Başkan Tokat’tan, başkan Adayı Saylak’a gönderme!..

CHP Milas İlçe Örgütü binasında bu hafta Salı toplantısının bir yenisi daha gerçekleşti. Toplantıda Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve İlçe Başkanı İlgin Göktepe gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Tokat’tan, başkan Adayı Saylak’a gönderme!..

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı İlgin Göktepe; 20 Ocak tarihinde yapmış olduğumuz eğilim yoklamasının akabinde sıralamamız ve yedek sıralama belli oldu. Yine hep beraber hareket ettiğimizi görmekten çok mutluyuz. Seçilen, seçilmeyen, partiye gönül vermiş herkesin birlikte yürümek istediğini gördük. Kendileriyle bir araya gelerek, fikirlerini aldığımız bir toplantı gerçekleştirdik.

Toplantının akabinde mali ve seçim komitelerinin oluşturulup artık sahaya çıkılması gerektiğini paylaştık. Programı önümüzdeki günlerde sizlere bildireceğiz… Çıkacağımız programlarda hepinizi görmek istiyorum çünkü oluşturacağımız görüntü çok önemli. Karşımızda iktidar gücünü kullanmaya çalışan, despot bir örgüt var. Zenginler kulübü ile yarışıyoruz. Biz bunu çok çalışarak, insanlara ulaşarak, iyi niyetimizle, güvenimizle, kapatabiliriz” dedi.

İlçe Başkanı Göktepe’nin ardından söz alan Muğla Milletvekili Suat Özcan ise; “Bu yıl, aşırı yağış ve fırtına, hortum nedeniyle coğrafyamız zor bir dönem geçiriyor. Birçok mahallemizde zararlar var ve iki kardeşimizin yaşamını kaybetmiş olması bizi son derece üzdü. Kardeşlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum” diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

 “Son açıklanan rakamlara göre açlık sınırının 2 bin 8 lira, yoksulluk sınırının 6 bin 543 lira olması, ülkemizin ekonomideki geldiği noktayı göstermektedir. Ekonomistler, ekonomik krizin daha devam edeceğini, işsizlik ve enflasyonun daha da artacağını öngörüyorlar. Eğer enflasyonda ve işsizlik rakamlarında düşme olursa, bilin ki rakamlarla oynanmış olması söz konusu diyorlar. Bir yılda tarımda 264 bin kişi, İmalat sanayinde 188 bin kişi, inşaatta 243 bin kişi, idari ve destek hizmetlerinde 700 bin, kamu ve savunma sektöründe ise 484 bin kişi işsiz kalmış. Görüyoruz ki bu seçimlere de ekonomi damga vuracak. Görüyoruz ki iktidar partilerinin adayları şunu yapacağız, bunu yapacağız diye bol keseden atıyorlar ama bol keseden attıkları gibi olmayacak bu iş. Eğer askeri tesisler, fabrikalar satılma durumuna geliniyorsa, hükümetin kaynakları son derece azalmış demektir. Her söylenenin de seçim vaadinden öteye gidemeyeceğini bilelim. 16 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde, bizim belediye başkanlarımız yokluk ve baskı içerisinde, belediye hizmetlerini en iyi şekilde yürüttüler. Uluslararası belediyecilik anlamında değerlendirme yapan şirketler, yaşanabilir kentler anlamında, ilk 10’da Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerinin yönetiminde olan yerleri gösteriyorlar…

Genel Başkanımız; ‘Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerde, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, okula kıyafetsiz, sokağa botsuz, sınava kalemsiz, evine servissiz gitmeyecek’ dedi. Bu ne demek? Cumhuriyet Halk Parti felsefesinin belediyeler ile sosyal devlet kavramının uygulanıp, yaşama geçirilmesi demek. Zaten şimdiye kadar uygulamıştır, biraz daha geliştirerek uygulamaya devam edecektir. Bunu bu şekilde bilip başkanlarımıza, adaylarımıza sahip çıkmamız lazım.”

Özcan açıklamalarının son bölümünde ise ülke gündemine dair çeşitli konularda açıklamada bulundu.

Milletvekili Özcan’ın ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, yerel gündeme ilişkin bazı değerlendirmelerde bulunarak, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Milas halkının sandıkta gereğini yapacağından hiç kuşkum yok dedi ve şöyle devam etti:

“20 Ocak’ta bütün üyelerimizin katılımıyla yapılan eğilim yoklamasıyla Cumhuriyet Halk Partisi Milas tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Bu meşakkatli ve zor görevini başarıyla yerine getiren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum…

İlçemizde, bölgemizde yaşanan sel felaketinin can ve mal kaybına sebep olması bizleri çok üzdü. Yaşanan sıkıntılarda halkımızın yanında olmaya gayret gösterdik. Vatandaşımızın yanında yine belediyelerimiz vardı… Çevremizde yaşanan bu olumsuzluklar, bizlerin de bir yandan yapılanı tam olarak değerlendirmesi bakımından önemlidir. İlçemizde yapılan bilinçli ve akıllı yatırımlar sayesinde çok önemli sorunlar yaşanmadan bu sürecin geçirilmekte olduğunun takdirini Milas halkına bırakıyorum. Milas merkezde ufak tefek bazı sorunlar dışında hiçbir sorun yaşanmamıştır. Alt yapısıyla üst yapısıyla, göz boyama kaygısı taşımadan, bu ilçenin halkının 100 yıllık geleceğini düşünerek yapılmış bilinçli yatırımların sefasını Milas halkı sürmeye başlamıştır. Alt yapı çalışmaları sırasında çok büyük tepkilerle karşılaşmıştık ama cefayı çektik, sefa da sürülecektir. Kırsal mahallelere yapılan yatırımlar bakımından da Milas Belediyesi önder ve öncü belediyedir.

Bizim mal satma ve borçlanma dışında başka çaremiz yoktu. Şimdi seçimden sonra yeni çareler devreye girmek durumunda. Çünkü 5 yıllık tasarlanan süre 2023’e kadar uzadı. Son günlerde, arazi satışları ile ilgili haksız spekülasyonlar yaratılmaya çalışılıyor ve vatandaş bu konuda yanıltılmaya çalışılıyor. Bizim bu konuda her şeyimiz basının ve toplumun önünde yapılıyor. Son ihaleler de basının önünde gerçekleşti. On civarında bir taşınmaz satışı gerçekleşti. Yani öyle sanıldığı gibi Milas malları çatır-çutur satılmıyor, yani satmak istesen bile satılmıyor. Bizim amacımız müflis tüccar gibi mal satışı değildir. Bizim amacımız bu geçiş sürecinde hem belediye gemisini yüzdürmek, hem de bu zeytinlik ve arazilerin vatandaş ile buluşturularak işlenmesini sağlamaktır. Biz birçok bölgede değerli yerlerin satılmamasına özen gösteriyoruz. Aday arkadaşlardan bir tanesi seçildiği takdirde bir metre dahi yer satmayacağım diye ifade ediyor. Ben buradan sormak istiyorum. Örneğin: Bir arkadaşımız Güllük’te işlettiği bir yerin imar barışından yararlanmak sureti ile kendisine satışını yapmadığım için, sırf bu gerekçeyle AKP’ye gitti meclis üyesi adayı oldu. Yani Muhammet Tokat’a seçimi kaybettireceğim ve bu yeri daha sonra alacağım diye. Ben Güllük’te çok değerli bir yer olduğu için ve milletin ahını almayayım diye. Böyle bir ihtimal gözükmüyor ama netice itibari ile o arkadaşa sormak lazım. Eğer başkan olursan o yeri meclis üyesi adayı olan arkadaşa satacak mısın, satmayacak mısın? Buna bir cevap bekliyorum.

İlçe belediyelerinin hizmet edememesi adına, kaynakları elinden alınıyorsa, benim bunu kırmaya yönelik her hamlem vatandaş nezdinde önemlidir ve değerlidir. Çünkü ben hizmet yapmak için buna başvuruyorum. Şimdiye kadar hiçbir şart bizi vatandaşa hizmetten alıkoyamadı. Bizim Milas’ta yapılanlarla ilgili halkımızın sağduyusuna ve inancına güvencimiz tamdır, sandıkta bunu en iyi şekilde değerlendireceğinden de kuşkumuz bulunmamaktadır.”

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 2 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık