4’ncü Bahar Şenliği’nden ‘Yörük’ Türküleri Yükseldi

İlçemize bağlı Menteş Mahalle Muhtarlığı tarafından bu sene 4’ncü kez düzenlenen ve artık geleneksel hale dönüşen Bahar Şenliği, önceki gün akşam gerçekleşti. Okul bahçesinde gerçekleşen şenlikte ağırlıklı olarak Yörük Türküleri seslendirilirken katılımcılar da, seslendirilen türkülere gece boyunca oynayarak eşlik ettiler.

4’ncü Bahar Şenliği’nden ‘Yörük’ Türküleri Yükseldi

Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı tarafından bu sene dördüncü kez düzenlenen Bahar Şenliği’ne; İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı ve 31 Mart’ta Belediye Meclis Üyesi seçilen Mehmet Çayırlı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Av. Gürsel İnce, İlhan Şimşek, Milas Belediye Meclis Üyeleri Mevlüt Kiriş, Tacettin Yıldız, İYİ Parti ve MHP Milas İlçe yönetim kurulu üyeleri, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve bazı mahalle muhtarları, İlçe Gençlik ve Spor Müdür V. Durmuş Tayfun Uslu ve Menteş Mahalle sakinleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenliğe; Karaçulha Yaren Ekibi, THM sanatçıları Fatma Nur Göçmez, Mevlüt Göçmez, Salih Kuzucu, Yunus Yılmaz’ın yanı sıra Sipsi Sanatçısı ve aynı zamanda programı sunan İsmail Peynirci saz ve ses ustaları olarak katılırken, özellikle gece boyunca seslendirilen Yörük Türküleri, geceye renk katan bölüm oldu.

Seslendirilen türkülere kimi zaman alkışla tempo tutulurken, kimi zaman da sahnenin ön tarafına gelerek oynayan davetliler, gece boyunca deyim yerindeyse yerlerine oturmadılar.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde tekrar mahalle muhtarı seçilen Bayram Arıcı, azalarıyla birlikte sahneye çıktı ve davetlilere kısa bir konuşma yaptı. Muhtar Arıcı; “Menteş halkı 31 Mart’ta bizlere bu görevi yeniden tevdi etti. Ben ve arkadaşlarım önümüzdeki süreçte daha yaşanılabilir, huzurlu bir Menteş için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Bizlere duyulan bu güveni boşa çıkarmayacağız. Bize oy versin ya da vermesin tüm Menteş sakinlerine sonsuz teşekkür ediyorum, herkese eşit hizmet götürmek için çalışacağız” diyerek şenliğe katılanlara ‘hoş geldiniz’ dedi.

Remzi Ozan-Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Muhammet Mercan ise Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı’ya, okula yaptığı katkılardan dolayı bir teşekkür plaketi verdi.

Yapılan konuşmanın ardından gece, kaldığı yerden gece geç saatlere kadar devam etti.

 

 

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık