Behçet Saatcı: “Adaylığım, dipten dibe bir hareketi başlattı…”

3 dönem Fethiye Belediye Başkanlığını yapan, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde ise bağımsız Muğla Belediye Başkan Adayı olan Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında 2 günlük bir program için Milas’a geldi. İlk gün ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Saatcı, ikinci gün ise basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Muğla için düşüncelerini aktardı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Behçet Saatcı: “Adaylığım, dipten dibe bir hareketi başlattı…”

İlçemize bağlı Menteş Mahallesi’ndeki Esinti Restaurant’ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Muğlalı seçmenin en çok merak ettiği sorulara da yanıt verdi.

5 kez seçime girmiş biri olarak, seçim psikolojisini çok iyi bildiğini söyleyerek adaylığı konusunda kısa bir açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı ve 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Behçet Saatcı; “Benim için Muğla’nın bir bölümünde var, bir bölümünde yok diyorlar. 2 gündür Milas’tayım. Sözde benim tanınmadığım, yok olarak görüldüğüm Milas’ta karşılaştığım manzara o kadar güzel ki, eğer yok denilen yer böyle ise, var olduğumuz yerleri artık siz düşünün” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti:

“Milas, Muğla’nın en büyük ilçelerinden biri… Muğla siyasetinde her zaman belirleyici bir ilçe olmuştur. İki gündür gittiğim her yerde ilçenin temel sorunlarından bahsedildi. Şu anda sadece seçmenden oy istemek için gitmiyor, aynı zamanda bu görev bize tevdi edilirse bir anlamda 1 Nisan sonrasındaki çalışma programını da şekillendiriyoruz. Örneğin dün sivil toplum kuruluşlarından bir olan ve 14 bin üyesi bulanan Milas Ziraat Odası Başkanı Sayın İsmail Atıcı ile oldukça verimli bir görüşme yaptım. Buradan Sayın Atıcı’ya çok teşekkür ediyorum. Milaslı çiftçi gerçekten bu işin ehli birini göreve getirmiş. Nitekim uzun yıllardır da başkanlık yapan birisi.. Bir diğer STK temsilcimiz Şoförler Odası Başkanı Sayın Nurol Paskal ile ilçenin ulaşımdaki problemlerini konuştuk. Kendi alanında oldukça deneyimli bir başkan olan Sayın Paskal’dan, sorunun ana kaynağını öğrenme ve daha iyi anlama fırsatı buldum.

Ören’in altyapı, Güllük’ün su problemi var. İnsanlar neredeyse ev kirası kadar su faturası ödüyor. Bütün bu sorunları not ettik ve nasıl çözüme kavuşacağını planlamaya başladık.

Bugün aslında ben fazla bir şey söylemeyeceğim. Varsa sizlerin, her türlü sorusunu yanıtlamaya hazırım.”

Bir başka partinin ve adayının kazanması için ortaya çıktığı iddialarını sorduğumuz Başkan Saatcı, oldukça sert bir yanıt verdi. Başkan Saatcı; “Benim bir proje olduğumu, birilerinin başkanlık yolunda önünü açmam için aday olduğumu ileri sürenler, böyle düşünmek ve söylemekle acaba kimin değirmenine su taşıyorlar? Öncelikle bu iddiayı ispatlamak zorundalar. Paramız, pulumuz yok… Başkaları gibi hiçbir otobüs ya da kamyon firması bize kampanya aracı tahsis etmedi… Muğla merkez ve ilçelerde dolaşan araçlarımızın çoğu bizim can dostu arkadaşlarımız tarafından hem de hiçbir karşılık beklemeden tahsis edilen araçlardır. Böyle bir proje adayı gördünüz mü? Tüm bunlar birilerinin altındaki koltuğun kaydığını görüp, kapıldığı telaştır. Bağımsız aday oluşumun gerçek nedeni, Muğla siyasetinde bir şeylerin artık değişmesi gerektiği, genel başkanların talimat döneminin son bulması, hak eden ve toplum tarafından kabul görmüş adayların halka hizmet için aday gösterilmesi gerektiğini göstermektir. Modern ve çağdaş demokrasilerde olduğu gibi ülkemizde, Muğla’mızda halkın adaylarının işbaşına gelmesi gerektiğini anlatmak içindir” diyerek, bazı rakiplerinin kendi adaylığı için söylediklerinin hiçbir dayanağı olmadığını vurguladı.

“Siyaset ‘gel-git’leri kabul etmez”

Birkaç ay önce Bodrum Belediye Başkanı ve aynı zamanda Demokrat Parti’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Kocadon ile birlikte hareket ettiği söylemlerinin yayıldığı hatırlatılarak, böyle bir birliktelik gerçekte yaşandı mı? Diye sorulan bir soruya Başkan Saatcı şöyle yanıt verdi:

“Sayın Mehmet Kocadon benim kardeşimdir. Ne dün, ne bugün, ne de yarın benim ağzımdan onunla ilgili asla olumsuz bir söz duyamazsınız. Kendisi büyükşehir adaylığını çok önceden dillendirmişti. Fethiye’ye geldiğinde ise basın mensuplarının ve kalabalık bir topluluğun önünde açıkça destek verdiğimi belirtmiştim. Eğer Sayın Kocadon veya Sayın Oral Karakaya Muğla’dan aday gösterilseydi ben kesinlikle aday olmaz, bu isimlerle birlikte hareket ederdim. Ancak Sayın Kocadon, çok medcezir yani gel-git yaşadı. Son güne kadar Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisini Bodrum’dan aday göstereceğini düşünerek bekledi. Ben de bu süreçte yine hem basın yoluyla, hem de kendi sosyal medya hesabımdan bu konudaki düşüncelerimi açıklayacağım bir tarih ilan etmiştim. Son ana kadar bekledim ancak Sayın Kocadon’dan net bir cevap gelmedi. Dolayısıyla biz de verdiğimiz sözün ardında durmak zorundaydık ve adaylığımızı açıkladık.”

“Belediye Başkanları benim çalışma arkadaşlarım olacak”

Arkasında kendisi için çalışacak bir teşkilat mensuplarının olmamasının yani bağımsız aday olmasının kendisi için bir dezavantaj olup olmadığının sorulmasına üzerine de Başkan Adayı Behçet Saatcı; “İlk bakıldığında öyle gibi görünüyor. Dahası, benim Yatağan, Milas ve Bodrum’da tanınmadığım öne sürülüyor ancak adaylığımızın ardından gittiğim her yerde, benimle ilk kez karşılaşan insanların bile ne kadar samimi ve içten bir yaklaşımla olduğunu gördüğümde, böyle bir dezavantajın olmadığını, tam terinse bir avantaj olduğuna kanaat getirdim.

Bizimle yolda karşılaşan birçok insan, Bodrum’da, Milas’ta önümüze düşüp bizi gideceğimiz yere götürüyor. Bir anlamda gönüllü yapıyorlar bunu. Bizden hiçbir beklentileri, menfaat ya da çıkarları yok. Belki benimle hiç tanışmamışlar ancak 3 dönem Fethiye’de belediye başkanlığı yapmam, her hangi bir nedenle Fethiye’ye gelip gittikçe orada nasıl bir değişimin yaşandığını gördükleri için bizi başarılı bir belediye başkanı olarak kabul ediyor ve aynı değişimi Muğla’da da yapacağımız düşüncesiyle bize destek oluyorlar.

Bugün Milas’ın sorunlarını, artı veya eksilerini Muhammet Başkan kadar bilemem veya Bodrum’u Mehmet Kocadon kadar bilme şansım yok. Dolayısıyla eğer Muğlalı hemşehrilerim bana bu görevi tevdi ederse, seçimlerin hemen ardından hızlı bir şekilde ilçeleri gezecek, başkanlarla görüşecek, bu süreçte benim de edindiğim bilgiler doğrultusunda ilçelerin sorunlarını hızlı bir şekilde çözmeye başlayacağız.”

“Mahkeme kararı ile ilçe belediyelerinden alınanları geri iade edeceğim”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından Fethiye Belediyesi’nin mahkemeye verildiği doğru mu? Verildiyse neden? Sorusuna Başkan Saatcı şu yanıtı verdi:

“Evet doğrudur. 2014 yılı öncesinde başladığımız bazı projeleri, 2014 sonrasında tamamladık. Bu süreçte Sayın Gürün bu projeyi sahiplenmek istedi. Biz hayır deyince de mahkemeye gitti. Sadece Fethiye’de değil, başka ilçelerde de benzer şeyler yaşandı.

Bir büyükşehir belediye başkanı bunu yapar mı? Oysa büyükşehir bir ağabey, bir büyüktür. Biz öyle görüyoruz. Anlaşılan Sayın Başkan böyle düşünmüyor olmalı ki ilçe belediyelerini mahkemeye verdi.

Buradan söz veriyorum, başkan seçilirsem mahkeme yoluyla ilçe belediyelerinin elinden alınanları geri iade edeceğim. Bizim kavga, gürültü, husumet ile işimiz olmaz. Biz herkesle barışık, herkesi kucaklayan, bütün seçilecek ilçe belediye başkanları meclis üyeleriyle birlikte çalışacak, Muğla’yı bir metropol şehir haline getireceğiz.”

“Kimsenin ekmeğiyle oynamak bize yakışmaz”

Gittiği her yerde Büyükşehir Belediyesi personelinin bir korku içinde olduğunu, kendisini gören personelin yolunu değiştirdiğini söyleyen Başkan Adayı Saatcı; “Benimle görünmekten korkuyorlar. İşten atılacakları korkusunu yaşıyorlar. Benim soyadım Saatcı… Annemin kızlık soyadı da Pehlivan… Şu anda Fethiye Belediyesi’nde yaklaşık 1000 kişi çalışıyor. Bir tanesinin soyadı ne Saatcı, ne de Pehlivan… 3 dönem Fethiye Belediye Başkanlığı için seçim yarışmasına girdim ancak kimseye hiçbir vaatte bulunmadım. Benim için öncelik gerçekten o işe ihtiyacı ve liyakat sahibi olacak. Ben evimden belediyeye, belediyeden evime çoğu zaman yürüyerek, bisikletle gider gelirim. Sürekli halkın içinde oldum. Uzattığım el hiçbir zaman geri çevrilmedi. Sarıldığım her bedende samimiyet gördüm. Samimiyet, dürüstlük benim için bütün makam veya mevkilerden daha önemlidir. Buradan sizler aracılığıyla bir kez daha söylüyorum; hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir düşüncem ya da niyetim yok. İsteyeceğim tek şey çalışanların hakkıyla işini yapmalarıdır” dedi.

“Promosyon paralarını kuruşuna kadar personelime dağıttım”

Mevcut Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün, 1 milyon liralık makam aracını, personelin maaşını alacağı banka tarafından ödenecek promosyon parasına karşılık aldığı iddiaları uzun bir süre konuşuldu. O dönemde ya da bugün bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna Başkan Saatcı’nın verdiği yanıt şöyle:

“Herkes yaptığı işten sorumludur. Ben iddiaları da, o dönem Sayın Başkanın da cevabını basından takip ettim. Bu konuda söyleyeceğim bir söz yok ancak ben Fethiye’de, açık arttırma usulü ile ve herkesin gözü önünde, 7 banka müdürü ile bu anlaşmayı yaptım. Yanılmıyorsam 700 bin lira gibi bir promosyon ücreti belirlendi ve kuruşuna kadar o paraları personelimize dağıttım.”

“Muğla’mız için en hayırlısı ne ise o olsun”

Bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Milas’tan oldukça keyifli bir şekilde ayrıldığını, seçime kadar bir kez daha geleceğini sözlerine ekleyerek; “Her şeyden önce Muğla’mız için en hayırlısı ne ise, kim ise o olsun. Kim beklentilere cevap verecekse, halkın derdine derman olacaksa, bu şehri bir dünya markası haline dönüştürecekse, Rabbim bu görevi ona nasip etsin.

Fethiye Belediye Başkanlığı bizim için gerçekten çok kolay bir seçimdi ancak biz zoru seçtik. Bir partiye sırtımızı dayamadan, arkamızda yüzlerce insan olmadan bu yola çıktık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bağımsızlık karakterimdir’ sözünü kendimize şiar edindik. Seçilirsem, bir başka partiye geçecekmişim gibi son derece yakışıksız sözleri de duyuyorum ancak bu konuda tüm Muğlalı hemşehrilerime namus sözü veriyorum. 5 yıl boyunca şartlar ne olursa olsun asla bir partiye katılmayacağım.”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık