Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Saylak, göreve geri dönüyor

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AKP’den Milas Belediye Başkan Adayı olan Veteriner Barış Saylak, adaylık öncesinde görev yaptığı Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne geri dönüş için dilekçesini verdi.

Saylak, göreve geri dönüyor

Başkan Adayı Barış Saylak’ın seçilemediği takdirde göreve geri dönüp dönmeyeceği sıkça gündeme gelmiş, hatta Millet İttifakı Adayı Muhammet Tokat ile seçim kampanyası sırasında bu konu, polemiklere neden olmuştu. AKP Adayı Saylak’ın, “Sayın Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat her fırsatta Osman Abim ile uyumlu bir çalışma süreci yaşadık. Önümüzdeki dönemde de aynı çalışma uyumunu sergileyeceğiz diyor. Sayın Başkan, Osman Abin oradan gitti, artık yok” şeklindeki sözlerine, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da; “Merak etme, Osman Abim bir yere gitmedi, gitmeyecek. Eğer sen seçim sonrasında yeniden göreve dönmek istersen Osman Abim seni kapıda bekliyor olacak” demişti.

Seçimler geride kaldı. Dr. Osman Gürün yeniden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken, AKP Adayı Barış Saylak ise beklenenin üzerinde oy almasına rağmen seçilemedi. Adaylık öncesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Milas’taki Mezbaha’da veteriner olarak görev yapan Barış Saylak, seçimlerin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Personel Daire Başkanlığı’na dilekçe ile müracaat ederek yeniden göreve dönmek isteğini ortaya koydu.

Bu konuyu ise, Millet İttifakı’ndan Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilen Mimar-Mühendis Ece Gülen’in düğününe katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e sorduk. Başkan Gürün; “Seçimlerin ardından Sayın Barış Saylak belediyeye gelerek göreve dönmek için dilekçesini verdi. Yasal anlamda en son görev yaptığı kurum biz olduğumuz için doğal olarak dilekçesini de bize verdi. Ancak geri dönüş işlemlerinin tamamlanmasının ardından aynı kurumda mı kalacak, yoksa başka bir kuruma geçiş mi yapacak, bu Sayın Barış Saylak’ın tasarrufunda olan bir konudur. Bu konuda bizim bir şey söyleme hakkımız yok” diyerek yanıt verdi.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis