BAŞKAN TOKAT'TAN GÜLLÜK ZİYARETİ

Milas Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhammet Tokat seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlere tüm hızıyla devam ediyor. Önceki gün Güllük Mahallesi’nde esnaf ziyareti yapan Başkan Tokat, ziyaretlerinin ardından Güllük Cumhuriyet Halk Partisi seçim bürosu açılışına katıldı. Açılışın ardından halka hitaben konuşma yaptı.

BAŞKAN TOKAT'TAN GÜLLÜK ZİYARETİ

Gerçekleşen Güllük programına; CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, CHP İlçe yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur, Millet İttifakı listesinde meclis üyesi olarak yer alan isimler ve İYİ Parti ilçe yöneticileri eşlik etti.

Tüm gün boyunca süren ziyaretlerde esnaf ve vatandaşın görüş ve önerilerini alan Başkan Tokat vatandaşı çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Ziyaretlerin ardından seçim bürosu açılışına geçen Başkan Tokat Millet İttifakı ortakları ile açılış öncesi yaptığı kısa konuşmasında; “Bu güzel etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan vekilimiz Süleyman Girgin’e; katılım sağlayarak bizlere onur, moral güç verdiğiniz için hepinize teker teker teşekkür ediyorum. Sabahtan bu yana esnafımızı dolaşıyoruz.  Bize göstermiş oldukları ilgi ve desteğe gerçekten şükranlarımı sunuyorum. Bu güveni ve desteği boşa çıkartmayacağız. Bana güvenenlere, beni destekleyenlere asla ihanet etmeyeceğim. İnşallah 31 Mart akşamı da zaferimizi hep birlikte kutlayacağız” dedi.

Açılışın ardından program kapsamındaki halka konuşmasını yapmak için ittifak ekibiyle Belediye Çay Bahçesine geçen Başkan Tokat’a, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ve eski Dönem Milletvekili Fevzi Topuz da eşlik etti. Açılış konuşmasını yaptıktan sonra sözü İYİ Parti Temsilcisi Av. Gürsel İnce’ye bıraktı. İnce konuşmalarında; “Bizim önceliğimiz Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini korumaktır. Tek adam rejiminin ülkemize ne kadar büyük zararlar verebileceğini yakın zamanda gördük. Ülkede beka sorunu diye bir şey yoktur. Muhtar seçeceğimiz bir seçimin ülkenin bekasıyla ne alakası olabilir. İnsanların milli duygularını sömüren bir anlayışın bizleri kandırmasına izin vermeyeceğiz. Bu yüzden ortak değerlerimiz adına yapmış olduğumuz ittifak, parlamenter sistemi tekrar kazanıncaya kadar devam edecektir” dedi.

İnce’nin ardından söz alan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; “Ülkede beka problemi varsa bu ekonomi alanında vardır. Ülkemiz ekonomik krizdedir. Üreticimiz bitme noktasına gelmiştir. Ucuza mal almak için yurt dışından ülkemize giren her şey bizim zararımızdır. Kimseden partisini değişmesini istemiyoruz, böyle bir şey demek de haddimiz değil zaten. Ama gelin ülkemizin içinde bulunduğu şu durumdan rahatsız olduğumuzu söyleyelim, biraz iktidarın kulağını çekelim, Muğla’mızı talan ve rant zihniyetine bırakmayalım” diyerek Millet İttifakı’na hem Milas’ta, hem de Muğla’da destek istedi.

“HALKIM İÇİN BANA VERİLMİŞ İMTİYAZI ASLA ÖZEL BİR ŞİRKETE DEVRETMEM”

Vekil Girgin’in konuşmasının ardından konuşan Başkan Tokat ise Büyükşehir Yasası hakkında bilgilendirerek yasayı, olumlu ve olumsuz taraflarıyla ele aldı. Projesi biten ve devam etmekte olan çalışmalarından bahseden Tokat şöyle devam etti:

“Halkı doğru bilgilendirmek adına Benim Milas’ta yaptığım ve Güllük’te yapılan altyapıya bir bakın. İkisi arasındaki farkı göreceksiniz. Milas’taki altyapı tıkır tıkır çalışıyor ama Güllük’teki altyapı ise kabulü bile yapılamayacak kadar bozuk; mahkemelik olmuş, halka illallah dedirtmiş bir altyapıdır. İşte CHP’li belediyelerle AKP’li belediyelerin hizmet farkı buradadır.”

Büyükşehir yasasıyla gelirlerin ilçe belediyelerden alınmasını hiçbir zaman mazeret olarak göstermediklerini belirten Başkan Tokat; “Önümüzdeki dönemde köylerdeki rahatlamadan sonra daha çok beldelerimize ağırlık verdiğimiz bir dönem olacaktır. Güllük sahil projemizi devreye sokacağız. Hem turizm hem de gelişim açısından önem verdiğimiz bir projedir. Güllük Pazar yeri projemizi en kısa zamanda devreye sokacağız” dedi.

“HALKIN KADERİYLE OYNATMAYIZ”

Güllük'te yaşanan su sorununa değinen başkan, bu su sorununun temel sebebi imtiyaz devri olmuş olmasıdır. 35 yıllığına Güllük’ün suyu özel bir şirkete imtiyaz devri ile verilmiştir. Aramızdaki farkı bilmeniz için söylüyorum, benim de görev yaptığım süre içerisinde güya ilçemize menfaati olacakmış diye birçok imtiyaz teklifi ile gelindi, altyapı için bile teklif edildi, ama yapmadım. Ve tavrım aynen şu şekilde oldu; Bu imtiyaz, halkım için bana verilmiş imtiyazdır. Ben halkım için bana verilen bu imtiyazı hiçbir şekilde özel bir şirkete devredemem.”

“HAYALİ PROJELER VE KISA SÜRELİ SİYASET BİZİM İŞİMİZ DEĞİL”

Yapılan işlerin halka hizmet gibi gözükerek ilerleyen süreçlerde aslında halkın zararına sonuçlar doğuracağını belirten Başkan Tokat; “Bunun adı halkın kaderiyle oynamaktır, biz hiçbir zaman bunu yapmadık yaptırmayız. Hayali projelerle kısa süreli siyaset bizim işimiz değil, halkımız gerekli cevabı sandıkta verecektir”

Hiçbir menfaat için; dürüstlükten, hizmet etmekten ve cumhuriyet yolundan vazgeçmeyeceğini söyleyen Tokat; halka katılımı ve açık desteği teşekkür ederek konuşmalarını bitirdi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık