Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Vali Hanım, Bahçeburun’da “Vali Hanım Çileği” üreticileriyle buluştu..

Muğla’da 301 dekarlık arazide 20 milyon çilek geliri elde edilmiş..

Vali Hanım, Bahçeburun’da “Vali Hanım Çileği” üreticileriyle buluştu..
  • 11 December 2019, Wednesday 9:51

Muğla Valiliğinin desteğiyle devam eden ve İl Tarım Müdürlüğü’nce yürütülen "4. Etap Vali Hanım Çileği Projesi" kapsamında, Milas'ta 14 da.'lık araziye Vali Hanım çileği dikildi.
Etkinlik, Milaslı Gazilere madalyalarının verilmesi töreninden sonra Muğla Valisi Esengül Civelek ve protokol üyelerinin gittikleri Bahçeburun Mahallesi’nde gerçekleştirildi.
Burada açılış konuşmasını yapan Bahçeburun Muhtarı Mustafa ÇAMLIBEL; Vali Hanıma ve beraberinde katılan protokole mahallemize hoş geldiniz diyerek, Vali Hanıma özellikle kadın üreticilerimizi destekledikleri için teşekkürlerini sundu. Muhtarın ardından çilek yetiştiriciliği yapan kadın üreticilerden; Sevinç TUNCER, Zerrin ŞENGÖR ve Fatma KOCABAŞ ta söz alarak, Vali hanıma desteklerinden dolayı teşekkürlerini dile getirdiler.
“Vali Hanım Çileği Projesi”nin 4. Etabının gerçekleştirildiği etkinlikte 14 dekar alana San Andreas, Rubygem ve Albion cinsi çilek fidelerinin dikimi gerçekleştirildi. 
Etkinlikte konuşan Vali Civelek, Halk arasında Vali Hanım Çileği olarak bilinen San Andreas,  Rubygem ve Albion cinsi çilek türünden oluşan çilek üretim projesinin Muğla için yaşama geçirilen yeni bir tarımsal ürün üretimi olduğunu ifade etti.
Vali Civelek, son 2 yılda Valilik olarak Seydikemer, Köyceğiz, Marmaris, Datça, Ula, Menteşe, Kavaklıdere, Yatağan ve Milas ilçelerinde 134 üreticiye yaklaşık 1 milyon 650 bin çilek fidesi hibe ettiklerini ve 301.5 dekar çilek bahçesi oluşturduklarını aktardı.
Çilek üretimine yoğun talep olduğunu söyleyen Vali Civelek, “Verimi, kalitesi yüksek, dayanıklı; aroması ve lezzeti mükemmel olan çilek üretimine yoğun bir talep bulunmaktadır. Getirisi, katma değeri yüksek olan çilek üretimimiz üreticilerimizin her dönem itibariyle yüzünü güldürmekte, yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine, refah seviyelerinin yükseltilmesine ve özellikle de kırsal alanda kadınlarımızın sosyo-ekonomik konumunun güçlendirilmesine önemli katkı sağlamaktadır. Şu an için ülkemizde hiç bir tarımsal ürün yoktur ki dekar başına net 50 bin lira gelir getirsin.  Çilek dikiminin, çilek projesinin Bahçeburunlu hemşerilerime bol bereketler, kazançlar getirmesinin diliyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” Diye konuştu.
Çilek dikim etkinliğinin ardından Vali Civelek, Milas ilçesi Bahçeburun Mahallesinde domates, biber, marul vb. sebzelerinin fidan üretimi yapan genç çiftçi Özge Kabaca’nın serasını ziyaret etti.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis