İYİ Parti’den CHP’ye iade-i ziyaret…

Geçtiğimiz günlerde CHP ilçe yöneticileri, belediye başkanı ve meclis üyesi aday adayları tarafından parti binasında ziyaret edilen İYİ Parti Milas İlçe Yöneticileri, dün CHP İlçe Örgütü’ne iade-i ziyarette bulundular. İttifak konusunda aralarında bir sorun olmadığını belirten her iki ilçe başkanı, genel merkez tarafından kararın bu hafta sonuna kadar açıklanacağını söylediler.

İYİ Parti’den CHP’ye iade-i ziyaret…
  • 06 February 2019, Wednesday 11:39

CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan ziyarete, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da katıldı. İYİ Parti eski ilçe başkanı Mehmet Çayırlı ve arkadaşları tarafından gerçekleştirilen ziyaret için teşekkür eden ve konuklarına ‘hoş geldiniz’ diyen CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe; “Hem yerelde, hem de genel merkezlerimizde ittifak konusunda bir ayrılık yok. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda görüş birliğine varıldı, ilçelerde ise teşkilatlar serbest bırakıldı. Yani her iki parti kendi adayı ve listesiyle seçimlere katılabilir denildi. Ancak ilçelerde ittifak yapılmasının önü de kapatılmadı. Bu anlamda görüşmelerimiz devam ediyor. Tam anlamıyla aramızda bir mutabakat sağlanmış, hiçbir konuda görüş ayrılığımız yoktur” dedi.

Kendilerine nazik karşılama ve ağırlama için teşekkür eden İYİ Parti Milas Eski İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı ise, İlgin Başkan ile aynı görüşleri paylaştıklarını belirterek; “Bizim derdimiz ne başkanlık, ne meclis üyeliği ne de başka bir şeydir. Bizim derdimiz vatanımız, bayrağımız, bölünmez bütünlüğümüz ve milletimizin geleceğidir. Eğer söz konusu vatansa, bizim için gerisi teferruattır.

Siyasi nezaketi elden bırakmadan, kavga-gürültü-gerginlik ortamı yaratmadan 31 Mart seçimlerini de atlatmalıyız. Geçmişten günümüze birçok seçim süreci yaşadık, sandıktan çıkan sonuca da hepimiz saygı gösterdik. Bu seçim de nihai kararı verecek olan Milas halkıdır ve hepimiz de bu karara saygı göstereceğiz. Dolayısıyla kimi zaman sosyal medya aracılığıyla, kimi zaman yapılan açıklamalarla gerginlik yaratmaya, insanları ayrıştırmaya, kutuplaşmaya zorlamanın bir anlamı olmadığını düşünüyoruz.

Bizler her iki partinin yöneticileri olarak görüşmelerimizi yaptık, ittifak konusunda mutabık kaldık ve sonucu da il yöneticilerimiz ve genel merkezimize bildirdik. Muhtemelen bu hafta sonuna kadar sonuç bizlere bildirilecektir. Eğer kendi adayımızı çıkarmamız gerekirse adayımız da hazır, meclis listemiz de… İttifak yapılacaksa da iki parti tarafından hazırlanacak çalışma programı doğrultusunda sahaya iner ve vatandaşımıza inandığımız doğruları anlatırız” dedi.

AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak tarafından ilçe merkezindeki billboardlardaki afişlere değinen İYİ Parti Milas Eski İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı; “Buradan partinin il başkanlığına ve kamuoyuna soruyorum; Eğer ki Sayın Barış Saylak’ın bu afişleri bir seçim stratejisi ise partinin ilkeleri ve ideolojisi nerede? Şahsen ben bir AKP’li seçmen olsam, benim partimin logosunu bile taşımayan birine oy verir miyim? Diğer ilçe ve illerdeki adaylar gururla partisinin logosunu taşırken, hatta genel başkanın fotoğrafının da bulunduğu afişleri gururla taşırken, Sayın Belediye Başkan Adayı Dimyata pirinç almaya giderken, evdeki bulgurdan olur mu acaba diye düşündürüyor bana…

Siyaset duruş işidir… Hasbelkader Barış Bey, olur ya seçimi kazanırsa, bizler onu AKP’li bir belediye başkanı olarak görmeyeceğiz. Çünkü seçildikten sonra bütün Milas halkının başkanı olacaktır ve tarafsız olmak zorundadır. Bu anlamdaki benim ve vatandaşlarımızın da kafasında bazı soru işaretlerini gidermelerini bekliyoruz.

Bu sözlerimi kesinlikle bir sataşma olarak algılamayın. Asla böyle bir niyetim yok. Benim partimden bırakın böyle birini aday yapmayı, o kişiyi üye bile yapmam. Bunlar benim düşüncem, takdir Milas halkınındır” dedi.

Çayırlı’nın ardından tekrar söz alan CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe ise, Muğla tarihinde ilk kez bir il tarım müdürü seçimle belirleniyor dedi. İlçe Başkanı Göktepe; “Milas’ta satılan yerlerle ilgili sürekli bir şeyler söyleyen, belediye başkanımıza sataşana da biz diyoruz ki; bugün davasını satan yarın Milas’ın hepsini satar” dedi.

“Kimsenin sandıktan kaçtığı yok”

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, sosyal medyada Muhammet Tokat ile birlikte başkan adayı olan diğer iki adayın sandığa girmemesi konusunun tartışıldığını, bu konuda yanlış anlamaların olup olmadığının sorulması üzerine şu yanıt geldi:

“Bu konuda aslında gerekli açıklamayı geçmişte yaptım. Yani ortada yanlış anlamaya meydan verecek bir şey yok. Bir kez daha söylemem gerekirse, genel merkezimiz tarafından atama yapıldıktan sonra üç adayımızı bir araya getirmek istedim ancak olmadı. Kendileriyle telefonda görüştüm. Onlar da atama yapıldığını, bundan sonra sandığa girmenin bir anlamı olmadığını ilettiler. Yoksa kimsenin sandıktan kaçtığı falan yok.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık