‘Babam ihmal sonucu öldü’ iddiası

Milas'ta karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yapılan kolonoskopi operasyonunun ardından sabaha kadar şiddetli halsizlik ve ağrı yaşayan 65 yaşındaki Bilal Ünal, hayatını kaybetti. Babasının ani vefatının sebebinin operasyon sonrası yaşanan ihmaller zinciri olduğunu iddia eden Gözde Ünal, hastane ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Özel hastane ise yapılan otopside herhangi bir ihmalin tespit edilmediğini söyledi.

‘Babam ihmal sonucu öldü’ iddiası

Milas'ta yaşayan Gözde Ünal, 26 Ocak'ta hayatını kaybeden 65 yaşındaki babası Bilal Ünal'in ölüm sebebinin ihmal olduğunu iddia etti. Suç duyurusunda bulunduğunu sosyal medya hesabından açıklayan Ünal, babasının karın ağrısı şikayetiyle gittiği özel hastanede sabaha kadar süren ağrısına rağmen geçiştirildiğini öne sürdü.

25 Ocak günü babasının, annesiyle birlikte kendi arabasını kullanarak gittiği hastaneden karnı şiş, yarı baygın ve sürekli kusarak döndüğünü söyleyen Ünal, "Kolonoskopi operasyonundan sonra takılan serum bitince eve gidin demişler, annem halsizliğin yoğun olduğunu sormuş, normal bir durum denilmiş. Fakat akşam babamın kötü durumu artarak devam etti. Akşam aynı hastanenin aciline yetiştirdik. Sonuçları çok kötü geldi. Nöbetçi genel cerraha bildirildi. Genel cerrah yatış vermiş. Fakat bir türlü nöbetçi cerrah gelmedi. Babam 2-3 dakikada bir kusuyordu ve inliyordu." şeklinde konuştu.

Bir süre sonra görevli hemşireye babasının çok kustuğunu ve sürekli ağrıdan kıvrandığını ifade ettiklerini söyleyen Ünal, “Hemşireden, ‘kusması yaptığımız ilaçların etkisinden, merak etmeyin’ cevabını aldık ama tam aksine her geçen dakika babam daha da kötüleşti.  Babam, ‘Kurtarın beni. Bu hastanede doktor yok mu?’ dedi ve bunu gece boyunca kaç kere tekrar etti. Benim elimi tuttu hep ‘Kurtar beni kızım’ dedi. Saat 05.30'da babamın kusmuğu kızıl renk oldu ve babamı yatakta sürekli çevirdik. Hemşireyi aradım ortalıkta yoktu, koridor karanlıktı. Annem gitti hemşireyi aramaya. Uzun bir süre sonra geri döndü ve hemşireyi çağırmak için hemşire odasına gittiğinde hemşirelerin ışığı kapatmış battaniyeyle uyuduklarını söyledi. Şok üstüne şok yaşadık, sanki her şey rüya gibi ama gerçek.” diye konuştu. 

Ünal sözlerini, “8.50’de doktor geldi. Bir süre muayene ettikten sonra, ‘ne yapılacak, babam ne olacak?’ diye sordum. ‘Tedavisine başladık' dedi, seruma bakarak ‘bekleyeceğiz' dedi ve gitti. Bekledik. Babamın bir saat sonra bilinci tamamen kapandı. Satürasyon 82 oldu. Bu halde dahi serviste kaldık yarım saat. Yoğun bakıma aldılar. Aradan yarım saat geçmeden entübe oldu babam.” diyerek sürdürdü.

Daha sonra Plastik Cerrah olan ağabeyinin girişimleriyle babasının Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini söyleyen Ünal, “Saat 17.00 gibi Muğla'ya vardık. Daha acilden giriş yapar yapmaz babamın kalbi durdu, 1 saatten fazla kalp masajı yapıldı; olmadı, babam öldü.” şeklinde konuştu.

Babasının ani vefatıyla sarsılan Gözde Ünal, ihmal olduğunu öne sürdüğü konuları ise şu sözlerle sıraladı: “Babam neden kolonoskopiden sonra o halde eve gönderildi? Kolonoskopi yapan doktorla gece gelmeyen nöbetçi doktor farklıydı, neden kolonoskopiyi yapan doktor işlemden sonra bir daha babamı görmedi? Babama neden akşam acilde nöbetçi cerrah gelip bakmadı? Neden sabah 9'a kadar bekletti? Babamı neden öylece inlete inlete ölüme terk ettiler? Babamı kaybettikten sonraki gün şikayetlerimizi savcılık, CİMER, Muğla Tabip Odası, İl Sağlık Müdürlüğüne yaptık."

HASTANEDEN AÇIKLAMA

İddiaların hedefindeki özel hastane ise, önümüzdeki günlerde bir kamuoyu açıklaması düzenleyeceklerini belirterek, “Yapılan otopsi sonucunda hastanın ölümünün hastanemizde uygulanan hiçbir işlemle ilgisi olmadığı öğrenilmiştir. Başhekimliğimiz ileriki günlerde daha detaylı açıklama yapacaktır.” denildi. Gözde Ünal ise, "Babam otopsiden kanser de çıkabilir. Biz kolonoskopi operasyonuna hiçbir şey demiyoruz. Bizim sorumuz neden hiç ilgilenilmedi? Resmen ölüme terk edildi. Hastane bizim ifadelerimizi yanlış da anlamış olabilir. Bizimle hiç iletişime geçmedikleri için neyden de şikayetçi olduğumuzu bile bilmiyor olabilirler. Belki de dava dosyasıyla öğrenecektir…" diye konuştu. Ünal ayrıca, özel hastanenin ifade ettiği otopsi sonucunun kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık