Başkan Tokat gazetecilerle buluştu..

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bugün sabah Milas’ta görev yapan gazetecilerle Adres Café’de, kahvaltıda buluştu. Pandemi döneminde uzun zamandır bir araya gelemediklerini belirten Başkan Tokat, “Bu buluşmamızda belli bir konu yok, uzun zamandır bir araya gelememiştik, hem kahvaltımızı yapalım, hem de sohbet edelim dedik. Bundan sonra belli aralıklarla da olsa bir araya gelerek, Milasımızın gündemiyle ilgili sohbet etmek, sorunları ve çözüm yollarını konuşmayı planlıyoruz” dedi.

Başkan Tokat gazetecilerle buluştu..

Yeni Başkan Yardımcıları Cüneyt İlter ve Gülşen Gökçe’nin de hazır bulunduğu buluşmaya, bir ara CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da uğradı.

Suat Özcan, bu günlerde, Genel Başkan’ın görevlendirmesiyle, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve kendisinin, bölgemizdeki KOBİ’ler ve Ticaret ve Sanayi Odaları’yla ilgili görüşmeler yaparak, KOBİ’lerin pandemi koşullarındaki sorun ve taleplerini dinlediklerini, bunları bir rapor haline getirerek Genel Merkeze sunacaklarını ve partinin bu raporlar ışığında politika ve çözüm önerileri geliştireceği bilgisini verdi. Daha sonra da programını devam ettirmek için ayrıldı.

Başkanla buluşmanın gündemi Milas olunca, son yağışlarda yine en çok sorunun çıktığı çevre yolunu sorduk elbette.. Başkan Tokat, “biliyorsunuz, göreve geldiğim günden bu yana, 10 yılı aşkın bir zamandır, çevre yolumuzun yapımı için girişimlerde bulundum, projeler hazırladım. Nihayet, 5 km’lik çevre yolumuzun yapımı işi karayollarınca ihale edildi. Ancak bu pandemic döneminde, bu sefer de ödenek verilemediğinden yapılamıyor. İşte son yağmurlarda da en sıkıntılı yerler, çevre yolu ve çevresiydi. Çünkü çevre yolumuz, alt yapısıyla birlikte yapılıp, alt yapısı da Milas altyapısına entegre edilmeden, bu su birikmelerinin, evlerin alt katlarını su basmasının önüne geçmek mümkün değil. Vatandaş çoğu kez de bu gerçeği bilmediği için bizi sorumlu tutuyor. Oysa çevre yolu, kentin içinden geçmesine karşın, bizim giremediğimiz bir konu. Tamamen Karayolları’nın yetki alanında. Şimdi bir an once ödenek ayrılmasını ve çevre yolunun altyapısı ile bitirilmesini bekliyoruz” dedi.

Başkan Tokat’a bir başka sorumuz ise, Bodrum-Milas yolundan yeni hastaneye yapılması gereken kavşak düzenlemesi konusuydu. “Bu konuda bir gelişme var mı?” sorumuza, Başkan Tokat, “en son Bakanımızın ziyareti sırasında kendisine burada karayollarınca bir brifing verildi. Biz de oradaydık. Ne olması gerektiği anlatıldı. Ancak ondan beri yeni bir bilgi gelmedi bize” cevabını verdi.

KÜLTÜR MERKEZİ VE CEM EVİ’NDE GELİŞME VAR..

Başkan Tokat, bu arada, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Milas’ta yapacağı Kültür Merkezi’nin projesinin hazırlandığını ve yakın zamanda yapımına başlanacağını bildirirken, yıllardır çalışması yapılan Cemevi konusunda da olumlu gelişmeler olduğunu, Güneş Mahallesi’ndeki Yunus Emre Parkı yanında yapılacak olan Cemevi’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla projesinin hazırlandığını, belki de bölgenin ve hatta ülkenin amacına en uygun bir şekilde projelendirilen bir Cemevi olacağı bilgisini paylaştı ve inşasına yakın zamanda Milas Belediyesince başlanacağını duyurdu.

BELEDİYE’NİN SANAT VE KÜLTÜREL FAALİYETLERİ

Pandemi döneminde Türkiye’de belediyelerin halka sunduğu hizmetlerle adeta tarih yazdığına işaret eden Başkan Tokat, Milas Belediyesi’nin de sosyal belediyecilik anlayışı ile örnek projeler ve çalışmalara devam ettiğini kaydetti.

Başkan Tokat, Belediye Özel Kalem Birimi’nde ve Kültür Müdürlüğü düzleminde yeni düzenlemeler yapıldığını da belirterek, pandemi döneminde önemli bir faaliyet olarak çocuklarımızın eğitimine katkı sunmak adına, Dijital Sınıf uygulamasının internet üzerinden hizmete sokulduğunu belirterek, “tamamen ücretsiz olan bu uygulamamız için, vatandaşların belediyemiz internet sitesi üzerinden şifre alması gerekiyor. Ondan sonra dijital derslerimizi takip edebilecekler. Ayrıca, konularında uzman öğretmenlerimizi de bu kapsamda istihdam ediyoruz. Canlı soru-cevaplar şeklinde de, programlarımızla, çocuklarımızın derslerini daha iyi kavramalarını sağlayacağız” dedi.

Başkan Tokat, Tiyatro ve Müzik konularında Belediye’de istihdam edilen eğitmenler eliyle tiyatronun kurumsal olarak devam edeceğini, en kısa zamanda da bir belediye bandosu kurmak istediklerini belirtti.

“LABRANDA MARKASINI HEP BİRLİKTE BÜYÜTMELİYİZ”

Labranda Su markasının özelde Muğla, genelde Türkiye için önemli bir atılım olduğunu ifade eden Başkan Tokat, “Labranda Su Fabrikası’na önemli yatırımlarımızı tamamladık ve ürün çeşitliliğimizi arttırdık. Bu markayı hep birlikte büyütmeliyiz. Özellikle işletmelerimizden kişisel talebim, iş yerlerinde Labranda Su kullanmaları ve bu markayı teşvik etmeleridir.” dedi. Bodrum Belediyesi ile kardeş belediye olunduğunun altını çizen Tokat, bu çerçevede Bodrum Belediyesi’nin işletmelerinde Labranda Su satılacağını aktardı. Ürün çeşitliliğinin arttığını ve bu noktada bir geri dönüşüm faaliyetinin de açığa çıktığını ifade eden Başkan Tokat, Milas’ın belirli bölgelerine geri dönüşüm kutuları koyulacağını aktardı.

“BELEDİYELER SİZİN EVİNİZ”

Belediye bünyesinde birimlerin yenilendiğini ve yeni dönemde daha güçlü bir yapıda hareket edileceğini aktaran Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, “Belediyeler, vatandaşlarımızın evleridir, onların yuvalarıdır. Biz Milas Belediyesi olarak her anlamda hemşehrilerimize hizmet götürme noktasında etkin bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık