​​​Akbelen davası gönüllü avukat İsmail Hakkı Atal, yazılı bir basın açıklaması yaparak, yerel mahkemelerdeki süreci tükettiklerinden, Akbelen ormanını yok ettiğini iddia ettikleri Nihat Özdemir (LİMAK) ve İbrahim Çeçen (ICTAŞ) hakkında Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını açıkladı.

Akbelen’in Avukatları, Nihat Özdemir (LİMAK) ve İbrahim Çeçen (ICTAŞ) Hakkında Anayasa Mahkemesine Başvuruda Bulundu
  • 24 April 2024, Wednesday 13:04

 

İsmail Hakkı Atal’ın açıklaması şöyle:

“24 Temmuz’da başlayan Akbelen ormanı kesimi sonrası ; LİMAK’ın sahibi Nihat Özdemir, ICTAŞ’ın sahibi İbrahim Çeçen, eski Muğla Valisi Orhan Tavlı, şirket CEO’su Serhat Dinç ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey haklarında , TCK 302. Md. “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak"  suçundan 14.08.2023 tarihinde Milas Cumhuriyet  Başsavcılığına şikayet dilekçemizi sunmuştuk. Savcılığa şikayet dilekçemizde delillerini sunduğumuz üzere şüpheliler Yeniköy -Kemerköy termik santrallerini işlettikleri sürece 2 termik santralin hasta ettiği, kanser ettiği, öldürdüğü yurttaşlarımızın  Türkiye’ye sağlık maliyetinin  her yıl 44 MİLYAR  Türk Lirası olduğunu 2021 yılında HEAL ( Avrupa Sağlık ve Çevre Birliği belirlemişti. ( Bkz. Ek-1 )  2013 yılında ise Hacettepe Üniversitesi jeoloji mühendisliği -hidrojeoloji bölümü, Bodrum’un su yataklarının Akbelen ormanı altından geçtiğini ve Akbelen altındaki kömür yatakları kalkacak olursa, Bodrum’un susuz kalacağını belirlemişti. Böylece LIMAK-ICTAŞ, Nihat Özdemir -İbrahim Çeçen ikilisi termik santrallerden yılda kazanacağı 200 milyon TL için, aktif olarak Türkiye’ye yılda 50 milyar TL sağlık maliyeti yüklemekteyken, Bodrum’u susuz bırakarak birkaç yıl içinde yıllık  5 milyar dolar (150 milyar TL) turizm gelirini de yok edeceği için Türkiye’ye yılda  200 milyar TL zarar ( kendi ticari kazançlarının 1000 katı) yüklemesi  nedeniyle, Türkiye’yi ekonomik olarak çökertmek suretiyle, TCK md. 302 "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak“ suçundan şikayette bulunmuştuk.

Nitekim Anayasa Hukuku  hocası   Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun "Doğal Kaynakların Planlanması -Ülkenin Bölünmez Güvenliği" çalışmasında da belirtildiği üzere Anayasanın 3. Maddesindeki " TÜRKİYE DEVLETİ, ÜLKESİ VE MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR” (md.3).temel Anayasa normu  yeryüzü parçası olarak ülkenin doğal, tarihsel ve kültürel değerlerinin azaltılmasını, zedelenmesini ve yok edilmesini yasaklayan bir hüküm olarak anlaşılmalıdır.Devletin temel amaç ve görevi sadece siyasal anlamda değil, doğal ve ekolojik denge açısından da ülkenin birliğini ve bütünlüğünü korumaktır.  :...( Bkz. Ek-2 / Doğal Kaynakların Planlanması -Ülkenin Bölünmez Güvenliği / Prof.Dr. İbrahim Ö. Kaboğlu - İstanbul Milletvekili Anayasa Komisyonu üyesi -21.07.2020 )

Ancak YENİ TÜRKİYE YÜZYILINDA , AKP’nin EMİR ve KOMUTASI altında olan Milas Cumhuriyet Başsavcılığı SANIKLARIN İSMİNİ  DAHİ YAZMAYA CESARET EDEMEDEN KOĞUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA İLİŞKİN KARAR  verdi. (Bkz. Ek-3)  Bodrum Sulh Ceza Mahkemesine itirazımıza da , sadece Milas değil , Bodrum dahil Türkiye’nin her yerindeki hakim ve savcılar AKP’nin emri altında olduğundan  RED kararı geldi. ( Bkz. Ek-4)

Anayasanın 10. Maddesine göre " Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde (...) kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar."” Ancak Yeni Türkiye yüzyılı İMTİYAZLI BİR SINIFA -ZÜMREYE , KANUNLARIN UYGULANMADIĞI , SAVCI ve HAKİMLERİN AKP’NİN EMİR ve KOMUTASI ALTINDA OLDUĞU YÜZYILDIR.

AKP’li savcılar ve hakimler , Türkiye’nin ekonomisini ve halk sağlığını çökertmek suretiyle “ TCK 302. Maddesindeki “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak “suçunu işleyen şüphelilerin isimlerini kararlarına dahi geçirmemekte , savcılar ve hakimler bizzat kanunları ihlal ederek kendileri suç işlemektedir. 

 Bütün bu nedenlerle , ÜLKE EKONOMİSİNİ ve HALK SAĞLIĞINI ÇÖKERTEREK, “ Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçu işleyen ; LİMAK’ın sahibi Nihat Özdemir, ICTAŞ’ın sahibi İbrahim Çeçen , eski Muğla Valisi Orhan Tavlı , şirket CEO’su Serhat Dinç ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’e kanunlar uygulanmamak suretiyle adil yargılanma hakkı ve mahkemeye erişim hakkı ihlalinden Anayasa Mahkemesine İkizköylülerin çevre derneği KARDOK ve İsmail Hakkı Atal adına Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”    

                                                                                  

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık