“AKP-SARAY İKTİDARINA OY YOK!”

Tüm Emekli Sen Milas Temsilciliği, “AKP iktidarının seçim rüşvetleri ve emeklilerin durumu” başlıklı yazılı bir basın açıklaması yaparak, “AKP-Saray iktidarına oy yok” dedi.

“AKP-SARAY İKTİDARINA OY YOK!”
  • 07 February 2019, Thursday 11:43

Tüm Emekli Sen’in basın açıklaması şöyle:

“AKP-Saray iktidarı her seçimde olduğu gibi, bu seçimde de, yüksek perdeden ve bol keseden çeşitli vaatlerde bulunuyor.Sanki,17 yıldır ülkeyi tek parti ve tek adam rejimiyle yönetenler kendileri değil. Sanki ülkeyi içeride ve dışarıda krize sokan kendileri değil. Memlekette sürekli gerim yaratan, ülkenin yer altı, yer üstü bütün kaynaklarını yandaşlarına, yabancı şirketlere peşkeş çeken, zengini daha zengin yoksulu daha yoksul ve perişan duruma düşüren kendileri değilmiş gibi, bizleri kurtaracağından söz ediyor. Milyonlarca emeklinin, asgari ücretlilerin, dar gelirlilerin, kamu çalışanlarının perişan olduğunu, Saray iktidarı da biliyor. Başta emekliler olmak üzere milyonlarca insanı, izledikleri yanlış ve yandaş politikalarla açlık ve yoksulluğa mahkum ettiklerini de bliyorlar.. Şimdi kalkmış bize oy verin, sizi kurtaracağız diyorlar. Yaptıklarınızla zaten bizi bu duruma düşüren sizsiniz Politikalarınız doğru olsaydı zaten memleketin durumu böyle olmazdı. Şimdiye kadar yapmadığınız neyi yapacaksınız da bizi kurtaracaksınız? Seçim rüşveti olarak sıraladığınız palavralarınız, bizi kurtaracaktı da neden şimdiye kadar yapmadınız?. Başta biz emekliler olmak üzere milyonlarca dar gelirliyi açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiniz?

İktidarın vaatleri, aslında tamamen seçim rüşveti ve halkı kandırmaya yönelik. Yapacağından değil, 31 Mart seçimlerini bu kargaşa içinde kayıpsız atlatmayı düşünüyor. Şunu yapacağız bunu sağlayacağız türünden bir sürü ..ceğiz,..cağız palavraları. Biz de emekliler olarak soruyoruz: Madem bunları yaptığınızda,emekliler dahil milyonlarca yoksul kurtulacaksa, eğitim ,sağlık düzelecekse, sanayi gelişip istihdam sorunu çözülecekse, ithalat ihracat dengesi sağlanacaksa, borçlar kapanacaksa, 17 yıldır neden yapmadınız. Size engel olan mı vardı? İktidarın vaatleri seçime dönük halkı aldatma kampanyasıdır. Dikkatle bakarsanız, tedbirler için süre koyuyor. KDV indirimi, borç yapılandırması, taksitlendirme, market ve AVMlerde fiyat indirimi, kredi dağıtılması, borç silinmesi, trafik cezaları affı, zamların ertelenmesi vb. hepsi 31 Marta göre ayarlanmış. Peki seçimden sonra ne olacak? Tufan.

İşin özü şudur. İktidar her yönden sıkıştı. Seçimlerde istediğini alamayacağın görüyor. Memleket krizde. Tarımdan hayvancılığa, sanayiden dövize, yani İğneden ipliğe dışa bağımlığın getirdiği açmaz içindeyiz. Bu durum, iktidarı paniğe sürüklüyor. Seçime gidilirken her türlü ayrımcılığı, gerilimi, kışkırtmayı uyguluyor. Devletin her türlü imkanını sadece kendilerinin kullandığı, adaletsiz bir seçime gidiyor. Yazılı-görsel medya emirlerinde ve halka yalanları anlatıyorlar. Anayasa ve yasalar, insan hakları ve hukuk askıda. Buna rağmen iktidar yarattığı bu sonuçtan korkuyor. Gündemi saptırıyor. İktidar, seçim vaatlerinde samimi değil, yapacağı da yok. Örneğin, Emekli İntibak Yasasını programda olmasına rağmen yıllardır çıkarmadı. Emekliler arasındaki 2000 öncesi ve sonrası adaletsizlikler devam ediyor. iktidar seyrediyor. Aynı şekilde, kamu çalışanlarının 3600 göstergesi yıllardır seçim rüşveti olarak gündem oluyor, ama yapılmıyor. Kaçıncı 100 gün oldu hala yok. Kamu emeklilerinin perişanlığı sürüyor. Emeklilerin ilaç ve hastane katkı payları bela olarak ortada. Kamu ve özel sektörde % de 100 lere varan zamları bindirip, sonra da dalga geçer gibi emirle %10 indirim durumumuzu düzeltmiyor. Dini bayramlarda verilen bin liralık ikramiye, asgari ücrete bağlanmadığı için artmıyor ve bir işe yaramıyor. En az %47 olan enflasyon, emirle %20.5 gösterilerek, kendilerine %26, emeklilere %10 zam verildi. Kendileri on bilerce lira, emekli de 100-300 lira zam aldı. Yani emekli, yine iktidarca açlığa-yoksulluğa mahkum edildi. İktidar, suçu pazarcıya, AVMlere atarak sıyrılmak istiyor.

Emekliler, emekli adayları, asgari ücretliler, işçiler, kamu çalışanı emekçiler, görüp yaşadığımız gibi, iktidar emekten, emekçiden ve demokratik haklardan yana değil. Seçim rüşvetleriyle bizleri aldatarak oyumuzu almak istiyor. İktidar, bizleri ve memleketi perişan eden politikalarına devam edecek. Ezildiğimiz ve dışlandığımız yeter. İnsanca yaşamak istiyoruz. Artık,

AKP’DEN HESABI EMEKLİLER SORACAK

ALDIĞINIZ OY EMEKLİ ZAMMI KADAR OLSUN

AKP-SARAY İKTİDARINA OY YOK.”

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık