Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Alban ve Özcan muhtarlarla buluştu…

Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Suat Özcan, Milas Mahalle Muhtarlar Derneği’nde, muhtarlarla bir araya geldi. Alban ve Özcan, demokrasinin olmazsa olmazı, temel taşı muhtarların yeniden tüzel kişiliklerine kavuşması, demokrasinin ve parlamenter sistemin yeniden tesis edilebilmesi için yaklaşan yerel seçimlerin bir mesaj olacağını söylediler.

Alban ve Özcan muhtarlarla buluştu…
  • 06 February 2019, Wednesday 11:53

Milas Mahalle Muhtarları Derneği hizmet binasında gerçekleşen ziyarette, milletvekillerine ‘hoş geldiniz’ diyerek, ziyaret için teşekkür eden Dernek Başkanı Mehmet Çoban sözü, vekillere bıraktı.

Muğla Milletvekili Mürsel Alban; “Sizlerle gerçekleşen bu buluşmada bizler düşüncelerimizi sizlere söylemek, varsa sizlerin de düşüncelerini almak, sorun ve isteklerinizi dinlemek, yapabildiğimiz ölçüde çözümüne yönelik söyleyeceklerimizi aktarmak arzusundayız.

Birkaç aydır bu ziyareti yapmayı istedik ancak meclis gündeminin yoğunluğu başta olmak üzere birçok konunun gündeme gelmesi nedeniyle bu ziyareti erteledik. Bugün kısmet oldu ve burada bulunan tüm muhtarlarımıza şimdiden görüşme için teşekkür ediyorum.

Ben de bir muhtar çocuğuyum, benim babam da iki dönem muhtarlık yaptı. Muhtarlık, siyasetin en tabanda yapıldığı yerdir ve bu nedenle çok önemlidir. Köyünde, mahallesinde devleti, halkı temsil eden ve düşünen kişidir muhtar… Bu nedenle de halk sizden çok şey bekler. Elinizde çok fazla yetki yoktur ama her şeye rağmen halk, muhtardan çok şey bekler. Belki bir köyün bilgilisi, alimi çoktur ama muhtarı tektir, lideridir.

Halkın, devletin, demokrasinin ve adaletin yaşamasını sağlamak görevi de aslında muhtardan başlar. Bizler Ege Bölgesi’nde bunları yapmak ve yaşatmak, en üst seviyede tutmak için elimizden geleni yapıyoruz ama görünen o ki; ortada ne adalet kaldı, ne de halkın hakkı kaldı… Bu ülkemizde sıkıntı yaratan bir durumdur. Bu adaletsizliğin giderilmesi için de hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Biz; üretenin, emek verenin hakkının korunduğu, devletin yaşatıldığı, adaletin-hak ve hukukun en üst noktada olduğu ve korunduğu dönemlere geri gelinmesini savunuyoruz.

Bir kişinin iki dudağı arasından çıkan sözlerin ne yasa, ne de kanun olmadığını dile getiriyoruz. Bu bir kişilik yönetim adaletsizliğinden de kurtulmamız gerekiyor. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçimler yerele yöneliktir. Dolayısıyla burada siyaset yapmak için söylemiyorum. Gönlümüz, hepinizin partimize oy vermesinden yanadır ancak böyle bir şey mümkün değildir. Bunu da biliyor ve herkesin görüşüne de saygı gösteriyoruz. En doğruya da sizlerin karar vereceğini de biliyorum. Üstelik vereceğiniz her oyun da çok kıymetli olduğunu da biliyorum. Çünkü verilecek her oy bir mesajdır. O oyların sadece 24 Haziran’da kalmadığını; demokrasinin ve adaletin yeniden yerine gelmesi için bir mesaj olacağını düşünüyorum. Mührü nereye vurursanız vurun, saygı duyarız, yeter ki mühür adaletin yanında olsun” diyerek, yaklaşan seçimlerde aday olan tüm muhtarlara başarılar diledi.

Konuşmasında, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara ağırlık veren bir diğer CHP’li Muğla Milletvekili Suat Özcan ise sözlerine, geçtiğimiz günlerde açıklanan açlık ve yoksulluk rakamlarını vererek başladı ve şöyle devam etti:

“Dik durun, vicdanlı ve objektif olun”

“Bugün bir memur emeklisi en fazla 3 bin lira maaş alıyor. Eşi de emekli olsa bile açıklanan yoksulluk sınırının altında kalıyor. Tamamen üretimden vazgeçtik. Tüketen bir topluma dönüştük. Sadece geçen yıl tarım sektöründen ayrılarak işsiz kalan insan sayısı 300 bine yaklaşıyor. Diğer sektörlerde de durum farklı değil.

Faizler yükseldikçe bankalar kredi vermekten kaçınıyor, sanayici ve esnaf vergisini ödemekte zorlanıyor. Geçen yıllarda patates ve soğan ile uğraşan iktidar, bugünlerde de patlıcan ve biberle mücadele ediyor. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır?

Çok daha önemlisi, bakın bizler hep bir aradayız. Burada her siyasi görüşten insan var. Hiç birimiz de diğerine aşağılayıcı, hakaret içeren sözler söylemiyoruz. Oysa Sayın Cumhurbaşkanı Cumhuriyet Halk Partisi’ne ‘çöplük’ yakıştırmasında bulunuyor. Bu nasıl bir ifadedir?  Hak-hukuk-adalet-insani ilişkiler, saygı-sevgi nerede kaldı? 1950 öncesi tek parti dönemine atıfta bulunanlara soruyorum; madem öyle bu dönemin o dönemden ne farkı var?

Önümüzdeki seçimler bir yerel seçim ancak işi öyle bir noktaya getirdiler ki, kutuplaşmalar, partiler arası ittifaklar kaçınılmaz bir hale dönüştü.

Uluslararası anlamda dostumuz yok. Dostluklar neye göre belirleniyor; ben senden şunu alırım, sana da şunu veririm… Böyle dostluk olur mu? Uluslararası antlaşmalar var. Çıkar üzerine ülkeler dostluk kurmazlar. Ben kendimi bildim bileli Pakistan ile dostuz. Dostluk böyle olur.

Herkesin bir düşüncesi vardır. Sandığa gider ve dilediği aday veya partiye oyunu verir. Bu noktada kimsenin söyleyeceği bir şey yok ancak biz diyoruz ki biraz vicdan… Elinizi vicdanınıza koyun. Sizler kendi mahallenizde sevilen, sayılan, sözü dinlenen insanlarsınız. Ahlaki olarak olaylara böyle bakmaya çalışmalısınız. Bizler yıllardır gidişatın iyi olmadığını söyledik ancak vatandaşımıza anlatamadık. Şimdi yeniden İMF ile görüşmelerin başladığını duyuyoruz. Her ne kadar hükümet kanadı yalanlasa da görüştükleri ortada. Ekonomik olarak İMF’ye muhtaç hale gelmişiz. Seçim oldu, ne değişecek? Eğer bu ülkede gerçek demokrasi varsa, iyi yönetemeyenler biraz dinlenir, başkaları göreve gelir. Başarılı olanlar kalır, onlar da yönetmezse başkaları denenir. 16 yıldır tek parti yönetiyor. Şimdi de cephe!..

Sayın Cumhurbaşkanı o kadar aşağılayıcı bir tavır sergiliyor ki, ‘terörist’ diyor! Biz nasıl ki cenazede, düğünde bir araya geliyorsak, siyasi arenada da bir araya gelebilmeliyiz. Görüşlerimiz farklı olabilir ama bir araya gelebilmeliyiz. Tabanda böyle bir ayrışma yok ama yukarıda bizi ayrıştırıyorlar.

Birinci dönemde merkeze, ikinci dönemde kırsala hizmet götüren bir Milas Belediyesi var. Yapılanları unutmamak, vicdanlı ve objektif olmak gerek. Sizlerden beklentimiz budur. Böyle davranmalıyız ki ülkemizdeki değerler kaybolmasın.” 

     

   

   

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis