Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat’tan gazilere tebrik ziyareti

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, düzenlenen törenle Milli Mücadele Madalyası ve Beratı alan gazilerimizi ziyaret ederek tebrik etti. 

Başkan Tokat’tan gazilere tebrik ziyareti
  • 11 December 2019, Wednesday 9:53

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, beraberinde Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu ve Mehmet Çayırlı ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban ve gazilerimize ziyarette bulundu. Madalya ve berat alan gazilerimizi tebrik eden Başkan Tokat, Başkan Sarban’a çiçek, çikolata ve Atatürk portresi takdim ederek kutlamada bulundu.
Başkan Sarban da Başkan Tokat’a gazi kalpağı ve kravat iğnesi hediye etti.
Madalya ve berat törenin önemine işaret ederek açıklamada bulunan Başkan Tokat, “Devletimizin gösterdiği gerçekten büyük bir kadirşinaslıktır. Sizler hatta sizlerden sonra torunlarınız bu madalyayı onurla taşıyacaklar. Gazilik çok önemli bir mertebedir. Gazilerin kıymetini bilmek, sahip çıkmak, destek olmak, onlarla her zaman yakın ve sıcak ilişkiler içerisinde bulunmak gerekir. Size olan minnetimiz, vefa borcumuz, saygımız bunu gerektirir. Bu vesileyle sizleri bir kez daha kutlamak istiyorum. Aynı sizler gibi biz de onurlu ve gururluyuz. Bu madalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin devletimiz aracılığıyla size takdimidir. Ben de geçen yıl Kıbrıs ziyaretimde, Mehmet başkanımız özellikle bunu rica etmişlerdi. Gerek meclis başkanımızla, ilgili bakanlarımızla dairelerle bu madalya meselesini konuşmuştuk. Onlar da Türkiye Cumhuriyeti ile iletişime geçerek bu işi hızlandırma konusunda önemli katkılarda bulundular. Bir yıl geçmesinden sonra madalyalara kavuşmuş oldunuz. Kıbrıs Barış Harekatı gerçekten çok önemli. Hem oradaki soydaşlarımız ve ülkemiz açısından tarihe geçen çok önemli bir harekattır. Bu vesileyle Kıbrıs’a barış götüren, bu harekatının gerçekleşmesine katkı sunan devlet büyüklerimize, ordumuza, kahraman gazilerimize ve şehitlerimize saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz. Onlar sayesinde bugün soydaşlarımız bağımsız ve hür olarak yaşıyorlar. Dünya tanımamak da dirense de bir devletleri var. Türkiye Cumhuriyetinin garantörlüğünde yaşamlarını devam ettiriyorlar. Canınızı hiçe sayarak orada tarihe not düştünüz. Hem sizlere hem de Kıbrıs Türkü'nün özgürce yaşamasını sağlayan Dr. Fazıl Küçük’lerden, Rauf Denktaş’lardan ve bu büyük harekatının gerçekleştirilmesini sağlayan dönemin devlet yöneticilerinden Cumhurbaşkanımız Fahri Korutürk'ten başlayarak Başbakanımız Bülent Ecevit'ten, Genel Kurmay Başkanımız Semih Sancar'dan ve sorumluluk inisiyatif yüklenmiş devlet büyüklerimize saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda ilerleyen sizleri tebrik ediyorum. Sizler sayesinde Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kardeşçe yaşamlarını sürdürüyor. Şehitlerimizi rahmetle anmakla birlikte, tüm gazilerimize sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.” dedi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban da gazilerin her zaman yanında olan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a desteklerinden ve nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis